TREDJEPLASS: Håkon Auale Lundvall kjempet både seg selv og stafettlaget inn til tredjeplass i alle sine konkurranser. Helt strålende resultater, men denne karen gir seg nok ikke med det og gleder seg til nye mål. Foto: privat

Håkon Auale Lundvall fra bronselaget, klarte også å kapre bronseplassen i de to individuelle konkurransene både lørdag under sprinten og søndag på fellesstarten.

I helgen deltok hele 20 utøvere fra Froland på verdens største skiskytterfestival for unge utøvere, Liatoppen Skiskytterfestival. Der møttes hele 1.023 skiskyttere til dyst gjennom helgen, deriblant også 45 utenlandske utøvere fra 8 forskjellige land. Hele 21 utøvere kom helt fra USA. Utenlendingene viste seg å være meget gode skiskyttere og tok med mange pallplasser fra de ulike konkurranser og gode minner med hjem. Dette var gledelig å se og bidrar forhåpentligvis til god rekruttering og god internasjonal konkurranse også fremover.

Det ble mange gode resultater fra både gutter og jenter fra Froland som viser seg å ligge på bra nivå med resten av landet. På stafetten for guttene var det Froland lag 2 som kom på 3. plass med Magnus Haugaas Rønningen, Harald Dalsmo og Håkon Auale Lundvall, mens Froland lag 1 kom på en flott 10. plass og bestod av Sindre Halvorsen, Eivind Røed Normann og Torjus Fidje Fjærbu. I de indviduelle konkurransene lørdag og søndag klarte mange å få en eller flere plasseringer på den øvre halvdel av lista og dette i store aldersklasser for både jenter og gutter med rundt 70 til over 80 utøvere i hvert alderstrinn. Noen utmerket seg spesielt og havnet også innenfor topp 10 noe som er stor prestasjon med så stor og sterk konkurranse. I tillegg til nevnte Håkon Auale Lundvall som klarte å nå pallen i alle 3 konkurranser med bronseplass i alle, fikk Martin Fidje Nyli 6. plass på sprinten i G11, Bjørnar Olsbu fikk 10. plass på sprinten og 6. plass på normaldistansen i G12, Eivind Røed Normann fikk 10. plass på sprinten i G13 og Vemund Halvorsen 8. plass på fellestarten i G13. Jentene nærmet seg kraftig topp 10 på søndagen, nærmest kom Oline Christin Eikemo med en flott 12. plass i J16 på fellestarten. Dessverre måtte lagvenninne fra Froland, Marte Bøylestad, som også har ligget på toppen i kretsen i år i J16 melde forfall rett før helgen pga sykdom. Alle resultatene fra helgen finnes i EQ timing på nett og Liatoppen Skiskytterfestival.

Skiskytterfestivalen på Ål er meget godt organisert etter oppbygging over mange år fra et lite arrangement med start i 1987. Hele Ål virker nå å være med å bidra. F.eks fikk vi vite de ulike fotballagene fordeler ansvaret for all parkering og 10 klassingene kutter frukt i beger for 10.klasseturene. Det var store arrangementer rundt premieutdelingen nede i Ål sentrum både fredag og lørdag kveld.

Lørdag fikk alle utøvere komme opp på scenen i Ål Kulturhus å få hver sin flotte premie fra dagens konkurranse. De ble fordelt i fire ulike puljer av ca 300 utøvere med stolte foreldre tilstede. Det var i alle puljer et flott innledende sceneshow med en av verdens beste i freestyle fotballtriksing og et lokalt Hallingdansnummer. Etter det innledende showet var det selve premieutdelingene hvor de som tok medaljeplassene i hver klasse ble først ropt opp og plassert på pallen, mens alle resterende utøvere ble individuelt kalt opp for å motta sine premier på scenen mens det ble vist enkeltbilder av hver enkelt utøveren fra dagens konkurranse fra lerretet. Bildene ble også fremkalt og gitt i gave som et minne dagen etter til alle. Imponerende opplegg og veldig profesjonelt gjennomført.

Froland Skiskyting har hatt med utøvere i Liatoppen Skiskytterfestival i mange år og vi har etablert en avtale hvor vi får rimelig overnatting i hytter og leiligheter tilknyttet Ål Folkehøyskole. Her får vi også låne gymsal og lokaler til sosiale kveldssamlinger. En minnerik helg er over og nye og gamle deltakere kan se frem til å få prøve seg igjen på denne flotte festivalen neste år 12.-14.april 2024.

Innsendt av Audun Flateland

PÅ SCENEN: Her oppe på scene foran et fullt amfi fikk stafettlaget fra Froland med Magnus Haugaas Rønningen, Harald Dalsmo og Håkon Auale Lundvall sine premier for bronse utdelt fra landslagsutøverene Ingrid Landmark Tandrevold og Tarjei Bøe. Dette var stor stas for alle fra Froland. Dette var attpåtil i den eldste klassen, gutter 13-16 år. Vinnerlagene for både jenter 13-16 og gutter 13-16 fikk med seg en stor flott vandrepremie med hjem frem til neste år. Dette var nok noe guttene og jentene fra Froland kunne tenke seg å få et napp i og ta med hjem til Froland en gang. Foto: privat