Skeid-toppscorer Johnny Buduson scoret to ganger før pause, mens Maxwell Effiom fulgte opp med en måldobbel i annen omgang. I tillegg scoret Kristoffer Hoven og Jakob Romsaas hver sin gang.

For hjemmepublikummet på Nordre Åsen ble det dermed en jubelkamp i høstværet.

Skeid har nå festet et jerngrep om retten til å spille på nest øverste nivå i norsk fotball også neste sesong.

Returkampen spilles i Arendal kommende lørdag. Der trenger hjemmelaget et enda mer overbevisende comeback enn i den forrige kvalifiseringsrunden mot 2. divisjonskollega Ull/Kisa. Der røk sørlendingene først 0-1 på hjemmebane, men slo så til med 3-0-seier i returkampen på bortebane.

Buduson-dobbel

I en sjanserik første omgang kom Johnny Budusons 1-0-scoring allerede etter fire minutters spill. Kristoffer Hoven, som er på lån i Skeid fra Sogndal, slo innlegget som ga spissen en enkelt jobb med å spasere ballen i mål.

To minutter før pause doblet samme mann ledelsen. Etter et stygt Arendal-balltap midt på banen fikk Buduson sjansen alene med gjestenes keeper Jonatan Byttingsvik. Han gjorde ingen feil.

Med til historien hører det samtidig at både Skeid og Arendal kunne sørget for at de første 45 minuttene inneholdt flere scoringer. Buduson var blant annet alene med keeper, men klarte ikke omsette den muligheten.

Gjestene var også svært farlig frampå ved flere anledninger.

Sjansebonanza

I annen omgang handlet derimot det meste om Skeid. Kristoffer Hoven og Jakob Romsaas sørget for 3-0 og 4-0 med to minutters mellomrom tidlig i omgangen. Da syntes for alvor luften å ha gått ut av Arendal-ballongen.

Hjemmelaget var imidlertid ikke ferdige. Midtveis i omgangen satte Maxwell Affiom inn 5-0-målet etter at Sulayman Bojang hadde slått sin tredje målgivende pasning for dagen.

Skeid presset videre på for flere scoringer, og Arendal-keeper Jonatan Byttingsvik vartet opp med flere formidable redninger.