HEDRET: Geir Daasvatn (t.v.) og Finn Bjørn Rørvik. Foto: Otra IL

Ildsjeler ble æresmedlemmer

INNSENDT: Tre ildsjeler er nå æresmedlemmer i Otra IL.

Da Otra IL ikke har kunnet ha den planlagte feiringen i forbindelse med 60-årsjubileet, laget vi en videojulekalender 1.–24. desember 2020.

I den forbindelse delte vi ut hele tre æresmedlemskap i Otra IL.

Trente fremtidige skistjerner

Det første æresmedlemskapet gikk til Geir Magne Feed, leder i Otra IL Skigruppe:

HEDRET: Geir Magne Feed. Foto: Otra IL

* Mangeårig leder og trener i skigruppa. Stor dugnadsinnsats som løypekjører og utvikling av anlegg.

* Geir Magne er 63 år og kom til Evje som idrettsoffiser på Evjemoen i 1989, i 1991 ble han valgt som leder i skigruppa. Et verv han har den dag i dag.

* 1987-2001 var han trener for det militære landslaget i både langrenn og skiskyting. Både Thomas Alsgaard, Anders Aukland, Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Odd Bjørn Hjelmeset har vært elevene hans.

* I 2000 i forbindelse med Otra IL sitt 40 års jubileum fikk Geir Magne klubbens hederstegn i sølv, i 2005 fikk han kulturprisen for Evje og Hornnes Kommune.

* I 2012 fikk han LOS-fondets ildsjel pris for innsatsen sin, og 2015 ble han kåret til Årets Ildsjel på Idrettsgalla Sør.

Han har vært med på å bygge opp kultur -og idrettslivet i kommunen til det er i dag. Utenomsportslig har han stått på i hele denne perioden med arrangementer som julegrantenning i sentrum, kransekakelotteri, jordbærfestival, sportsandakt i påska med mer.

Sportslig er han vel kanskje en personen som har lagt mest til rette for folkehelseaktiviteter, med tilbud som ukentlig sirkeltrening i Otrahallen siden tidlig 1990-tallet, postkasser på sommer- og vinterløyper, først 3-toppers, så 10-toppers og ikke minst løypekjøring på det store turløypenettet på Høgså/Gautestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han har også vært fast trener for skigruppa sine utøvere i hele denne perioden, sommer og vinter og har fostret opp gode skiløpere som Margit Wiberg, Åsmund Wiberg og Sondre Ramse med fler.

Det var ett enstemmig styre i Otra IL som tildelte Geir Magne æresmedlemskapet.

Prøvespilte for United

Det andre æresmedlemskapet gikk til Geir Daasvatn.

* Aktiv i fotball på høyt nivå. Mangeårig leder i fotball. Stor dugnadsinnsats i Otra generelt, spesielt fotball.

* Geir Daasvatn er 59 år har i flere perioder vært spiller, trener og leder i fotballgruppa og ikke minst en ressursperson når det gjelder planlegging utvikling og vedlikehold av anlegg. Geir er en god ambassadør for idretten og har vært med på å fremme denne i positivt i form av redaksjonelle innlegg på hjemmesider og med bilder.

* Geir prøvespilte for Manchester United i 1977, uten å få kontrakt. Han spilte tre juniorlandskamper (G-19) for Norge i 1978 og 1979.

* Ved siden av en årrekke som aktiv fotballspiller i Otra IL (1975-1977, 1979-1983, 1988-2014), har han spilt fotball i Vigør (1978-1979), Hægebostad (1984–1985) og Kvinesdal (1986-1987).

* Han har med noen avbrekk vært trener for mange lag i fotballgruppa i Otra IL fra 1977-1983 og 1988-2020, og leder i gruppa og styremedlem i hovedstyret i Otra IL i 1991-1995 og igjen fra 2008-2019.

* I 2009 fik han Norges fotballforbunds honorære lederstipend som takk for fortjenestefullt arbeid inne fotballsporten

* I 2010 fikk han klubbens hederstegn i sølv for sitt arbeid i Otra IL

Artikkelen fortsetter under annonsen.

* I 2012 fikk han sammen med Geir Magne Feed LOS fondets ildsjelpris

* I 2019 vant han folkets Ildsjelpris for Aust-Agder på Idrettsgalla Sør

I dag er Geir mest ivrig med fotografering i hele dalen, han administrerer sider som OpplevEvje, Setesdalsida, Setesdalswiki og har nylig gitt ut ei bildebok, Setesdal – Slik eg så han.

Pådriver for anlegg

Siste æresmedlemskap går til Finn Bjørn Rørvik:

* Mangeårig leder Otra IL. Omfattende dugnads og utviklingsarbeid i Otra IL

* Finn Bjørn er 68 år og er til daglig kommunelege i Vennesla. Han har vært en sentral person i den organisatoriske utviklinga av Otra IL, som sekretær på slutten av 1990-tallet, var han styreleder gjennom hele 2000-tallet til han ga klubba videre i 2012.

* I den perioden vokste Otra IL og anleggsbyggingen i regi av Otra IL enormt, han var en pådriver for å få utviklet Høgås skiområde, bygging av Otrahallen Helse- og treningssenter, omtrent egenhendig rehabiliterte Evje Stadion og flerbruksflata av sand til sandvolley, håndball og fotball.

* Han var i mange år pådriver for gjennomføring av Handelens dager i samarbeid med handelsstanden på Evje. Som styreleder i ett så stort idrettslag som Otra IL var han alltid den som den som stilt ført opp på dugnader, om det skulle være loddsalg i skigruppa eller klipping av fotballbaner, maling av bygg eller feiing av asfaltflater.

* Under Finn Bjørn var Otra IL ett av de første fleridrettslagene i sør som ansatte daglig leder i 2003

Finn Bjørn er i dag mest politisk aktiv, men har lova å komme tilbake i idretten når den epoken er over, men er fremdeles styremedlem i Otra Portal AS, ett 100 % Otra IL-eid selskap han var med på å danne i 2004.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Otra Portal legger til rette for idrettsarrangement og treningsleirer med overnatting og opplevelser i kommunen, mest kjent for elitesamlingen for kvinnelagene i fotball for Amazon Grimstad, Kolbotn og Charlton fra England i 2008.

Innsendt av Tony Halsall, daglig leder i Otra IL