Det ble også arrangert en egen SUP-konkurranse på en kortere bane på Hølen. Årets utgave av «Årens Dag» ble en suksess, med nesten 50 deltakere i aldersspennet fra 9 til 87 år.

Foto: Pedro Mota

Miljø og bærekraft var gjennomgående temaer for arrangementet. Reiseruter og transportmidler for alle deltakerne ble grundig kartlagt, og denne informasjonen vil inngå i en miljøregnskapsanalyse for «Årets dag». I tillegg ble deltakerne oppfordret til å samle inn plastavfall under og etter løpet.

Foto: Pedro Mota

Vår samarbeidspartner, Starboard, bidro med 2 SUP-brett som ble gitt i gave til de som samlet inn mest plastavfall. Totalt ble det samlet inn rundt 88 kg søppel under arrangementet. «Årets dag» symboliserer et initiativ som virkelig setter spor, og vi er stolte over å ha oppnådd Silver Level Clean Regatta-sertifiseringen i 2022.

Foto: Pedro Mota

I konkurransen stakk Tuva Langballe fra Oslo Kajakklubb av med seieren i K1 Damer, med ny løyperekord på imponerende 1.10.14, og hun sikret seg dermed en premie på totalt 6.000 kroner. Eivind Vold, som også har banerekorden for K1 Menn, triumferte i sin klasse med tiden 56:05.

I K2 Herreklassen gikk seier til Einar Kjerschow og makkeren Olaf Søyland, med tiden 1:03:50. Samtidig sikret Kristian Hermansen og Lucia Sosa fra Arendal Kajakklubb seieren i K2 Mix-klassen, med tiden 1.06:52.

Thomas Nilsen fra Oslo Kajakklubb leverte en imponerende prestasjon på SUP, med tiden 1:26:35 i Hisøy Rundt-løpet. Arendal kajakklubb tar imot padlere i alle aldre og ferdighetsnivåer. I år ble et tidligere medlem av det uruguayanske landslaget i kajakk som flyttet til Arendal for noen måneder siden med i klubben. Etter 18 år uten padling bestemte Lucia Sosa seg for å bli med i klubben og padle igjen, og oppnådde et flott resultat på Hisøy Rundt-stevnet.

Foto: Pedro Mota

I samtaler med Lucia nevnte hun hvor imøtekommende klubbmedlemmene har vært:

– Jeg har møtt en herlig gruppe mennesker som har vært veldig hyggelige og som jeg liker å dele kajakkturer og tips med. Arendal Kajakklubb har et flott fellesskap og er god til å sosialisere og få nye venner. Jeg anbefaler å prøve kajakkpadling på klubben, selv om du aldri har vært på kajakk før, alle vil være hjelpsomme og vennlige og du vil kunne forbedre deg raskt.

Ulike opplæringskurs tilbys gjennom året, samt andre aktiviteter, inkludert padleturer for å øve og sosialisere. Les mer på https://arendalkajakklubb.no/