Katrine Lunde hadde en stor helg i Budapest og jublet etter mesterligaseieren. Foto. Tibor Illyes / MTI via AP / NTB

Lunde og Reistad med show: Vipers sikret Champions League-tittelen

Keeper Katrine Lunde (41) dominerte og styrte Vipers Kristiansand til seier i håndballens mesterliga. Franske Brest ble slått 34-28 i finalen.

Et snaut minutt før slutt brøt Lunde ut i gråt ute på banen. – Det er spesielt å være med på dette med et lag fra min hjemby, sa Lunde til NTB før sluttspillet startet.

Larvik vant turneringen i 2011. Ti år senere ble Vipers andre norske klubb til å klare bragden.

Vipers startet sterkt i angrep og gikk raskt opp i 5-1-ledelse. Det gjorde at Brest fikk trøbbel inn mot pause. Da lå den franske klubben under med 14-18.

Lunde hadde fire ganger så mange redninger som Brests keepere i 1.-omgangen. Storspillet gjorde at Vipers fikk en viktig buffer med ut til den andre omgangen.

Forsvarsspillet til Vipers var ikke imponerende den første halvtimen.

Grossist

Det norske laget var aldri i stor fare etter pause. Lunde fortsatte med godt spill. Brest fikk også noe bedre grep om keeperspillet i den omgangen.

Vipers sikret seg en seiersbonus på vel 2 millioner kroner fra Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Lunde er oppe i fem mesterligatitler. Hun har fra tidligere to både med Viborg (Danmark) og Györ (Ungarn). I desember vant Lunde EM med Norge.

I juli og august kan hun sikre seg sitt tredje OL-gull. I desember venter så VM i Spania.

Lunde har kontrakt med Vipers til sommeren 2023.

Farvel

Henny Ella Reistad spilte sin foreløpig siste kamp for Vipers. Hun bytter klubb og reiser til danske Esbjerg i løpet av sommeren. Reistad kommer til å etterlate seg et stort tomrom. Hun var banens beste utespiller i finalen med tolv mål.

– Ikke mulig å erstatte, sier håndballekspert Gunnar Pettersen om Reistad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Györ slo CSKA Moskva 32-21 i kampen om 3.-plassen. Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal (åtte mål), Kari Brattset Dale (to) og Veronica Kristiansen (seks) spiller alle for Györ.

Katrine Lunde hadde en stor helg i Budapest. Foto. Tibor Illyes / MTI via AP / NTB

(©NTB)