– En hedersmann har gått bort. Teddy Moen har gjort en fantastisk innsats for norsk fotball og ble tidligere i år hedret med NFFs gullmerke. Hvil i fred og tusen takk for alt, Teddy, skriver Norges Fotballforbund i sosiale medier, sammen med en video der Moen er sammen med blant andre Åge Hareide, Egil «Drillo» Olsen, Nils Arne Eggen og fotballpresident Lise Klaveness.

I sosiale medier hylles Teddy Moen etter hans bortgang. Han var generalsekretær i Norsk trenerforening, der han også var daglig leder i 26 år.

GIKK BORT: Tirsdag formiddag sovnet Teddy Moen stille inn på sykehuset i Kristiansand. Han fikk påvist uhelbredelig kreftsykdom i 2017. Foto: Kjartan Bjelland / Fædrelandsvennen

Tirsdag formiddag sovnet han stille inn på sykehuset i Kristiansand, 58 år gammel, etter lang tids kreftsykdom. Moen etterlater seg kone og to voksne barn.

– En veldig trist dag. Han har betydd utrolig mye for meg og mange andre trenerer. Jeg føler med Marianne og barna. Teddy vil bli dypt savnet, forteller Margunn Haugenes, den tidligere OL-vinneren og Amazon Grimstad-treneren som nå jobber på Sam Eyde videregående skole i Arendal.

Magne Aslaksen, daglig leder i Express fotball, har samarbeidet med Moen siden år 2000, og er tydelig rørt når han snakker med Agderposten tirsdag.

– Det var en veldig trist beskjed å få. Vi har samarbeidet med Teddy i over 20 år. Han betydd mye for oss som klubb. Han var aldri redd for å se stort på ting. Det var ingen grunn til at ikke vi på lille Fevik skulle lykkes. Han var en inspirator, forteller Aslaksen.

Han besøkte Moen på sykehuset i Kristiansand for en måneds tid siden.

– Jeg skjønte da at det var tøffe tider. Men dette var rett og slett j***** trist. Han har betydd så mye for så mange i fotballen. Han hadde et kritisk og velmenende blikk på lokalfotballen, og har alltid vært der til hjelp for både spillere og trenere. Det er mange som har en tung dag i dag, sier Aslaksen.

ÆRESMEDLEM: Teddy Moen (til venstre) ble i april utnevnt til æresmedlem i barndomsklubben Lillesand. Her med Lillesand-leder Tor Berthelsen, som sto for utnevnelsen. Foto: Privat

Lillesanderen ble allerede som 30-åring tidenes yngste Start-trener i 1996, før han ble spillerutvikler i NFF Telemark og assistenttrener for Odd i 1. divisjon. Han har også hatt flere aktive trenerroller i fotballen på Sørlandet.

I slutten av mars ble han utnevnt til æresmedlem i barndomsklubben Lillesand.

– Dette var triste nyheter i dag. Vi er veldig glade for at vi fikk ham med på det siste årsmøtet og fikk tildelt ham æresprisen. Han var kanskje den som snakket mest og hadde flest innspill på møtet – som ikke er uvanlig til ham å være. Han var en varm og omtenksom person, med et kjempestort hjerte for fotballen og for Lillesand IL, forteller Tor Berthelsen, styreleder i Lillesand IL, til Agderposten.

Teddy Moen var den første som fikk prisen for sitt arbeid på det nasjonale plan, og ble det tolvte æresmedlemmet i klubben siden prisen ble innført ved klubbens 50-årsjubileum i 1969.

– Han vokste opp i klubben, og har hatt hjerte for Lillesand idrettslag siden. han har alltid snakket varmt om Lillesand, og har vært aktiv i kulissene her i mange år, selv om han ikke bodde her, fortsetter Lillesand-lederen.

I sosiale medier viser lokale sin hyllest til Moen.