Meld inn ildsjelene NÅ

For femte året på rad skal Agderposten, Agder Idrettskrets og leserne kåre Årets ildsjel under årets Idrettsgalla. Nå må lag og foreninger skyndte seg å nominere sine ildsjeler.

I samarbeid med LOS, Agderposten og Fædrelandsvennen skal det kåres Årets ildsjeler; én i Aust-Agder og én i Vest-Agder. Lørdag 2. november kåres vinneren under Idrettsgalla Sør 2019 i Aquarama i Kristiansand. Nominér kandidater på idrettsgallasor.no.

– Mange fortjener ros og oppmerksomhet

– Vi har kåret mange verdige ildsjeler, men det finnes fortsatt mange som gjør en kjempeinnsats for lokalidretten og som fortjener ros og oppmerksomhet. Det høres ut som en klisjé, men det er helt sant: Uten ildsjeler stopper idretten i Norge nesten opp, sier redaktør i Agderposten, Oddvar Paulsen.

Han påpeker at fylkets frivillige og dets ildsjeler er blitt langt merke til langt utover fylkesgrensa. Boksetrener Thorbjørn Gyberg ble i 2015 kåret til Årets ildsjel under Idrettsgallaen på Hamar. I 2009 vant Trygve Bringsverd den nasjonale ildsjelprisen for sitt engasjement for hoppsporten. I 2012 ble Liss Thomassen nominert for sitt trial-engasjement.

I fjor ble vinneren Åse Mortensen, for sitt utrettelige arbeid for Arendal og Grimstad Rideklubb. De øvrige vinnerne har vært Geir Magne Feet fra Otra IL (2015), Jan Jacobsen fra Risør Fotballklubb (2016) og Lena Bjelland Pedersen fra Grimstad helsesportslag (2017).

Hele spekteret

RIDEKLUBB: Åse Mortensen fikk prisen for årets ildsjel i Aust-Agder i fjor. Foto: Elisabeth Grosvold

– Vi leter etter dem som gjøre en innsats utover det som er forventet i sitt lokale idrettslag, og ønsker så mange nominerte som mulig, fra hele spekteret av idrett og fra hele fylket, sier Paulsen.

Representanter fra Agderposten, idrettskretsen og LOS skal velge ut fem av de nominerte som leserne kan stemme på. Man kan også nominere tidligere nominerte ildsjeler, men ikke tidligere vinnere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi håper at idrettslagene prøver å finne fram til dem som mener fortjener å bli nominert. Gjennom mange år er det jo mange som har gjort en stor innsats, så jeg håper idrettslag og enkeltpersoner vil nominere sine ildsjeler, sier Svein Lien i Agder Idrettskrets.

– Dette er en ypperlig måte å presentere en person som gjør en betydelig jobb for å holde hjulene i gang i laget, legger Paulsen til.