annonse

Fra tjukkas til kjekkas etter ulykke

En skikkelig smell på sykkel førte til sykmelding og varsku fra fastlegen
SMELL: Du har utviklet Diabetes 2. Men Stig Johnsen fant nøkkelen til en ny livsstil, ble friskmeldt av livsstilssykdommene og gikk ned fra 128 til 90 kilo. Nå går knapt en dag uten at han trener på en eller annen måte. Tredemølle-salen på Nr1 Fitness er hyppig besøkt i månedene før lange løpskonkurranser. Nå i april løp Johnsen Fevik halvmaraton på svært respektable 1 time og 47 minutter. (Foto: LIV EKEBERG)
OPPFØLGING
OPPFØLGING: Stig Johnsen trener variert for å unngå skader; gruppetimer med kondisjon/styrke, felles løpetimer på mølle og som her, på apparatene. Daglig leder Mari Justad sjekker at øvelsen utføres perfekt. (Foto: )
FØR
FØR: Stig Johnsen er nesten ikke til å kjenne igjen på dette før-bildet. – Jeg var aktiv keeper, men kiloene snek seg på, år for år. (Foto: PRIVAT)
MAGE
MAGE: – Jeg elsker fortsatt Bamsemums, røper han, men kulemagen til Stig har fordampet i treningsiveren de siste fire årene. (Foto: )
SPENST I SAL
SPENST I SAL: Stig forteller at han syns det var flaut å gå på «dametimene» før, men nå er han fast med på to timer som også en del menn deltar på; tabata og basis ball. Tabata kjennetegnes ved høy intensitet intervall og styrketrening som øker både aerob og anaerob kapasitet. (Foto: NR1 FITNESS)

+ Med 128 kilo på kroppen, suste Stig Johnsen over sykkelstyret og dundret i bakken. Men ut av ulykken kom det noe godt. Han endret livsstil.

Liv Ekeberg


annonse