Marte Olsbu Røiseland kommenterer Halvar Hanevolds brå bortgang.
Marte Olsbu Røiseland kommenterer Halvar Hanevolds brå bortgang. Foto: NTB scanpix

Minnes Hanevold: – Var stjerne da jeg startet med skiskyting

Marte Olsbu Røiseland var på samling med skiskytter-damene i Frankrike da hun fikk beskjeden om at Halvard Hanevolds død.

– Det var sjokkerende og forferdelig trist, sier skiskytteren fra Froland.

Marte Olsbu Røiseland var utilgjengelig for Agderposten tidligere i uka, men deler nå sine minner om nylig avdøde Halvor Hanevold.

OL- og verdensmester Halvard Hanevold ble 49 år gammel. Han døde i sin bolig i Asker tirsdag morgen. Nyheten sendte sjokkbølger i skiskyttermiljøet i og utenfor Norge.

Den nådde raskt skiskytterdamene som befant seg i Frankrike, inkludert Marte Olsbu Røiseland fra Froland.

– Jeg husker ham som skiskytterstjerne da jeg startet med skiskyting, og de siste årene har jeg blitt litt kjent med han igjennom jobben hans i NRK. Det var en veldig trist nyhet å få, mine tanker går til Halvards familie og venner, sier Røiseland.

Halvard Hanevold, her på pressemøtet med herrelaget i 2013.
Halvard Hanevold, her på pressemøtet med herrelaget i 2013. Foto: NTB scanpix
Konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø foran kondolanseprotokollen for skiskytter Halvard Hanevold på Olympiatoppen i Oslo onsdag.
Konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø foran kondolanseprotokollen for skiskytter Halvard Hanevold på Olympiatoppen i Oslo onsdag. Foto: NTB scanpix

Gunn Margit Andreassen var gjennom 14 år på landslaget med Hanevold.Hun har fortalt Agderpostenhvordan hun møtte nyheten med vantro.