HANG MED HODET: Starts Martin Ramsland med Christian Bolanos (t.h.) rett etter kampslutt. Til venstre Stabæks kaptein Andreas Hanche-Olsen. Foto: Geir Olsen / NTB

Innbytterne berget både Stabæk og underholdningsverdien

Bunnkampen mellom Stabæk og Start var en svært tam affære over en time, men to Stabæk-innbyttere sørget for at tilskuerne fikk valuta for pengene og 2-0-seier.

Det hadde ikke vært en eneste sjanse i oppgjøret mellom de to bunnklubbene før Luc Kassi ble byttet inn etter 66 minutter. Både han og Kosuke Kinoshita scoret etter å ha blitt byttet inn, og dermed tok Stabæk en viktig 2-0-seier.

Stabæk får dermed avstand til bunnstriden i Eliteserien og klatrer til åttendeplass med ti poeng ned til nettopp Start på kvalifiseringsplassen.

Men det satt langt inne på eget gress søndag. De to lagene leverte ingen stor underholdning i første omgang, og gikk til hvile uten å ha hatt et ett eneste forsøk som kvalifiserte til en målsjanse.

Det var først etter at Stabæk byttet inn Luc Kassi etter over en times spill det løsnet opp. Start-forsvaret raknet da det ble satt under press.

Først sendte Kassi av gårde en markkryper fra 16 meter, men innbytter Amund Wichne fikk slengt seg ned og slått ut til corner i en god involvering etter bare ti minutter på banen. Det var kampens første sjanse.

Få minutter seinere kom Wichne til kort. Kassi fikk en ny mulighet, denne gang fra inne i boksen, og satte ballen hardt i mål bak en sjanseløs Wichne.

Det vil være en overdrivelse å si at målet satte fyr på kampen, men det åpnet den iallfall opp noe. Ti minutter før full tid fikk en ny innbytter vise seg fram, da Kinoshita dukket opp på bakerste stolpe på et frispark og styrte ballen i mål.

Målgivende sto innbytterkollega Kassi for.

For Start ser det tungt ut. Sørlendingene har sju poeng opp til Strømsgodset på sikker plass, og ett poeng ned til Mjøndalen på direkte nedrykksplass.

(©NTB)