OL-gullvinner Simen Spieler Nilsen fra Arendal legger opp.

Legger opp: - Jeg sitter igjen med utallige minner

OL-vinner Simen Spieler Nilsen har bestemt seg for å legge skøytene på hylla.

Det meddeler skøyteløperen fra Arendal på Facebook. Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

«Punktum finale! Jeg har valgt å legge skøytene på hylla nå foran kommende sesong. Det er trist og litt vemodig å måtte gi seg etter to skadepregede sesonger, men jeg sitter igjen med utallige gode minner og OL-gullet med en fantastisk gjeng troner øverst! Det er en tid for alt og nå starter et nytt og spennende kapittel uten 200 reisedøgn++», skriver arendalitten.

Les også
VM-drømmen knust for den olympiske mesteren

26-åringen ble første sørlending til å vinne OL-gull i en vinteridrett. Han var med på det norske laget som tok gull på lagtempoen i Pyeongchang for to år siden. Denne sesongen gikk imidlertid fløyten etter at han skadet seg i oppkjøringen. I 60 kilometer i timen ble skøyteløperen slynget av sykkelen og kastet 20 meter bortover asfalt og grus.

Simen: Simen Spieler Nilsen i seng som hjalp ham med å komme opp om morgenen. Fotografert hjemme i Arendal i fjor høst. Foto: Inger Stavelin

Tidligere i vinter ga han opp håpet om å rekke VM allround på Hamar. Før jul var det en positiv Spieler Nilsen som overfor Agderposten meldte at han var tilbake for fullt på isen, og at han i det lengste hadde et håp om å kunne kvalifisere seg til VM.

Les også
– Utrolig flaks, sier Simen Spieler Nilsen, hjemme og oppegående med tre brudd i ryggen
ULYKKEN: Her blir Simen Spieler Nilsen tatt hånd om av ambulansepersonell og en tilfeldig forbipasserende sykepleier før luftambulansen tar ham med til sykehus. Ulykken skjedde i Bayern i Tyskland 24. september 2019. Foto: Privat

Siden desember har han trent på kunstisbanen på Myra, blant annet sammen med Øystein Grødum.

«Skøyter har vært en stor del av livet mitt siden jeg var 11 år gammel og skøytebanen kom til Arendal. Det er utallige folk som skal takkes, men en spesielt stor takk må rettes til trenere, støtteapparat, supportere, sponsorer og sist men ikke minst familie! Uten dere hadde det ikke vært mulig. Det har vært en fantastisk reise og jeg har fått minner og venner for livet! Nå gleder jeg meg til å ta fatt på supportertilværelsen!», skriver han videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Her mottar Spieler Nilsen OL-gullet: – Surrealistisk