SPILLER SMITTET: Daglig leder Trond Christoffersen i FK Jerv sier de har lukket ned alt og satt alle spillerne i karantene. Spilleren som har testet positivt må i isolasjon. Arkivbilde Foto: Jon Andreassen

Koronasmitte i Jerv – tre kamper utsettes

En spiller på Jerv har testet positivt på korona. - Klubben har fulgt gjeldende protokoller, melder NFF.

Norges Fotballforbund skriver i en pressemelding lørdag morgen at en spiller på Jerv har testet positivt for korona. Troppen er satt i ti dagers karantene, og lagets tre neste kamper utsettes.

– Vi ble gjort oppmerksom på en positiv test i gruppa fredag. Dermed lukker vi ned gruppa og setter alle i karantene. Spilleren går i isolasjon, sier daglig leder Trond Christoffersen i FK Jerv til Agderposten.

NFF melder at Jerv som klubb har fulgt gjeldende protokoller og gjort alt rett.

– NFF vil nå, i samråd med medisinsk råd, vurdere om en skal gjennomføre en innskjerpelse i reglene for testing av nye spillere inn i tropper. NFF vil komme tilbake til omberamming av nevnte kamper, heter det i pressemeldingen fra forbundet.

Ble testet denne uka

Koronasmitten ble avdekket etter test i løpet av uka. Det var kommunelegen i Grimstad som meldte fra om resultatet til klubben.

– Vi handlet umiddelbart. Det har vært viktig for oss å følge alle protokoller og føringer. Vi har fått tilbakemelding fra forbundet om at vi har gjort alt rett, sier Christoffersen.

30 personer i karantene

Kommuneoverlege Vegard Vige i Grimstad roser Jerv for håndteringen av smittesituasjonen.

– Situasjonen er under kontroll. At en spiller på et fotballag blir smittet gjør det vanskelig og plundrete for laget, når man plutselig har en haug med spillere som må i karantene, påpeker Vige.

– Men dette er et hendelig uhell. Vi har full oversikt over nærkontaktene, og Jerv har gjort alle de riktige tingene, legger kommuneoverlegen til.

Første kamper som utsettes

Det er de første kampene på toppnivå i Norge som nå har blitt utsatt grunnet koronasmitte i en klubb.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er aldri noe kjekt å være først ut, sier Christoffersen.

Brann-spiller Gilli Rólantsson testet positivt på koronaviruset i midten av august, men ingen kamper ble utsatt som følge av det.

Kampene som blir omberammet er Jervs møter med HamKam mandag, Ull/Kisa fredag og Lillestrøm neste mandag.

– Spillerne trener på egen hånd fram til karantenetiden er over. Med mindre det blir oppdaget nye smittetilfeller, regner vi med at kampene deretter vil gå som normalt, sier Christoffersen.

Smitte fra utlandet

Han sier den positive testen kom i forbindelse med innreise til Norge.

– Det er vanskelig å si om vi kunne gjort noe annerledes, men vi har fulgt regelverket. Når vi ser på smittesituasjonen i Norge og Europa er det grunn til å tro at reglene kommer til å skjerpes ytterligere, sier Christoffersen, som synes det er leit at smitten kom til klubben.

– Det er ikke noe hyggelig og skaper støy. Likevel tar vi lærdom av det, sier han.

Les også
Tre nye koronatilfeller i Arendal - flere skoleelever må i karantene