Assisterende helsedirektør Espen Nakstad på en pressekonferanse om koronasituasjonen.Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nakstad: Fotballen kan planlegge for trinn tre

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at norske fotballklubber kan planlegge for flere tilskuere, men at det er opp til regjeringen å gi grønt lys.

Flere eliteserieklubber er i full gang med å legge planer for å slippe flere tusen tilskuere inn på stadionene. Trinn tre i myndighetenes gjenåpningsplan åpner for 5.000 tilskuere, men flere klubber sier de først vil starte med 2.000.

– Klubbene vil nok kunne begynne å planlegge ut fra det antallet publikummere regjeringen har sagt vil være mulig med koronasertifikat når man går til trinn tre, sier Nakstad til NTB.

Tidspunktet for når det vil skje, er helt opp til regjeringen, understreker han. NTB har foreløpig ikke fått svar fra kulturdepartementet om det vil komme nytt om dette før helgens fotballrunde.

– Det er viktig at klubbene setter seg grundig inn i den informasjonen de vil få om bruk av koronasertifikat og adgangstesting ved framtidige arrangementer. Da blir det mulig å gjennomføre arrangementer med lav smitterisiko, sier Nakstad.

(©NTB)