Alexander Lind hadde flere muligheter, men Jerv nest mest scorende fra 2015 klarte ikke finne nettmaskene denne gangen.
Alexander Lind hadde flere muligheter, men Jerv nest mest scorende fra 2015 klarte ikke finne nettmaskene denne gangen.

Jerv røk ut av cupen

Jerv hadde håpet på fornyet selvtillit med seier mot Vindbjart i cupen, men slik skulle det ikke gå.

Det endte med et 0-2-tap for Vindbjart på Moseidmoen. 

- Det går ikke helt vår vei om dagen, konkluderer Jerv-spilleren Dejan Corovic. 

For mens Vindbjart-spillerne jublet for avansement til tredje runde av cupen, gikk skuffede Jerv-spillere av banen. Jerv har ikke vunnet en kamp siden 1. serierunde. De slo Vigør i første cuprunde, men det var etter ekstraomganger. 

- Hver cupkamp lever sitt eget liv. Jeg synes vi har kontroll og kjemper og kriger. Scoringene de får er latskap fra vår side. De får to enkle mål, men for all del, de gjør også en god kamp, sier Corovic. 

Fikk første sjanse

Joachim Edvardsen i duell med Kjetil Myhrvold fra Vindbjart tidlig i kampen.
Joachim Edvardsen i duell med Kjetil Myhrvold fra Vindbjart tidlig i kampen.

Etter at Vindbjart hadde ballen mest de første minuttene, uten å skape noe speselt, var det Jerv som fikk kampens første sjanse etter om lag fem minutter. Etter et frispark fra høyre, som Kritoffer Tønnesen slo inn, hadde Jerv flere sjanser til å avslutte. Blant annet var kaptein Glenn Andersen frempå, men skuddene ble blokkert. Til sist klart Vindbjart sisteskanse å rydde opp. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingen av lagene klarte å gripe taket i kampen det første kvarteret. Joachim Edvardsen fikk en skuddsjanse da kvarteret var spilt, men bergenseren sendte ballen over. 

Jerv skapte det som var av haløvsjanser innledningsvis. 

Men da vertene fikk frispark etter 27 minutter, var det svært lite våkenhet å spore hos Jerv. Innlegget gikk gjennom feltet og på bortre stolpe lå Øyvind Gausdal. Vindbjart-spissen fikk tiden han trengte og satte ballen bak Øyvind Knutsen fra kort hold. 

Etter scoringen ble det ikke skapt all verden på Moseidmoen. Ulrik Berglann hadde en avslutning over, mens Alexander Lind også hadde en avslutning som det ikke var adresse mål på. 

Jerv hadde flest sjanser, men det virker som om Jerv-spissene er vaksinert mot å score om dagen. 

- Jeg synes vi leverer en svak første omgang. Der vi er altfor ukomfortable med ballen og fremover i banen, mener Jerv-trener Arne Sandstø. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Før kampen uttalte Vindbjart at de hadde 

Manglet det lille ekstra

Etter pause gikk Jerv ut i et høyere press, og prøvde å skru opp tempoet. De skapte et par muligheter, men det siste lille manglet. Blant annet ble et skudd fra Joachim Edvardsen blokkert. 

Jerv skapte flest sjanser, men det ville seg ikke når laget nærmet seg mål. 

Men det var hjemmelaget som ville mest. En ny dødballsituasjon skapte problemer for Jerv etter 55 minutter. 

Corneren gikk forbi flere, uten at Jerv klarte å klarere. Viktor Aashildrød Vindfjell fikk ballen. Han gjorde ingen feil og satte inn 2-0. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter scoringen virket Jerv som lamslåtte. Mens Vindbjart la seg tilbake og satset mer på kontringer, slet Jerv med å bryte gjennom forsvaret til vertene. Det virket på mange måter som det var Vindbjart som var et 1. divisjonslag og ikke Jerv. 

Det ble aldri noen stor fotballkamp på Moseidmoen. Vertene virket godt forberedt på det Jerv kom med, og de hadde den rette moralen for dagen. Fremover var Jerv stort sett tafatte. Den siste pasningen nådde som regel aldri annet enn tåa til den nærmest plasserte Vindbjart-spilleren. 

Jerv hadde et småfarlig dødball - et frispark - rett før full tid, men det ble ikke noe annet enn corner ut av det. 

Ingen blindgate

Verken Corovic eller Sandstø mener at Jerv er i en blindgate. 

- Nei, selv om vi ikke har vunnet på en stund, så synes jeg ikke det. Prestasjonene frem til Kongsvinger-kampen søndag og kampen i dag, har vært bra, sier Sandstø. 

- Vi er på deres halvdel i hele andre omgang. Vi taper kampen på at vi er får dårlige offensivt, slår Jerv-treneren fast. 

Også Sandstø mener at opptredenen på de to dødballmålene langt fra var lovende. 

- Slikt skal vi kunne forhindre. Det er både et kollektivt og et individuelt ansvar, mener Sandstø. 

Corovic synes Jerv har mye "stang ut" om dagen. 

- Det er marginer, men vi skal snu dette sammen, konkluderer han. 

Det ble andre sesongen på rad at Jerv ryker i 2. runde av cupen mot et lag fra divisjonen under. I fjor var det Notodden som sendte Jerv ut av cupen. Vindbjart på sin side slo ut en av naboene som ligger høyere i divisjonssystemet. I fjor sendte venndølene ut Start i samme runde. 

-

Vindbjart FK – Jerv 2-0  (1-0)

-

Moseidmoen, 723 tilskuere. 

-

Dommer: Jon R. Håversen, Gimletroll. 

-

Gult kort: Kjetil Myhrvold, Viktor Aashildrød Vindfjell, Øyvind Gausdal, VFK. Ulrik Berglann, Dennis Antwi, Tonny Brochmann, Espen Knudsen, Jerv

-

Mål: 1-0 Øyvind Gausdal (27), 2-0 Viktor Aashildrød Vindfjell (55)

-

Jervs lag: Øyvind Knutsen, Glenn Brevik Andersen, Dejan Corovic, Espen R. Knudsen, Kristoffer Tønnesen, Tobias Collett (Christopher MacConnacher fra 71.), Ulrik Berglann, Jan Jenssen (Tonny Brochmann fra 57.), Joachim Edvardsen, Dennis Antwi, Alexander Lind (Christoffer Myhre fra 62.).