Både Aron Åkre Rysstad fra Valle og Evje-karen Sondre Ramse er videre fra prologen i fristilsprinten i NM på ski på Gjøvik.

Men det skjedde med to nødskrik.

Rysstad gikk inn til en 28. plass, mens Ramse snek seg videre som sistemann av de 30 løperne som avanserte til kvartfinalene torsdag.

Ramse var 0,1 sekund fra å bli slått ut, mens Rysstad hadde 0,4 sekunders margin på rett side av lista.

Vindbjart-junioren Mathias Holbæk fra Kristiansand kvalifiserte seg med en solid prolog med 25. beste tid.

Elin Uppstad fra Valle IL fikk 50. beste tid i prologen for kvinner, og tok deg dermed ikke videre.

Kristine Stavås Skistad var raskest i kvinnenes sprintprolog, mens favoritten Erik Valnes satte bestetid for menn.

Skistad var et halvt sekund raskere enn Mathilde Myhrvold, mens Ane Appelkvist Stenseth tok 3.-plassen, 3,6 sekunder bak 23-åringen fra Konnerud.

Skistad dokumenterte sprintform også i skandinavisk cup i Falun nylig. Der ble hun imidlertid diskvalifisert fra seieren etter et ureglementert sporbytte på oppløpet.

Valnes er blant gullfavorittene i herreklassen i Johannes Høsflot Klæbos fravær, men flere sterke navn markerte seg i prologen.

Even Northug og Sindre Bjørnestad Skar gikk i mål omtrent åtte tidels sekund bak prologvinneren.

(NTB/Agderposten)

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Marius Gundersen

Dårlig nytt for Amazon: – Vi krysser fingrene

SKADET: Kaia Wilson må etter all sannsynlighet ha et langt avbrekk fra fotballbanen. Bildet er fra treningskampen mot Arendal Fotball tidligere i vinter. Foto: Ola Bjerkevoll

Amazon-spiller Kaia Wilson (19) ble skadet i treningskampen mot Start.

Etter Amazons 2-0-seier over Arendal Fotball i serieåpningen lørdag, bekrefter Amazon-trener Martin Ek Åsheim at det er snakk om en alvorlig skade på midtbanespilleren.

– Hun fikk en leddbåndskade og skal til en ortoped på torsdag. Da får vi svaret på om det er noe intakt eller om det er helt av. Vi krysser fingrene for at det er så lite alvorlig som mulig og at hun er klar til høsten i så fall, forteller Amazon-treneren.

Marius Gundersen

Leverte knallsterkt NM: – Fikk ut potensiale sitt

NORGESMESTERE: Andrea Hovdekleiv Bjørnsen og Emil Holdgaard vant hvert sitt NM-gull under NM i kickboksing. Foto: Arendal Bokseklubb

Arendal Bokseklubb fikk med seg hele seks medaljer fra norgesmesterskapet (NM) i kickboksing.

– Vi er super fornøyde, sier Kai Robin Havnaa, som er styreleder i bokseklubben, til Agderposten.

To av medaljene var av det beste slaget, nemlig gull.

Andrea Hovdekleiv Bjørnsen vant gullmedaljen i juniorklassen minus 65 kg, mens Emil Holdgaard tok gull i seniorklassen minus 74 kg.

– Andrea gikk en veldig bra finalekamp mot en god motstander fra Grimstad kickboksingklubb. Hun har kun én kamp fra tidligere stevne, men dette stevne hadde hun bestemt seg og fikk ut sitt potensial med flotte kombinasjoner med høyt tempo gjennom hele kampen, melder en meget fornøyd styreleder.

BEST: Bjørnsen viser stolt fram gullmedaljen på toppen av pallen. Foto: Arendal Bokseklubb

– Emil hadde full kontroll i kvart- og semifinalen. Han vant med god teknikk og hurtighet. Finalen ble derimot knalltøff, der poengene vippet begge veier under hele kampen. I den siste runden satte Emil inn det siste giret og motstanderen klarte ikke å holde tempo og hurtigheten hans. Dette førte til et fortjent NM-gull til EM i hans første mesterskap, skryter Havnaa.

Ragnild Thorsteinsen, Kryspin Eichstadt og Josefine Schipper tok NM-sølv, mens Guillermo Jordan Martines tok NM-bronse og sørget med det for en meget vellykket helg for Arendal Bokseklubb i Tjeldsund.

GULL: Holdgaard tok gullmedaljen etter en meget spennende finale Foto: Arendal Bokseklubb
Marius Gundersen

Røk ut: – Veldig surt

KNEPENT TAP: Trener Kai Robin Havnaa omtalte Egil Furre som et gullhåp før helgens NM i kickboksing. Slik ble det dessverre ikke for 46-åringen. Foto: Marius Gundersen

Egil Furre (46) røk fredag kveld ut i kamp nummer to etter et knepent tap i norgesmesterskapet (NM) i kickboksing.

– Veldig surt nå, men sånn er det. Har hatt en flott reise opp imot dette og lært utrolig mye, melder Furre til Agderposten fredag kveld.

– Jeg kjente at jeg var mer nervøs enn på tidligere stevner, mest på grunn av at jeg forventer mer og mer av meg selv, legger han til.

Før helgen omtalte hans trener, Kai Robin Havnaa, han som én av gullfavorittene, på tross av at han kun har holdt på med kickboksing i halvannet år.

– Jeg syns Egil leverte to teknisk gode kamper med høyt tempo. Han ledet til det var 20 sekunder igjen, men tapte knepent. Vi trodde alle han skulle vinne, men sånn er fighting, melder Havnaa til Agderposten.

– Litt skuffet må vi være, men vi er super fornøyde med at Egil i sin første sesong som kickbokser har deltatt i tre cuper, med ti kamper og kun tapt tre kamper, fortsetter proffbokseren.

Lørdag avsluttes NM i kickboksing.

– Vi har sju fightere fra klubben som skal ut i NM-kamper. Tre jenter og fire gutter med gullhåp, forteller Havnaa.

Marius Gundersen

Dette blir ØIFs motstander i semifinalen

SPESIELT: Mathias Larson scoret 13 mål borte mot Nærbø onsdag. I semifinalen møter han sin kommende arbeidsgiver fra neste sesong. Foto: Ola Bjerkevoll

ØIF Arendal møter Elverum i semifinalen i sluttspillet.

Det ble klart torsdag kveld.

Hvittrøyene vant sin andre kamp mot Bergen i kvartfinalen torsdag og dermed var alle de fire semifinalistene klare.

Ettersom Kolstad var høyest rangert kunne de velge hvem de ville spille mot av Drammen og ØIF. Da falt valget på drammenserne.

Semifinalene starter allerede fredag. Da reiser ØIF til Elverum for å spille borte i Terningen Arena.

Kamp nummer to blir spilt hjemme i Sør Amfi tirsdag 30. april. Dersom semifinalen ikke blir avgjort i disse to kampene, vil en tredje og avgjørende kamp finne sted i Terningen Arena den 5. mai.

Marius Gundersen

Dette er status på Jervs banesituasjon

NYTT GRESS: Gressmatten på Levermyr stadion er dekket av en fiberduk. Bildet er tatt torsdag formiddag. Foto: Marius Gundersen

Søndag spiller Jerv sin andre hjemmekamp for sesongen når Hødd kommer på besøk. Kampen spilles på Norac stadion ettersom Levermyr fortsatt ikke er klar.

Også onsdagens cupkamp mot eliteserielaget Strømsgodset blir spilt på Norac stadion.

Bygartner i Grimstad kommune Rolf Inge Pettersen forteller at det er blitt sådd 200 kilo med frø utover gressmatten på Levermyr for å få nytt gress.

– Akkurat nå er status på at vi venter på at frøene skal spire. Det er lagt på en fiberduk for å øke temperaturen og holde på fuktigheten, forklarer Pettersen til Agderposten torsdag.

Daglig leder i Jerv Jon Ole Reinhardsen opplyser at de håper å kunne spille på Levermyr når Brann 2 kommer på besøk søndag 5. mai. Det kan ikke Pettersen love.

– Vi håper på det vi også, men kan ikke garantere det, sier bygartneren.

PROBLEM: Lars Bohinen skulle helst spilt på Levermyr stadion når Hødd er motstander på søndag. Her fra torsdagens trening på Norac stadion. Foto: Marius Gundersen

Jerv-trener Lars Bohinen er klar på at det ikke er en optimal situasjon å ikke kunne spille på Levermyr.

– Det betyr mye for klubben og økonomi. Det koster å leie her og vi mister publikumsinntekter, sier Bohinen til Agderposten.

– For spillerne er det selvfølgelig bedre å spille på hjemmebane og ha fordelen av å spille på eget gress, fortsetter Jerv-treneren.

Kampen mot Hødd har avspark på Norac stadion søndag 15:00 og kan følges på agderposten.no.

Ola Bjerkevoll

Signerer enda en spiller: – En viktig brikke på plass

Maren Finnebråten har signert for Arendal. Foto: Arendal Fotball

Arendal Fotball har offentliggjort sin andre signering på like mange dager.

Onsdag er det midtstopperen Maren Finnebråten (22), som er klar for klubben.

Hun kommer fra spill i Snøgg fra Notodden. Der har hun kamper i 1., 2., og 3. divisjon. I tillegg har hun vært innom Odd i 2. divisjon.

– En viktig brikke på plass, skriver Arendal Fotball om sin nye signering.

Sykepleieren har allerede skaffet seg både jobb og leilighet i Arendal, skriver klubben.

– Jeg ønsker å utfordre og utvikle meg selv som person og fotballspiller. Derfor grep jeg denne muligheten til bytte av by og klubb. Jeg er imponert over nivået på både spillere og trenerapparatet, og fokuset det er på utvikling av hver enkelt spiller, sier Finnebråten til klubbens nettside.

Også Amazon Grimstad har forsterket seg i det siste. Tirsdag annonserte de at langtidsskadde Emma Kristiansen har signert en ny kontrakt, mens det onsdag ble klart at de henter Ida Marie Kjorstad.

Ola Bjerkevoll

Ny spiller klar for Arendal

Annicken Bjellvåg Eliassen er klar for Arendal. Foto: Arendal Fotball

Arendal Fotballs damelag har signert Annicken Bjellvåg Eliassen (18).

Hun kommer fra Averøya på Nordmøre, og har spilt for Kristiansund i 3. divisjon de siste tre sesongene.

- På prøvespill i februar ble jeg imponert over gode treninger, med høyt tempo og intensitet. Jeg merket meg at det var mange spillere her som deler min ambisjon om å utvikle meg som fotballspiller. Jeg tror dette kommer til å være et svært fint miljø for meg for å ta nye steg som spiller, sier Bjellvåg Eliassen til klubbens nettsider.

Hun forteller at hun har pratet med lagets to andre nordmøringer, søstrene Maja og Pernille Tveit Naalsund, som hun også har spilt sammen med i Kristiansund.

– For meg er det selvsagt en trygghet at Pernille og Maja har fortalt mye bra om laget, klubben og byen. Det gjorde klubbvalget mye enklere, sier Bjellvåg Eliassen.

Arendal Fotball er fornøyde med å få på plass nysigneringen.

– At Annicken søker seg til det utviklingsmiljøet vi har i Arendal er vi svært glad for, og Annicken selv har merket seg at det er mange unge og sulte spillere i laget, skriver de.

Ola Bjerkevoll

Cupen: Får eliteseriemotstand

Jerv kunne juble for seier i første serierunde. Nå kan de juble for eliteseriemotstand i cupen Foto: Marius Gundersen

Jerv og Arendal har fått sine motstandere i andre runde i cupen.

Jerv, som slo ut Randesund i forrige runde, møter eliteserielaget Strømsgodset.

Jerv-trener Lars Bohinen gleder seg til kampen.

– Det er fint for oss å møte et lag som skal slå oss 8 av 10 ganger. I 2. divisjon er vi som regel favoritter. Det er vi ikke nå, sier han til Agderposten.

Jerv har hjemmebane, men det blir mest sannsynlig ikke ikke på Levermyr, hvor man må så banen på nytt.

At de ikke får spille på egen hjemmebane tror ikke Bohinen byr på problemer.

– Nei, vi finner en gressbane, sier han.

Arendal, som slo ut Express etter ekstraomganger, skal til Larvik i sin cupkamp. De møter Fram fra 3. divisjon.

2. runde spilles 24. april.

Hele runden:

Skjervøy – Alta; Fløya – Tromsø; Tromsdalen – Lyn; Junkeren – Bodø/Glimt; Melhus – Ranheim; Stjørdals/Blink – Levanger; Strindheim – Molde; Træff – Kristiansund; Hødd – Aalesund; Stord - Lysekloster; Bjarg – Åsane; Frøya - Sogndal; Askøy - Brann; Torvastad – Viking; Vard Haugesund – Sandnes Ulf; Mandalskameratene – Bryne; Fløy – Egersund; Jerv - Strømsgodset; Pors – Odd; Eik Tønsberg – Fredrikstad (spilles 25. april); Fram – Arendal; Hønefoss – Sarpsborg 08 (spilles 25. april); Elverum – HamKam; Eidsvold Turn – Mjøndalen; Ull/Kisa – Rosenborg; Strømmen – Lillestrøm; Skeid – Raufoss; Frigg – KFUM; Oppsal – Vålerenga; Bærum – Stabæk; Kjelsås - Kongsvinger; Råde – Moss

Ola Bjerkevoll

Dette er ØIFs sluttspillmotstander

SLUTTSPILL: Dagur Gautason og ØIF møter Nærbø i sluttspillet. Her jubler islendingen for en scoring mot Nærbø i hjemmekampen i seriespillet. Foto: Ola Bjerkevoll

ØIF Arendal er klare for sluttspillet i eliteserien etter en lang sesong.

Der venter rogalandslaget Nærbø.

ØIF slo de blåkledde i begge seriekampene denne sesongen, men tapte oppgjøret i cupen.

Første kamp spilles allerede på søndag. Da er det ØIF som har hjemmekamp.

Så venter en tur til Rogaland i midtuka, og om det trengs spilles den tredje og avgjørende kampen hjemme i Sør Amfi helga 20.-21. april.

Tar ØIF seg videre venter semifinaler uka etter det igjen, før finalekampene spilles i slutten av mai.

Øvrige kvartfinaler: Kolstad - Halden; Elverum - Bergen og Runar - Drammen

Slik spilles sluttspillet (best av tre kamper):

Kvartfinaler: 14.04, 17./18.04 og 20/21.04

Semifinaler: 24./26.04, 29./30.04, 04./05.05

Finale: 22.05, 25,05 og 29.05

Ola Bjerkevoll

Tok seg videre i cupen

MÅLSCORER: Andreas Endresen (til høyre) scoret begge målene for Jerv. Her fra treningskampen mot Start i vinter. Foto: Ola Bjerkevoll

To mål fra Andreas Endresen sørget for at Jerv tok seg videre i cupen.

Grimstad-laget møtte Randesund på bortebane i cupens første runde onsdag kveld.

Det tok litt tid, men like før pause satte Andreas Endresen inn Jervs første mål.

Midtveis i andre omgang var samme mann på plass og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Åtte minutter før full tid måtte Josias Furaha gå i dusjen etter to gule kort på kort tid.

Ola Bjerkevoll

Kommer med skadeoppdatering

BEDRE: Stian Andersen pådro seg en hjernerystelse i kampen mot Vard, men det går bedre enn man først fryktet. Bildet er fra sesongoppkjøringen. Foto: Marius Gundersen

Stian Andersens hodeskade ser ikke ut til å være så alvorlig som først fryktet.

Arendal-spilleren fikk rødt kort og en skikkelig hodesmell i serieåpningen mot Vard Haugesund.

I helga var det usikkert hvor lenge forsvarsspilleren måtte holde seg i ro, men tirsdag kommer medisinsk ansvarlig Aleksander Kvamme med en positiv oppdatering.

– Det er heldigvis ikke veldig alvorlig, skriver han i en sms.

Han melder om at Andersen har vært symptomfri det siste døgnet.

Nå venter lett aktivitet frem til torsdag, før Andersen skal gjennom en test for å se hvor høy puls han tåler.

Det blir uansett ingen kamp på Andersen når Arendal møter Express i cupen onsdag kveld, eller Fløy i serien til helga, på grunn av utvisningen mot Vard.

– Hvis alt går etter planen er han klar igjen til Lysekloster borte 20. april, skriver Kvamme.

Ola Bjerkevoll

Beholder landslagsplassen

TILLIT: Martin Uldal får fornyet tillitt på rekruttlandslaget. Bildet er tatt tidligere. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Martin Uldal (Birkenes IL) får fortsette på rekruttlandslaget etter en god sesong.

Det ble klart da uttaket ble offentliggjort tirsdag ettermiddag.

Uldal leverte en god sesong i IBU cupen (nivå to). Han tok to seiere, flere topplasseringer, og ble nummer fire sammenlagt.

De prestasjonene gjør at han beholder plassen på rekrutt-landslaget, nivået under de aller beste.

Andreas Aas, også han fra Birkenes IL, beholder også sin plass på U23-landslaget.

Rekrutt-landslaget:

Johan-Olav Smørdal Botn, Stårheim IL; Vebjørn Sørum, Søndre Ål Sportsklubb; Mats Øverby, Lier IL; Martin Uldal, Birkenes IL; Martin Nevland, Figgjo IL; Isak Leknes Frey, Bærums Skiklubb

U23-landslaget:

Sivert Silsand Gerhardsen, Tromsø Skiskytterlag; Kasper Ågheim Kalkenberg, Skonseng IL; Andreas Aas, Birkenes IL; Håvard Tosterud, Østre Toten Skilag; Oliver Alm Østre, Toten Skilag; Andreas Præsterud, Simostranda IL

Ola Bjerkevoll

Klar for 3. divisjon

NY KLUBB: Det ble ikke mange kamper på Amid Arezou i den blå Trauma-drakta. Her er han i aksjon i Vintercupen mot Hisøy. Foto: Marius Gundersen

Amid Arezou har signert, og debutert, for Vindbjart.

Tidligere i vinter gjorde Arezou overgang fra 6. divisjon til 4. divisjon, da han byttet ut Grane med Trauma. Nå hopper han enda et steg opp på stigen, og har signert med 3. divisjonslaget Vindbjart fra Vennesla.

– Jeg er meget fornøyd med overgangen til Vindbjart, sier Arezou til Agderposten.

Arezou ble nylig tatt ut til landslaget til Afghanistan, sammen med bror Balal. Det ble ikke spilletid på 28-åringen i de to kampene mot India, som endte med uavgjort og seier, men han forteller at landslagsturen fikk han til å føle at han måtte ta et steg opp.

– Etter nyttår har jeg trent så godt jeg kan for å komme i veldig god form, og det lønte seg først og fremst med landslagsuttak, og dermed følte jeg at jeg måtte ta et steg høyere når jeg kom hjem fra samling, sier Arezou.

Han forteller at han har blitt tatt godt imot i Vindbjart. Arezou fikk debuten i serieåpningen mot Mandalskameratene søndag, som endte med 1-0-seier.

– Jeg synes jeg hadde et godt innhopp mot MK og det var deilig å starte serieåpningen med tre poeng. Jeg ser frem til å få spilt mye 3. divisjon, sier Arezou.

Ola Bjerkevoll

Terminerte kontrakten. Nå har han funnet seg ny klubb

Albert Makiadi har funnet seg ny klubb. Her fra hjemmekampen mot Egersund i fjorårssesongen. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Albert Makiadi skal spille i 4. divisjon denne sesongen.

Han har nemlig signert for den gamle storheten Sparta Sarpsborg.

Det viser overgangsoversikten til Norges Fotballforbund. Der står Makiadi oppført som spilleklar for Sparta fra tirsdag.

Sparta åpnet sesongen med 4-1 tap mot Moss 2 i helga.

Makiadi terminerte kontrakten med Arendal Fotball i mars og forklarte det med at han ville tilbake til Østfold for å være nærmere sønnen.

– Jeg var glad i å være her i Arendal. Klubben og folkene har vært fantastiske mot meg, sa han den gang.

Makiadi kom til Arendal fra Kvik Halden i fjor sommer og fikk 11 seriekamper på det halvåret han var på Norac.

Ola Bjerkevoll

Vant serien etter «høydramatisk» helg

Lia sikret opprykk til eliteserien. Fra venstre: Kristian Trydal, Alexander Korsgaard, Hubert Marciniak og Martin Lund. Kristoffer Esketveit har også spilt på laget, men er ikke med på bildet. Foto: Lia IL

Lia IL rykket opp til eliteserien etter at de vant 1. divisjon i helga.

Det skjedde i Bodø, hvor sesongen i bordtennis ble avsluttet.

Kjelsås ledet 1.divisjon først siste seriehelg, men endte kun på fjerdeplass.

Lia leverte nemlig en bunnsolid avslutningshelg, med seier i alle fire kampene.

Det var nok til å snappe seriegullet og opprykket, med ett fattig poeng foran B-72 fra Lørenskog og Fornebu 2.

Bordtennisforbundet kalte sesongavslutningen for «høydramatisk» på sine nettsider.

På Lias lag i helga spilte Kristian Trydal, Alexander Korsgaard, Hubert Marciniak og Martin Lund. Kristoffer Esketveit har også spilt på laget denne sesongen.

Opprykket betyr at det blir eliteserien i bordtennis for Lia neste sesong.

Marius Gundersen

Brødrene vant over landslagsløpere under NM

BRØDRE: Martin (t.v.) og Espen Uldal (t.h) leverte solid under lørdagens fellesstart i skiskyting på Geilo. Bildet er tatt ved en tidligere anledningen. I midten står en annen Birkenes-løper, Andreas Aas. Foto: Privat

Brødreparet Martin (22) og Espen Uldal (27) fra Birkeland imponerte under lørdagens fellesstart i skiskyting under norgesmesterskapet (NM) på Geilo.

Martin gikk inn til en solid femteplass etter 17 av 20 mulige treff, mens Espen endte på tiendeplass etter tre bom.

Harald Øygard vant fellesstarten foran Tarjei Bø og Filip Fjeld Andersen, som tok sølv- og bronsemedaljen.

Uldal-brødrene endte henholdsvis 35,3 sekunder og ett minutt og to sekunder bak vinneren.

Lillebror Uldal spurtslo landslagsløper Sturla Holm Lægreid.

Begge brødrene havnet foran landslagsløpere som Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale.

Dermed fikk begge to en slags revansje etter den svake prestasjonen under fredagens sprint.

Da endte lillebror Uldal på 15.plass, ett minutt og 26 sekunder bak vinneren Simon Hjelmeset Kirkeeide. Mens storebror Uldal endte helt nede på 39.plass, to minutter og ti sekunder bak Kirkeeide.

Søndag gikk brødrene stafett for Agder og Rogaland sitt første lag sammen med Erik Sporaland (Figgjo IL) og Oskar Dalene (Birkenes IL).

Det endte med en 14.plass, over 11 minutter bak vinnerne Sogn og Fjordane sitt førstelag.

Oppland sitt førstelag kapret sølvet, mens Buskerud sitt førstelag tok bronsemedaljen.

Marius Gundersen

Tapte sørlandsduellen: – Har litt å gå på

TAP: Maria Bueie måtte se at to baller gikk inn i mål bak henne i generalprøven mot Start. Foto: Helge N. Olsen / Sportsfotografen

Søndag spilte Amazon Grimstad sin siste treningskamp før sesongen for alvor braker løs 20.april mot Arendal Fotball.

Grønntrøyene tok turen til Kristiansand for å spille mot nyopprykkede Start. Det endte 2-0 i favør kristiansanderne.

– Det var en veldig god gjennomkjøring for oss. Vi har litt å gå på det fysisk og relasjonelle, spesielt offensivt, sier Amazon-trener Martin Ek Åsheim til Agderposten.

Amazon startet som nevnt sesongen med å møte Arendal på Norac stadion om drøyt to uker. Åsheim forteller hva folk kan forvente seg av grønntrøyene i år.

– Vi ønsker å videreutvikle oss fra i fjor. Vi vil ta med den defensive tryggheten, men vi må ta steg med hva vi gjør med ballen og ønsker å forbedre oss på den offensive biten. Vi scoret altfor lite mål i fjor, forteller Amazon-treneren.

SPENT: Amazon-trener Martin Ek Åsheim er klar på at laget hans må score flere mål enn de gjorde i fjor. Foto: Helge N. Olsen / Sportsfotografen

Kampfakta

Start Kvinner-Amazon Grimstad 2-0 (0-1)

Treningskamp, kvinner

Sparebanken Sør Arena, Kristiansand

Mål: 1-0 (33'), 2-0 (87')

Slik startet Amazon Grimstad (5-3-2): Maria Bueie - Kristiane Aas, Julian Bringsvor, Alyssa Grivaz, Kamilla Bruhjell, Camilla Carlsen - Caminda Olsen (Kristine Væting), Ida Jensen, Kaia Wilson (Lise Farstad) - Synnøve Hvaara, Martha Omdal.

Ubenyttede reserver: Kristine Strømnes, Inger Sophie Aasheim, Emilie Smådal, Ida Kjørstad, Mia Helene Jacobsen.

Ola Bjerkevoll

Bekreftet: Jerv skal spille på Norac

ARENDAL: Jerv skal spille serieåpningen på Norac. Bildet er fra cupkampen mot Arendal i fjor. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Tirsdag kom nyheten om at Jerv må flytte serieåpningen fra Levermyr. Nå blir det kamp i Arendal isteden.

Banen i Grimstad blir ikke spilleklar i tide.

– Vi har fått beskjed fra kommunen at banen ikke blir klar til helga, rett og slett. Hvis vi spiller på den nå, så blir den ikke spillbar på lang tid, sa daglig leder Jon Ole Reinhardsen til Agderposten tirsdag kveld.

Onsdag ettermiddag bekrefter Jerv at kampen skal spilles på Norac stadion i Arendal.

– Kampen blir flyttet fra J.J. Ugland Stadion- Levermyr til Norac Stadion i Arendal. Dette på grunn av baneforholdene. Kampen vil spilles klokken 16:00 og ikke klokken 15:00 som først oppsatt, skriver de på sine nettsider.

Ola Bjerkevoll

Får drømmemotstander

JUBELBRØL: Express-spiller Bendik Hoel kunne slippe jubelen løs etter 2–1-seieren over Vindbjart. Foto: Marius Gundersen

Nå er det klart hvem Express møter i 1. runde i cupen.

Etter at de slo ut Vindbjart etter ekstraomganger i siste kvalifiseringsrunde var Express-trener Steinar Berås klar på hvem han helst ville møte.

– Jeg har personlig lyst på Arendal hjemme. Det er en kamp vi kan gjøre noe i, så det hadde vært gøy, sa han da.

Og det ønsket får Berås oppfylt. Norges Fotballforbund har nemlig satt opp Express mot Arendal Fotball i første runde av cupen.

– Det var akkurat det vi håpet på, så det var gøy! Men nå har vi en seriekamp som er hovedfokus først (serieåpning hjemme mot Våg 5. april). Cupen er bonus, mens det er serien som teller, sier Berås til Agderposten etter at oppsettet ble klar.

FORNØYD: Express-trener Steinar Berås er meget fornøyd med å få Arendal i første runde i cupen. Foto: Marius Gundersen

Arendal-trener Vegard Hansen gleder seg til kampen.

– Det blir gøy det. Jeg har fulgt litt med de i Vintercupen. Vi må stille sterkt for å slå de, de kommer sikkert med voldsom innsats. Det er et godt 4. divisjonslag, som sikkert blir i toppen der. Det gjelder å ha riktig fokus, og vi tar det på alvor, sier han.

Express får hjemmebane og kampen spilles onsdag 10. april.

Jerv er også med i cupen, de møter Randesund på bortebane.

TØFT: Arendal-trener Vegard Hansen forventer en tøff kamp mot Express. Foto: Marius Gundersen

Her er hele oppsettet:

Kirkenes – Alta, Bossekop – Skjervøy, Senja – Tromsdalen, Sortland – Tromsø, Brønnøysund – Bodø/Glimt, Mjølner – Fløya, Rana – Junkeren, Mosjøen – Levanger, Sverresborg – Rosenborg, Nardo – Strindheim, Tiller – Ranheim, Trygg/Lade – Stjørdals-Blink, Melhus – Byåsen, Træff – Surnadal, Eide/Omegn – Molde, Brattvåg – Kristiansund, Volda – Hødd, Vinner av Spjelkavik-Herd – Aalesund, Førde – Sogndal, Vinner av Fjøra-Voss – Åsane, Lyngbø – Brann, Askøy – Sotra, Os – Frøya, Fana – Lysekloster, Sandviken – Bjarg, Stord – Djerv 1919, Torvastad – Haugesund, Madla – Vard Haugesund, Varhaug – Viking, Brodd – Sandnes Ulf, Forus og Gausel – Bryne, Vidar – Egersund, Randesund – Jerv, Mandalskameratene – Start, Fløy Flekkerøy – Sandefjord, Express – Arendal, Hei – Pors, Fram – Notodden, Flint – Eik Tønsberg, Ørn Horten – Mjøndalen, Åskollen – Odd, Hallingdal – Strømsgodset, Skreia – Raufoss, Toten – Elverum, Ridabu – Hamkam, Nybergsund – Kongsvinger, Hønefoss – Gjøvik/Lyn, Bjørkelangen – Lillestrøm, Gjelleråsen – Strømmen, FUVO – Eidsvold Turn, Lørenskog – Ull/Kisa, Union Carl Berner – Vålerenga, Årvoll – KFUM Oslo, Heming – Lyn, Frigg – Grorud, Nordstrand – Kjelsås, Oppsal – Follo, Asker – Stabæk, Ullern – Bærum, Gamle Oslo – Skeid, Drøbak/Frogn – Fredrikstad, Sprint-Jeløy – Moss, Råde – Kvik Halden, Sarpsborg FK – Sarpsborg 08

Marius Gundersen

Tapte mot 3.divisjonslag

TAP: Camilla Rishøj Carlsen scoret ett mål i treningskampen mot Strømsgodset lørdag. Foto: Ola Bjerkevoll

Amazon Grimstad spilte lørdag treningskamp borte mot Strømsgodset.

Det endte med et 2-3-tap.

– Det er en kamp vi hadde fortjent å vinne med store sifre, men sånn er fotballen. Setter man ikke sjansene sine, så lever kampen hele veien, sier Amazon-trener Martin Ek Åsheim til Agderposten.

– Vi slipper inn mål på de tre gangene Godset var i 16-meteren vår. Vi skaper flere enorme muligheter hvor vi er alene med keeper fire-fem ganger, forklarer Amazon-treneren.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter to minutter, men Amazon snudde kampen etter scoringer av Caminda Olsen og Camilla Rishøj Carlsen.

Kampen skulle derimot få en ny vending og to scoringer fra hjemmelaget gjorde at det til slutt ble et tap i Drammen for Grimstad-laget.

DELVIS FORNØYD: Amazon-trener Martin Ek Åsheim var fornøyd med det laget hans leverte i treningskampen mot Strømsgodset, men erkjenner at laget hans har en del å gå på i begge boksene. Foto: Ola Bjerkevoll

– Vi tar med oss at vi kontrollerer og dominerer en kamp i 90 minutter og skaper masse flott spill offensivt, men at vi må være mye bedre i begge boksene, forteller Åsheim.

Strømsgodset spiller i 3.divisjon, men satser hardt på å få laget oppover i divisjonssystemet.

I fjor var de nære på å rykke opp, men noen svake resultater på slutten av sesongen gjorde at Start Kvinner kapret førsteplassen.

Kampfakta

Marienlyst stadion, Drammen

Mål: 1-0 Emma Stiansen (2'), 1-1 Caminda Olsen (12'), 1-2 Camilla Rishøj Carlsen (23'), 2-2 Maiken Hovelsås (38'), 3-2 Selina Kortvedt (73').