KORONAKRØLL: Jerv-trener Arne Sandstø på Levermyr. Koronasituasjonen i a-stallen har ført til utsettelse av kampene mot Molde i eliteserien og Odd i cupen. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Mer smitte – ny Jerv-kamp utsatt

Koronasmitten brer om seg i Jerv-stallen. Nå er også onsdagens cupkamp mot Odd utsatt.

Det bekreftet Norges Fotballforbund tirsdag.

Beslutningen kom kort tid etter at daglig leder i Jerv, Jon Ole Reinhardsen, overfor NTB og Agderposten opplyste om klubbens ønske om utsettelse.

NM-kampen i 3. runde mot Odd var terminfestet til onsdag klokka 18.00 på Levermyr.

– Veldig fornuftig

– Veldig, veldig fornuftig med utsettelse. Det var det eneste forsvarlige når en tredjedel av troppen er ute. Vi ville ha fått fire kamper på halvannen uke. Nå håper vi å styrke oss inn mot Haugesund-kampen lørdag. De syke må bli friske, og så må vi gjøre alt vi kan for at ikke flere får det, sa Reinhardsen til Agderposten i 14-tiden tirsdag.

Det foreligger ingen ny dato for cupoppgjøret foreløpig.

Seriekampen mellom Molde og Jerv skulle ha blitt spilt sist søndag, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen i eliteserieklubben i Grimstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Massetesting av stallen

– Det er samme greie nå. Vi har fått nye smittetilfeller i dag, sa Reinhardsen tirsdag ettermiddag.

Han bekreftet Agderpostens anslag om at 7-8-9 spillere har fått påvist korona de siste dagene.

– Vi har ikke elleve spillere fra a-stallen tilgjengelig. Alle i stallen er testet både fredag, lørdag og i dag tirsdag. Ingen av de smittede har trent sammen med laget, fortalte Jervs daglige leder.

FK Jerv var rammet av korona i a-stallen i to omganger høsten 2020.

Norges Fotballforbund har i tillegg måttet utsette en rekke cupkamper denne uka på grunn av reiseproblemene som kommer av flykanselleringer.

Cupkampen mellom Viking og Kristiansund har blitt flyttet helt til 19. oktober, mens HamKam – Tromsø og Tromsdalen – Bryne er flyttet til henholdsvis 17. og 11. august.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bare de tre første rundene av cupen skal spilles i 2022, mens 4. runde, kvartfinale, semifinale og finale går i 2023.