Fra Grimstad deltok også Bakunde Ngambe (klasse 63,5 kg). Han kom til semifinalen, der han ble slått 5–0 av Viktor Bendix fra danske Hillerød.

I finalen mellom Wakili og Jay Redpath (også det klasse 63,5 kg) fant Grimstad-gutten rytmen, hadde kontroll og traff bra med sine angrep samt kontringer. Meget bra første runde av Wakili.

I andre runde kom engelskmannen bedre med i kampen og begge bokserne leverte en god runde. I siste runde bølget det frem og tilbake, begge var slitne og hentet de siste kreftene. Wakili avsluttet sterkest med noen fine treffere, men det holdt likevel ikke helt hos dommerne. En god bokse prestasjon fra Wakili og sølv i HSK cup 2022.

Semifinaler:

Sam Buasri, Amager BoxingClub – Mohammadullah Wakili, Grimstad 0–3

Wakili møter en lang vanskelig motstander, Sam Buasri fra Danmark. Wakili løser oppgaven med flott fotarbeidet og unnvikelser, satte mange fine kombinasjoner som treffer gang på gang. Hadde også en telling til åtte på Dansken i andre runde, dansken ble reddet av gongongen. I runde tre fortsetter Wakili det flotte arbeidet. Vinner kampen og går videre til finale.

Viktor Bendix, Hillerød – Bakunde Ngambe, Grimstad 5–0

Bakunde går ut i et forrykende tempo, jobber bra og får Viktor bakpå. I andre runde fortsetter Bakunde det fine arbeidet, men dansken vil være med og med hjemme publikum i ryggen greier han og snu runden til sin fordel. Tredje og siste runde blir avgjørende, begge bokser meget bra og gir alt. En god kamp av to gode boksere, med resultat 5–0 i dommerstemmer til Viktor fra Danmark.