Stor stas: Siri Moseng Reiersen er stolt over at hun fikk jobben som trener og lagleder for de norske skøyteløperne i ungdoms-OL. Foto: Privat

– Jeg tenkte «wow»! Jeg ble veldig glad, stolt og litt skremt

Midt i ungdoms-OL har arendalitten Siri Moseng Reiersen stått sentralt i den norske leiren. Skøytetreneren er ikke i tvil om at mesterskapet er det største hun har vært med på.

Moseng Reiersen har tidligere vært skøyteløper selv og står med medaljer fra NM i sprint, med sølv som beste.

Nå er hun trener for Skøyteforbundets rekruttlandslag, og ble valgt ut til å være trener og lagleder for det norske skøyteteamet som deltok i ungdoms-OL.

Den beskjeden fikk hun i mai.

– Jeg tenkte «wow»! Jeg ble veldig glad, stolt og litt skremt. Skremt på en god måte, fordi jeg visste at dette var en sinnssyk mulighet. En mulighet til å vise hva jeg kan, en mulighet til å lære noe nytt og en mulighet til å hjelpe utøvere som vil noe. Helt siden jeg fikk beskjeden har jeg gledet meg veldig, forteller Moseng Reiersen til Agderposten.

Hun har hatt treneransvaret for de fire norske utøverne Julie Berg Sjøbrend, Amalie Haugland, Sander Eitrem og Oddbjørn Mellemstrand i mesterskapet.

Stor stas: Siri Moseng Reiersen er stolt over at hun fikk jobben å være trener og lagleder for de norske skøyteløperne i ungdoms-OL. Foto: Privat

Ærefullt

30-åringen fra Arendal melder om hektiske dager i Lausanne, Sveits.

– Dagene for utøverne gikk til trening på is, sliping av skøyter, sosialt samvær med resten av utøverne fra andre land, og diverse forberedelser. Dagene gikk veldig fort! For meg var det coaching både på og av isen. Mentale forberedelser for løperne og å være en trygghet når de trenger det. I tillegg til lagledermøter.

Men tross lange og travle dager i Sveits, gleder Moseng Reiersen seg stort over muligheten hun fikk.

– Det å bli valgt ut som trener i ungdoms-OL er veldig stort. Det er litt vanskelig å beskrive hvor stort det er. Det er det største jeg har vært med på, og jeg er både stolt og beæret over at forbundet ga meg denne muligheten. Jeg håper det bare er starten, sier hun optimistisk.

Lærerikt

Det norske skøytelaget startet forberedelsene til mesterskapet i Sveits allerede før jul, tre uker før avreise.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi startet med «precamp» på Lillehammer rett før jul. Vi dro ned til Sveits tre dager før første konkurranse, så vi hadde en drøy uke der. Vi hadde to gode økter på is før første løp. Det er fire herlige utøvere jeg har hatt med meg, og jeg er veldig takknemlig.

Hun forteller videre at det å ha vært trener og lagleder i ungdoms-OL har vært en stor opplevelse.

– Ambisjonene var å lære. Ungdoms-OL er for Norge en arena vi skal bruke til å lære, og utvikle oss (både trenere og utøvere). For løperne har det vært å vise seg litt fram, gjennomføre gode løp og utvikle seg på den største scenen som er i idrett.

– Løperne hadde også ambisjoner om gode plasseringer, noen ble innfridd og noen ikke. Men selv om løpere kanskje blir litt skuffet, så klarer de allikevel å se effekten av denne læringen og nyte øyeblikket det er å være her. Løperne er enda mer trigget og gira på å gjøre det bra fremover nå. De har fått smaken på skikkelig toppidrett og vil gjøre jobben som lå til, fortsetter Moseng Reiersen.

Stor stas: Siri Moseng Reiersen er stolt over at hun fikk jobben å være trener og lagleder for de norske skøyteløperne i ungdoms-OL. Foto: Privat