STOLT: Grete Risbakk Skindlo var med på å dra i gang «Jenteløftet» i Grane tilbake i 2013. Åtte år senere lever prosjektet i beste velgående, og «Jenteløftets mor» er nå nominert til prisen Årets ildsjel under Idrettsgalla Sør. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

«Jenteløftets mor» kan bli Årets ildsjel: – De fortjener jo samme muligheter

Grete Risbakk Skindlo har vært en formidabel bidragsyter for å løfte byens damehåndball til dagens standard. Med sitt store engasjement kalles hun «Jenteløftets mor».

Etter at Grete Risbakk Skindlo i februar ble Årets ildsjel i IK Grane Arendal Allianse for sin enorme innsats – spesielt med «Jenteløftet», trekkes Tromøy-kvinnen på ny fram for sin frivillighet: hun er nemlig én av fem kandidater som er nominert til ildsjelprisen under Idrettsgalla Sør lørdag 6. november.

– Nehei? Nå ble jeg helt svimmel! utbryter Skindlo når Agderposten meddeler at hun er nominert til ildsjelprisen.

web polls

De andre kandidatene (trykk på navnet for å se egen sak om hver ildsjel-kandidat):

Anna Svenningsen (Hrani Islandshestforening)

Elisabeth Jacobsen (Arendals Turnforening)

Eivind Baas (Dølemo IL)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jørn Holmestrand (Svermen/ØIF Arendal)

Grete Risbakk Skindlo har i en årrekke vært en stor bidragsyter i Grane.

Tilbake i 2013 ble «Jenteløftet» lansert av Kjetil Øygarden og Skindlo. Prosjektets mål var å utvikle både topp og bredde i damehåndballen i byen. Skindlo ble samtidig utnevnt som prosjektleder.

– Det startet etter at Kjetil spurte meg om å være med. Det var jo kjempegøy at han spurte, etter at han hadde lyktes på herresiden med ØIF Arendal tidligere. Vi ville bygge opp jentesiden også, forteller Skindlo.

Grete Risbakk Skindlo (prosjektleder), Kari Anne Hansen, Marianne Baardsen, daværende Grane-trener Kjetil Øygarden og Elselin Øygarden i april 2014. Foto: Stein Harald Øigård

Siden den gang har 55-åringen motivert unge- og eldre håndballjenter og damer til å trene mot å bli den beste versjonen av seg selv, både som håndballspiller og lagvenninne, heter det i begrunnelsen for Skindlo.

– Grete er en kulturbærer, en gledesspreder og en lagspiller med stor L! skrives det videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grete Risbakk Skindlo

Født: 17. februar 1966.

Bosted: Åsen på vestre Tromøy i Arendal. Oppvokst på Bjorbekk.

Sivil status: Gift med Are, tre voksne døtre.

Yrke: Prosjektleder og markedskonsulent i eiendoms- og investeringsselskapet Mira Mare.

Roller: Markedsansvarlig for «Jenteløftet» i IK Grane Arendal Håndball, samt arrangementsansvarlig og sponsoransvarlig i klubben.

Grete har tre voksne døtre – Rikke, Frida og Fanny. Alle har vært innom Grane som håndballspillere gjennom de siste årene.

– De fortjener jo samme mulighetene til å drive med idretten sin som menn, konstaterer Skindlo.

Stolt

Hun forteller videre at hun er stolt over at «Jenteløftet» fortsatt lever i beste velgående – åtte år etter at prosjektet først ble lansert.

– Det er ikke mange byer som har fått opp både et herre- og et kvinnelag i topphåndballen. «Jenteløftet» lever fortsatt videre og har vind i seilene. Det har kommet for bli, og det gjør meg veldig stolt, forteller hun.

I tillegg til flere år i Grane, har Grete Risbakk Skindlo også vært en ressurs både i Trauma og ØIF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange hatter

I tillegg til sivil jobb i Mira Mare og markedsansvarlig for «Jenteløftet», er Grete også arrangementsansvarlig og sponsoransvarlig i Grane. Ifølge begrunnelsen som spilte Skindlo inn til ildsjelprisen, som er innsendt på vegne av damelaget i Grane, ville ikke klubben hatt tilstrekkelig med sponsormidler, engasjement fra næringslivet eller nok frivillige rundt damelaget.

Da Agderposten traff Skindlo i Sør Amfi tok det ikke lang tid før hun endte opp i prat med andre om kommende kamper.

MANGE BALLER I LUFTA: Grete Risbakk Skindlo har en finger med i det meste i Grane, både som leder av klubbens markedsavdeling, sponsoransvarlig og markedsansvarlig for «Jenteløftet». Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

– Det er mye som skal forberedes før kamper. Vi skal gjøre håndballkamper attraktivt, og vi har ambisjoner om å være det laget som har de beste arrangementene i divisjonen, sier Grete.

– Men jeg er absolutt ikke alene, det er mange i Grane som fortjener en slik pris. En eventuell ildsjelpris deler jeg med alle som står på år etter år for klubben. Vi er en fin gjeng med frivillige, og det er rundt 25 stykker som hjelper til med å arrangere kamper.

Idrettsgalla Sør arrangeres i Sør Amfi lørdag 6. november. I 2020 ble Idrettsgallaen lokalt avlyst på grunn av korona. I 2019 var det Otra-ildsjelen Geir Daasvatn som fikk prisen Årets ildsjel.