EGEN FRITIDSORDNING: Imås har takket være Alf Morten Kaupang en egen fritidsordning, IFO, med lek og idrett som Imås driver i fokus. Foto: Linda Askeland

Kan bli Årets ildsjel: – Synes det er moro at ting skjer litt fort

Gode minner fra egen oppvekst i klubben har gjort Alf Morten Kaupang til pådriver for en enorm utvikling for Imås IL.

Det ene store byggeprosjektet for Imås har avløst det andre siden 2010. Felles for alle er Alf Morten Kaupang, som de ti siste årene har vært et svært aktiv styremedlem i Grimstad-klubben med tilhold på Landvik. Det siste i løypa er ny nierbanen der "Sandholla" i sin tid var. Snart vil det seks måls store baneanlegget være erstattet av et 17 måls stort anlegg, som til nå er bygd opp med 41.000 kubikk masse. Anlegget vil stå klart 17. mai 2020, et år før planlagt.

– Da skal jeg kanskje ta meg en ferie og slappe av litt, humrer Alf Morten Kaupang.

I de mest arbeidsomme periodene har han lagt nesten ett årsverk i dugnad, i tillegg til full jobb og tre barn.

– Det var ganske hektisk under de verste byggeperiodene, innrømmer han.

Men om han har forsaket noe underveis?

– Det må nesten andre svare på, men det har vært gøy også. Jeg har gjort det for mine egne barn og andres barn, men det er klart det har tatt en del tid. Idretten, barn og unge er noe som er noe som jeg brenner for. Min egen tid i idrettslaget som barn og ung har gitt meg noen fantastiske minner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

survey service

– Flest mulig, lengst mulig

To av tre av barna hans, som nå er 14,19 og 21 år, er fortsatte aktive i idretten. Den ene riktignok i Jerv.

– Det er viktig at barn og unge finner et nivå og en idrett de trives i, slik at de holder på lenge. Mottoet «Flest mulig, lengst mulig» er et godt utgangspunkt for idrett, påpeker Alf Morten.

Selv vokste han opp som nærmeste nabo til Imås-banen, og i oppveksten har han både drevet med ski, fotball og friidrett. Fra han var 17 år var han hjelpetrener, og startet senere damelaget på Imås.

Da alle barna hans gikk på barneskolen på Landvik, syntes han Imås trengte bedre fasiliteter, og tiden var inne for å engasjere seg litt. Det har vel ballet litt på seg, for å si det litt folkelig.

ÅPENT KLUBBHUS: Denne gjengen vil at klubbhuset skal brukes som naturlig møteplass for barn, unge og voksne. Her er de i biljardrommet - Alf Morten Kaupang (f.v), Tore Cato Møretrø (leder for bane-og hallkomiteen), Trine Berntsen, (leder for Imås fritidsordning) og Marianne Tønnesen (leder for skigruppa i Imås). Foto: Linda Askeland

– He-he, ja. Da vi fikk muligheten til å bygge bedre fasiliteter tok vi sats og trøkket til. Underveis i ett prosjekt har vi sett behovet for nye ting og har gjøvet på igjen. Men nå er vi veldig fornøyde med anlegget. Alt vi har bygd er bygd videre på det som har vært gjort før, og vi har vært fremtidsrettet slik at kostnadene ved drift og vedlikehold kan holdes nede, forteller han.

Alf Morten mener han er godt hjulpet av å være selvstendig næringsdrivende – det har gitt ham fleksibilitet, slik at han ikke har slitt seg helt ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vil ha en trygg møteplass for alle

ENORM FORVANDLING: Fra 2011 og frem til kunstgressbanen i "sandholla" står klar 17.mai 2020, har Imås stadion gjennomgått enorm forvandling, mye takket være Alf Morgen Kaupang. Foto: Linda Askeland

Anlegget nå består av PS Anlegg Arena, kunstgressbanen på Landvik, som var Alf Mortens første prosjekt, Imåsløkka, kunstgressbanen «Agder Økonomiløkka» for femmerfotball, den nye hallen Naturmurhallen, Imås' gamle klubbhus og skolens gamle gymsal. De tre sistnevnte er bygget sammen, og alt brukes av blant annet IFO, Imås fritidsordning, som har nesten tre årsverk i sving og 70 barn. Alt har Alf Morten vært pådriver for. Han er også opptatt av at klubbhuset skal være en naturlig møteplass for barn, unge og voksne, også dem som ikke er aktive i idretten. Flere rom er satt av til slike formål, blant annet et biljardrom og et puterom med sofaer.

– Jeg vil at folk skal komme hit for å møte vennene sine som kanskje har vært på trening, og at anlegget skal være en trygg plass for alle å være, sier ildsjelen.

Spiller hverandre gode

– Hva gir det deg å holde på med dette?

– Det gir glede å se at mange barn og unge har det gøy og trives i miljøet. Og så er det moro at ting skjer litt fort, vi har et team med høy gjennomføringsevne. Imås er heldig som har folk med mye kompetanse på ulike områder. Vi har vært gode til å spille hverandre gode. Venner og forretningsforbindelser har gjort mye av dette mulig.

På alle de tre nye anleggene er navnene solgt, noe Alf Morten er svært takknemlig for.

– Vi kunne ikke greid dette uten gode forretningsforbindelser, påpeker han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

OPPVOKST VED BANEN: I huset i bakgrunnen, med parabol og kvist, har Alf Morten Kaupang vokst opp. Foto: Linda Askeland