FERDIG: André Lindboe (t.v.) fortsetter ikke i ØIF-drakt. Her sammen med Eirik Heia Pedersen etter en av de siste kampene før koronapausen. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Kantspiller inn – stjernespiller ut

ØIF Arendal har signert høyrekanten Hermann Gjekstad (23). Samtidig bekrefter klubben at stjernespilleren André Lindboe (31) er på vei ut dørene i Sør Amfi.

Det kommer fram i en pressemelding torsdag formiddag.

Lindboe kom til ØIF Arendal for knapt to år siden og har vært blant lagets største profiler siden den gang, men skadeplager har preget den siste tiden. Det har i lengre tid blitt spekulert i om han er på vei ut ettersom 31-åringen ikke har fornyet kontrakten sin med arendalslaget. Nåværende kontrakt går ut 31. mai.

– Først og fremst har han hatt en fantastisk karriere, og han har levert enkelte kamper på høy klasse. Men vi velger nå å satse 110 prosent på Olaf Hoffstad, og dermed er vi ute etter en unggutt som andrevalg. En spiller med treningsvilje som kan overta når Olaf en gang forsvinner. Det var et greit valg, forteller ØIF-trener Marinko Kurtovic til Agderposten.

Lindboe-exiten betyr at ØIF Arendal har mistet fem spillere før sesongen: Kristoffer Pedersen, Kjetil Åndal, Martin Lindell, Jesper Munk og nevnte Lindboe.

Les også
Rekordtidlig åpning – hvis myndighetene sier ja

To inn

Foreløpig har det ikke kommet like mange spillere inn, men danske Lars Jakobsen signerte tidligere i år, og nå har altså den venstrehendte 23-åringen Hermann Gjekstad signert en treårskontrakt. Gjekstad, som er sønn av Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad, kommer fra Viking Stavanger.

– Jeg kommer til ØIF Arendal for å vinne trofeer i en fantastisk klubb og med noen fantastiske lagkamerater. Og det å spille Europacup er en stor drøm jeg går med. Nå gleder jeg med til å ta fatt på neste sesong fra Sørlandet, sier han ifølge ØIF Arendals nettside.

NY: Hermann Gjekstad har signert en treårsavtale med ØIF Arendal. Foto: Henrik Eriksen

Fra før har ØIF høyrekantene Sander Løvlie Simonsen og Adrian Evensen i stallen. Sistnevnte er for tiden skadet. Det betyr at Gjekstad tar opp konkurransen med to lokale spillere.

Kjenner Kurtovic

ØIF-trener Marinko Kurtovic kjenner Gjekstad godt fra tiden da Kurtovic var trener i Runar og hadde en ung Gjekstad under sine vinger.

– Hermann har alltid vart et stort talent. Og alle som kjenner han har ventet på at han skal slå ut i full blomst. Nå har hatt tatt mange steg riktige veien, men har manglet det siste lille. Det er dette potensialet jeg ser i Hermann. Det er derfor jeg henter han til Arendal. Sammen skal vi sørge for at han tar de siste stegene, sier Kurtovic.

– Siden han har vært under mine vinger før, vet han hva jeg krever, tilføyer treneren.

Hermann Gjekstad

Født: 18. september 1996 (23 år)

Tidligere klubber: Sandefjord, Runar og Viking Stavanger

Posisjon: Høyre kantspiller

Aktuell: Har signert treårskontrakt med ØIF Arendal

André Lindboe

Født: 3. november 1998 (31)

Tidligere klubber: Halsen IF, Larvik, Fram IF, Sandefjord og Elverum.

Posisjon: Venstre kantspiller

Aktuell: Ferdig i ØIF Arendal etter to år i klubben

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
ØIF-målvakt med «Årets redning» – se den her