Martin Uldal leverte en strålende jaktstart i IBU-cupen i canadiske Canmore sent fredag kveld norsk tid.

Skiskytteren fra Birkenes gikk seg opp fra 15. plassen på sprinten og helt opp til fjerdeplassen på jaktstart.

Den sterke klatringen på jaktstarten sikret 21-åringen enda en glasskule – som bevis på at han sammenlagt etter fire av fire løp, har vært best på jaktstart i IBU-cupen (nivået under verdenscupen i skiskyting) denne sesongen. Så sent som onsdag sikret han seg sin første glasskule, etter at han vant fellesstartcupen sammenlagt.

– Dette er veldig stas. Det var målene mine da jeg valgte å reise hit til Canada. Så veldig stas å kunne få med meg to stykker. Jeg var ett poeng unna å kunne få tre stk, det er selvfølgelig litt surt, men går fint. For meg betyr det mye og viser at jeg har vært veldig god i år, om man ser bort fra det sykdomsavbrekket jeg hadde i januar. Jeg setter disse resultatene ett hakk høyere enn fjoråret og viser at jeg fortsatt tar gode steg mot toppen, forteller Uldal til Agderposten.

Norge la for øvrig beslag på de to øverste plassene i både kvinnenes og mennenes skiskytterjaktstart i IBU-cupen i canadiske Canmore.

Som i verdenscupen herjer norske løpere på nivå to i internasjonal skiskyting. Fredag ble det to dobbeltseirer med få timers mellomrom.

Johan-Olav Botn vant herreløpet overlegent og slo torsdagens sprintvinner Vetle Sørum med ett minutt og sju sekunder. Han noterte én bom (andre skyting) på veien.

Sørum ble toer selv om han pådro seg fire straffrunder til sammen på liggendeskytingen. Fjerdeplassen tok Uldal (tre bom).

I kvinneklassen vant Marthe Krakstad Johansen foran Emilie Kalkenberg. Det skilte 16,4 sekunder mellom dem. Johansen åpnet med to strafferunder, men var feilfri på de tre siste skytingene. Kalkenberg bommet i alt fire ganger.