Håndballherrene i ØIF Arendal tester 2023-formen i treningskamp mot Runar kommende fredag.

Oppgjøret spilles i Kragerøhallen klokka 17.00.

Eliteserierivalene møtes også til treningskamp fredag 20. januar, men da på hjemmebanen til Runar i Sandefjord.

– Vi skal trene på det vi har på dagsorden om dagen, sette et godt forsvar og løpe. Det er for øvrig ekstremt viktig at vi får lagt et solid og godt grunnlag før det blir «VM» i kamper i februar og mars og senere i sluttspillet utover våren, illustrerer storskytter Jørg William Fiala Gjermundnes overfor oifarendal.no om det tøffe kampprogrammet som venter.

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Ola Bjerkevoll

Tapte ny kamp: – Masse forbedring

TAP: Arendal Fotball tapte mot Stabæk 2 søndag ettermiddag. Foto: Ola Bjerkevoll

Arendal Fotball gikk på et 0-1 tap mot Stabæk 2, men trener Anton Kvilaas er fornøyd med mye av det han så.

En straffe var det som skulle skille lagene på Norac stadion søndag ettermiddag.

Den kom på slutten av første omgang, og ble ekspedert i nettet av Hedda Kielland.

– Vi taper på en straffe. Det er litt synd. Spillemessig synes jeg vi hever oss veldig og har helt klart en veldig bra andreomgang, sier Kvilaas til Agderposten etter kampslutt.

– Vi henger med og har mer enn nok ball i andre omgang og er fullt på høyde med de. Det er synd de får den straffa i førsteomgang der.

Han ser klare forbedringer fra runde til runde hos sine spillere.

– Det er masse forbedring kontra sist kamp og jentene har samlet seg. Nå ser vi frem mot Bryne neste helg, hvor vi må jobbe mer med de offensive relasjonene.

En gledelig nyhet for Arendal Fotball er at Victoria Øvretveit fikk sine første minutter for sesongen, etter å ha vært ute med skade.

– Det var godt å se hun i gang. Hun holdt i en drøy time. Det vi fikk sett av henne er veldig bra. Da har vi også spillertyper som gjør at vi kan spille i en formasjon som jentene er vant til, sier Anton Kvilaas.

Arendal ligger fortsatt sist i divisjonen med null poeng.

TILBAKE: Victoria Øvretveit (i midten) var tilbake for Arendal Fotball etter et skadeavbrekk. Foto: Ola Bjerkevoll
NTB og Ola Bjerkevoll

Måtte trekke seg etter skade – En siste sjanse til OL-billett

Mathias Berntsen spiller på verdenstouren i sandvolleyball sammen med Hendrik Mol. Fredag måtte de trekke seg fra turneringen i Portugal. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB

Mathias Berntsen og Hendrik Mol er ferdig i sandvolleyballturneringen i Portugal. Åmli-mannen Berntsen skadet hånden i siste puljekamp.

Det skjedde i kampen mot svenskene Jonatan Hellvig og David Åhman fredag.

De svenske verdensenerne tok kjapt kontroll på kampen og vant det første settet 21-16. Nordmennene lå langt bak i sett nummer to da Berntsen tok telling med en tommelskade. Deretter valgte det norske laget å trekke seg fra kampen.

– Forrige gang det skjedde så fortsatte han å spille, hvilket medførte at han ikke kunne spille ball de neste 3 månedene. Det var ingen grunn til å gamble med ett slikt potensielt scenario så vi valgte å trekke oss. Heldigvis så ser det ut til at det ikke er ett brudd denne gang, kun en forstuet tommelfinger, sier landslagstrener Jostein Olimstad i en oppdatering på Norges Volleyballforbunds Facebook-side lørdag formiddag.

Etter to strake tap i starten, mot Nederland og USA, måtte nordmennene vinne for å ha et håp om videre spill i Espinha og viktige rankingpoeng i kampen om en plass i OL i Paris.

Nå har de kun én sjanse igjen for en plass i OL.

– I og med at vi ikke lenger har mulighet til å kvalifisere til OL på poeng så er fokuset nå å sikre gode forberedelser frem mot Nations cup i Jurmala, 13. juni, der 12 nasjoner skal kjempe om den siste europeiske OL-billetten, sier trener Olimstad.

Ola Bjerkevoll

Nysignering ute på ubestemt tid

Alyssa Grivas (til venstre) blir ute en stund for Amazon Grimstad. Her fra serieåpningen mot Arendal. Foto: Helge N. Olsen

Amazon Grimstad må klare seg uten Alyssa Grivaz i nærmeste fremtid.

Sveitseren, som ankom Levermyr før årets sesong, pådro seg nemlig en skade i seriekampen mot Bryne for to uker siden.

– Alyssa Grivaz har pådratt seg en ankelskade med ubevisst omfang, melder klubben på sin Instagram-konto torsdag kveld.

Grivaz har vært viktig for Amazon i sesongstarten. Hun startet samtlige seriekamper for de grønne før skaden.

Nå er det altså usikkert når hun kommer tilbake på banen.

– Midtbanespilleren fikk et kraftig spark i ankelen mot Bryne og venter på svar fra MR for å vite alvorlighetsgraden. Det er derfor usikkert når vi får se Alyssa tilbake i den grønne drakten, skriver Amazon.

NTB

Mol og Berntsen til hovedturneringen på verdenstouren

KVALIFISERT: Mathias Berntsen (til venstre) og Hendrik Mol spiller på verdenstouren i Portugal denne uka. Her fra en turnering i 2022. Foto: Florian Schroetter/NTB

Hendrik Mol og Mathias Berntsen fra Åmli vant to kvalifiseringskamper onsdag og tok seg til gruppespillet i verdenstouren i sandvolleyball i Portugal.

Det OL-jagende paret møtte amerikanerne Trevor Crabb og Theodore Brunner onsdag ettermiddag og vant 2-0 (21-18, 21-13). Noen timer senere vant de på dramatisk vis over nederlenderne Leon Luini/Christiaan Varenhorst i avgjørende kamp om en plass i hovedturneringen.

Mol/Berntsen vant 2-1 (21-17, 19-21, 15-11). De lå under 9-11 i avgjørende sett, men avgjorde ved å vinne seks poeng på rad.

Nederlenderne slo italienske Alex Ranghieri/Adrian Carambula 2-0 i sin første kamp.

Gruppespillet i Espinho starter torsdag. Nordmennene har kommet i gruppe med nederlandske Steven van de Velde/Matthew Immers, som de møter torsdag, amerikanske Miles Partain/Andrew Benesh og de sterke svenskene David Åhman/Jonatan Hellvig. De to siste kampene spilles fredag.

Tre av fire lag i hver gruppe tar seg til utslagsrundene.

Mol og Berntsen kvalifiserte seg til forrige turnering på verdenstouren i Brasil, men tapte da alle sine kamper i hovedturneringen.

Marius Gundersen og Ola Bjerkevoll

Australier trener med Jerv: – Et bra blikk for spillet

PRØVESPILL: Midtbanespiller Zaydan Bello har prøvespilt med Jerv denne uken. Foto: Ola Bjerkevoll

Midtbanespilleren Zaydan Bello (21) har de siste dagene trent med Jerv.

– Han har vært med på tre treninger nå. Innholdet i øktene har vært sånn at han ikke har fått kjempestore muligheter til å vise seg fram, men vi ser at han har et bra touch og er dynamisk. Han har et bra driv og et bra blikk for spillet framover, men så har vi foreløpig ikke fått sett noe i forhold til det defensive enda. Umiddelbart virker det som en bra og fornuftig spiller, sier Jerv-trener Lars Bohinen til Agderposten.

21-åringen kommer fra Australia og er for tiden kontraktløs. Han har tidligere spilt for de australske klubbene Green Gully og Melbourne Victory. Sist var han derimot i den amerikanske klubben Minnesota, der han hovedsakelig var en del av andrelaget til den amerikanske toppklubben.

Han står riktig nok oppført med én kamp i MLS (den amerikanske toppdivisjonen) i 2023 på transfermarkt.

– Vi får tips hele tiden. Han hadde en CV som vi syns var interessant. Han har kypriotisk pass, som gjør at det faktisk er mulig for oss å signere han, forklarer Bohinen, som legger til at han håper å kunne ha australieren på Jerv-trening ut neste uke.

Bello ønsket ikke å snakke med Agderposten etter onsdagens trening på Levermyr stadion.

Marius Gundersen

Fikk gjev utmerkelse

JUBEL: Dagur Gautason har hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: Ola Bjerkevoll

Dagur Gautason (24) er stemt fram som årets venstre kantspiller av spillerne i Eliteserien.

Han fikk 52,2 prosent av stemmene for å bli årets venstre kantspiller i Eliteserien.

Islendingen har levert en meget god sesong i ØIF-drakten. Den fotrappe venstrekanten endte på 133 mål i sin første sesong som ØIF-spiller.

24-åringen har blitt en publikumsfavoritt etter at han kom fra den islandske klubben KA.

Tidligere i uken ble også ØIF-spiller Sondre Gjerdalen kåret til årets linjespiller i Eliteserien.

Marius Gundersen

Stemt fram som årets linjespiller

HEDRET: Sondre Gjerdalen leverte en god første sesong i ØIF-drakten. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Sondre Gjerdalen (24) er kåret til årets linjespiller i Eliteserien.

Gjerdalen kom til ØIF Arendal fra Fjellhammer før årets sesong, og 24-åringen har virkelig levert varene.

Han scoret 116 mål på 26 kamper i seriespillet, i tillegg til at han bidro med ni assist. Linjespilleren hadde en uttelling på 78,4 prosent.

Gjerdalen var overlegen i konkurransen mot 20 andre spillere og fikk over 50 prosent av stemmene. Nærmeste konkurrent var Kolstad- og landslagsspiller Magnus Gullerud.

Det er spillerne i Eliteserien som har stemt fram Gjerdalen til å vinne prisen.

Marius Gundersen

Seiersrekken brutt: – Årsverste

MÅLSCORER: Ida Marie Aarsnes Kjorstad kom inn fra benken og scoret i mandagens 1-3-tap mot Stabæk 2. Foto: Helge N. Olsen

Stabæk 2 – Amazon Grimstad 3–1 (3–0)

Amazon Grimstad har hatt en brukbar start på årets sesong og stod med to seire og to tap i sesonginnledningen. Mandag fikk de det tøft borte mot Stabæk 2.

Grønntrøyene leverte en svak første omgang og lå under 0-3 til pause.

Ida Marie Aarsnes Kjorstad scoret ti minutter før slutt, men scoringen ble ikke noe mer enn et trøstemål for laget fra Grimstad, som dermed tapte 1-3 mot Stabæks rekrutter.

– Dette var årsverste. Vi henger ikke med i 85 minutter og våkner de siste ni minuttene. Da er vi omsider gode, oppsummerer Amazon-trener Martin Ek Åsheim ovenfor Agderposten.

Han forteller at han brukte pausepraten på å fortelle spillerne at de måtte miste respekten for Stabæk 2, som stilte med flere toppseriespillere.

– Vi må opp med med det høye presset, tørre å ta tak i kampen og invitere til løsninger med ball. Vi må ikke bli paralyserte og fraskrive oss ansvar, melder han.

Dermed ble også seiersrekken på bortebane brutt, etter at de hadde vunnet 4–0 og 6–1 mot henholdsvis Arendal og Nanset i de to første bortekampene.

Neste kamp for Amazon Grimstad er mot Lyn 2. Den kampen spilles på Levermyr stadion søndag.

– Nå tar vi tak på en ny uke hvor vi må høyne standarden på alt vi gjør, forteller Amazon-treneren.

MISFORNØYD: Martin Ek Åsheim var ikke fornøyd med det han fikk se av spillerne sine i store deler av kampen mot Stabæk 2. Foto: Ola Bjerkevoll

Kampfakta

Fotball:

2. divisjon avdeling 1, kvinner

Stabæk 2 – Amazon Grimstad 3–1 (3–0)

Nadderud Stadion

Tilskuere: 143

Mål: 1-0 Andrea Anderdal (11'), 2-0 Frida Kræmer (33'), 3-0 Kræmer (41'), 3-1 Ida Marie Aarsnes Kjorstad (80')

Dommer: Yusuf Kutluca (Nordstrand IF)

Amazons lag (5–3–2):

Maria Haugen Bueie – Kristiane Marie Aas, Juliane Voksøy Bringsvor, Kamilla Bruhjell, Camilla Rishøj Carlsen (Ida Marie Aarsnes Kjorstad fra 75. minutt), Tuva Helene Væting Hodne – Martha Sagebakken Omdal (Caminda Johanne Olsen fra 46. minutt), Ida Livgård Jensen, Lise Thomassen Farstad (Matilda Stige Lindahl fra 46. minutt) – Kristine Væting (Emilie Smådal fra 75. minutt), Julie Alexandra Andersen Lossius.

Caminda Olsen ble byttet ut igjen med Inger Sophie Aasheim i 87. minutt.

Ubenyttede reserver: Kristine Strømnes, Mia Helene Moy Jacobsen, Ada Christin Larsen, Sara Smedsrud Hansen.

Ola Bjerkevoll

Går fra grønn til gul sone

Arendal Fotball og Jerv har havnet i gul sone i FOS-rangeringen til NFF. Her er Arendals Eivind Helgesen i duell med en Kvik Halden spiller. Foto: Helge N. Olsen

Både Arendal Fotball og Jerv går ned et hakk på rangeringen til Norges Fotballforbund.

De to klubbene går fra grønn til gul sone i fotballforbundets FOS (Finansielt oppfølgingssystem) rangering, som ble lagt frem tirsdag. Rangeringen ble satt ved utgangen av 2023.

– Det er akkurat som forventet og beregnet, melder Asbjørn Sauesund, daglig leder i Arendal Fotball, til Agderposten.

Jerv hadde to halvår bak seg i grønn sone, mens Arendal kom opp i grønn sone ved forrige registrering sommeren 2023.

– Jerv havner i gul sone. Det kan høre litt rart ut fordi økonomien er bedre enn noen gang! sier Jon Ole Reinhardsen, daglig leder i Jerv, i en pressemelding.

– Måten man regner ut grønn, gul og rød sone på er ut fra sju forskjellige parameter. To av parameterne: resultat og bærekraftresultat ga oss mye poeng i Eliteserien (2022). Her oppnådde vi maks sum på begge parameterne på totalt 52 poeng som vil si 26 pr. parameter. Vi fikk også 5,5 millioner i positivt resultat, forklarer Reinhardsen.

Begge klubbene gikk i pluss i regnskapet i fjor. Arendal endte på 281.226 kroner i pluss, mens Jerv gikk i pluss med 439.118 kroner. Begge klubbene har også positiv egenkapital.

To lag i avdelingen, Ørn Horten og Lysekloster, ilegges begge handlingsplaner av NFF, som følge av at de ramler ned i rød sone.

I rød sone er også Notodden, som har vært det siden desember 2021.

NTB

14 norske utøvere OL-klare

OL-KLAR: Solfrid Koanda er tatt ut til OL i Paris. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Vektløfter Solfrid Koanda er blant utøverne som tirsdag ble tildelt OL-billett av Olympiatoppen. Det første norske uttaket til sommerlekene består av 14 navn.

OL-ilden tennes i Paris 26. juli. Det er ventet at Norge sender en stor tropp til Frankrike.

Tirsdag presenterte toppidrettssjef Tore Øvrebø de første utøverne som kan begynne å pakke OL-bagen. Blant dem er bryteren Grace Bullen og vektløfteren Solfrid Koanda.

Det er ikke uvanlig at det første uttaket ikke inneholder spesielt mange navn.

– Vi tar ut en liten gruppe utøvere i det første uttaket, og alt skjer i tett dialog med særforbundene. Dette er utøvere som har tatt kvoteplasser og dokumentert form eller prestasjonsnivå, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen, og en rekke utøvere skal ut i konkurranser før de blir tatt ut. Andre ønsker å holde momentum og ekstra skjerping i treningsarbeidet ved å vente med uttaket. Dette stiller Olympiatoppen seg naturligvis bak, legger han til.

Ordemann OL-klar

Bokserne Sunniva Hofstad og Omar Mohamed Shiha fikk også OL-billett tirsdag. Det samme gjorde roerne Thea Helseth, Inger Seim Kavlie, Lars Martin Benske og Ask Jarl Tjøm.

Det har vært knyttet stor spenning til uttaket i roing. Tre kvinner har kjempet om to plasser i dobbeltsculleren: Helseth, Kavlie og Jenny Marie Rørvik. Nå har valget altså falt på de to førstnevnte.

I seiling er en kvintett klar for Paris-lekene: Line Flem Høst, Mina Mobekk, Hermann Tomasgaard, Marie Rønningen og Helene Næss.

Taekwondoutøveren Richard Ordemann ble foran forrige OL den første norske herreutøveren gjennom tidene som kom seg gjennom den olympiske kvalifiseringen. Under Tokyo-OL i 2021 ble han nummer fem etter å ta tapt bronsefinalen.

Tirsdag fikk Ordemann klarsignal til sitt andre strake OL.

Skarstein til Paralympics

Den siste utøveren som foreløpig har fått innvilget OL-billett, er vektløfteren Solfrid Koanda fra Larvik. 25-åringen tok tre gull, i henholdsvis rykk, støt og sammenlagt, i 87-kilosklassen under EM i bulgarske Sofia tidligere i år.

Grimstad-jenta var i egen klasse og blir i Paris et av Norges store medaljehåp. Hun har i alt ni EM-gull og én bronse på merittlista, samt to gull og én bronse i VM.

Tirsdagens uttak fra Olympiatoppen inneholdt også to utøvere til Paralympics: Gullfavoritt Birgit Skarstein i roing og svømmeren Fredrik Solberg.

Ved side av utøverne som har fått grønt lys til Paris-lekene er håndballandslagene for kvinner og menn klarert for deltakelse. Oversikten over hvilke spillere som utgjør de norske troppene vil bli offentliggjort først i juli.

Mange kvoteplasser

En rekke andre utøvere, som Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, er naturligvis også selvskrevne i den norske troppen.

Ytterligere ti friidrettsutøvere har så langt klart OL-kravet: Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 meter), Line Kloster (400 meter hekk), Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Narve Gilje Nordås (1500 meter), Zerei Kbrom Mezngi (maraton), Sondre Nordstad Moen (maraton), Sondre Guttormsen (stav), Pål Haugen Lillefosse (stav), Sander Aae Skotheim (tikamp) og Markus Rooth (tikamp).

Norge har også sikret seg en rekke kvoteplasser i blant annet skyting. Her lar også uttaket vente på seg.

Olympiatoppen har planlagt å offentliggjøre de neste navnene til Paris-lekene 4. juni.

Ola Bjerkevoll

Får sørlandsoppgjør i cupen

NYTT FORSØK: Lise Farstad, Kamilla Bruhjell og Amazon Grimstad møter Start. Her fra seriekampen mellom de to lagene, som Start vant. Foto: Jan Skaregrøm

Amazon Grimstad trenger ikke kjøre langt for neste cuprunde.

Det ble klart da Norges Fotballforbund offentliggjorde kampene for andre runde i cupen mandag ettermiddag.

Amazon Grimstad møter nemlig divisjonskollega Start, på bortebane i Kristiansand.

– Gøy med nok et sørlandsderby! Nummer fire på ni uker. Så er først og fremst cupen trening for oss hvor vi kan bruke hele troppen og fokusere på utvikling til hver enkelt spiller og oss som lag, sier Amazon-trener Martin Ek Åsheim til Agderposten.

Kampen er satt opp til å spilles 12. juni.

Slik spilles 2. runde i cupen:

Sarpsborg 08 – LSK Kvinner,

HamKam – Røa,

Frigg – Vålerenga,

KFUM – Lyn,

Øvrevoll Hosle – Stabæk,

Hønefoss – Odd,

Start – Amazon Grimstad,

Viking – Bryne,

Avaldsnes – Brann,

Fyllingsdalen – Arna-Bjørnar,

Sogndal – Åsane,

Volda – AaFK Fortuna,

Molde – Kolbotn,

Steinkjer – Rosenborg,

Bodø/Glimt – Tiller,

TIL 2020 – Bjørnevatn.

Ola Bjerkevoll

Femte strake tap

MÅLSCORER: Maren Risa scoret Arendals mål i tapet mot Lyn 2. Her fra serieåpningen mot Amazon Grimstad. Foto: Helge N. Olsen

Arendal Fotball tok ledelsen, men tapte mot Lyn 2 i Oslo søndag.

Maren Risa ga Arendal-kvinnene ledelsen da hun scoret etter 13 minutter.

Men ledelsen holdt ikke lenge. Kun minuttet etterpå lå ballen i motsatt mål.

Da hadde Lyn fått en straffe, og ekspedert den i nettet.

– Vi styrer kampen og får flere gode overganger, Maren Risa setter retur i mål etter god overgang og skudd fra Lisbeth Rothschild som treffer tverrliggeren. Omtrent rett fra avspark blir en Lyn spiller tildelt straffe. Hun blir felt på utsiden av 16 meter, men dommer trekker den inn og gir straffe, etter protester fra bortepublikum og spillere, sier Arendal-trener Anton Severin Kvilaas.

Han forteller at de har flere gode sjanser, men to minutter før pause tok Lyn ledelsen med Mia Fedøy.

– På en klarering fra egen keeper står en Lyn-spiller på midtbanen og klarerer fremspillet som dessverre for vår del, går direkte i mål.

Miriam Vilnes Mjåset fastsatte sluttresultatet seks minutter etter hvilen, men Arendal hadde et mål annullert kvarteret før slutt.

– Pernille Naalsund kommer inn etter 75 minutter og markerer seg direkte. Blir satt opp en mot en og drar seg forbi back og stopper og banker ballen i mål. Dessverre står en Arendal-spiller offside når skuddet går, sier Kvilaas.

Dermed står Arendal fortsatt uten seier i årets 2. divisjonssesong, etter fire kamper. De har kun Nanset bak seg på tabellen på dårligere målforskjell.

Arendal røk også ut av cupen i midtuka, i lokaloppgjøret mot Amazon.

NTB

Scoret i landslagsdebuten

Sondre Gjerdalen scoret i debuten for Norge.Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB

ØIF-spillerne Sondre Gjerdalen og Mario Matic fikk sine debuter for Norge mot Argentina i siste kamp i Gjensidige Cup.

Gjerdalen scoret fire mål, mens Matic hadde seks målgivende pasninger.

Landslagssjef Jonas Wille ga flere unge og urutinerte spillere sjansen mot Argentina på Jordal i Oslo. Det ga en første omgang som luktet svidd før bremsen ble satt på.

Håndballgutta vant til slutt 40-28. Til pause var det hele 26-12 til de rødkledde.

– Argentina kan jo mye bedre og stepper jo opp, men så mye trenger vi ikke å slippe oss nedpå, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli halvveis i 2. omgang.

Alexander Blonz ble toppscorer for Norge med åtte mål.

Sondre Gjerdalen og Benjamin Hallgren fikk sine debuter for Norge. Spillere som Sander Sagosen, Petter Øverby, Tobias Grøndahl og Torbjørn Bergerud fikk hvile.

Turneringen er en viktig del av OL-oppkjøringen. Jonas Willes tropp på 21 spillere skal slankes til 14. Én samling til gjenstår før uttaket blir klart.

Sander Sagosen fortalte TV 2 at det nå snakkes en del om det kommende OL-uttaket.

– Alle er glade for at vi ikke er landslagstrenere. Man merker at konkurransen er tøff. Det er litt spissere albuer enn vanlig, sa Sagosen til TV 2.

Norge åpnet uken med seier over Kroatia. Lørdag sørget Tobias Grøndahl for 36-36 mot Danmark i siste sekund.

Det var Norges fjerde seier mot Argentina på like mange kamper. I fjor i VM ble det 32-21-seier for det norske laget.

Argentina står på motsatt side når OL-turneringen går i gang i sommer. Det gjør også Danmark, Frankrike, Ungarn og Egypt.

Ola Bjerkevoll

Kalles kalles inn til landslaget i siste liten

LANDSLAGET: Mario Matic kalles inn på Norges landslag til Gjensidige Cup Foto: Marius Gundersen

ØIF-spiller Mario Matic kalles inn til Norges landslag, samme dag som de spiller åpningskampen i Gjensidige Cup i Oslo.

Det bekrefter Norges Håndballforbund til Agderposten.

Matic erstatter Kolding-spiller Sander Øverjordet, som har meldt forfall.

Landslaget er for tiden samlet i Oslo for å spille Gjensidige Cup, hvor Norge åpner mot Kroatia torsdag kveld.

– Matic er på vei mot hovedstaden nå, og vil være tilgjengelig for spill til kampene mot Danmark og Argentina, lørdag og søndag, skriver Lars Hojem Kvam, leder for medier og kommunikasjon i Norges Håndballforbund til Agderposten.

Fra før er Sondre Gjerdalen også kalt opp til landslagstroppen. Han er klar for torsdagens kamp mot Kroatia.

Marius Gundersen

Har fått svar på skaden: – Aldri sett før

SKADET: John Phillipe Koko har ikke vært på banen for Arendal Fotball siden bortekampen mot Lysekloster 20-april. Foto: Ola Bjerkevoll

John Phillipe Koko har slitt med en vond fot siden cupkampen mot Express 10.april.

Torsdag tok han MR av foten.

– Han har fått en liten rift i en sene under foten. Det er en skade jeg aldri har sett før, opplyser Aleksander Kvamme, medisinsk ansvarlig i Arendal Fotball, til Agderposten tirsdag.

16. mai kommer Jerv på besøk til Norac stadion. Kvamme holder dørene åpne for at han kan rekke den kampen.

– Han skal trappe opp i løpet av denne og neste uken, så vi må bare se hvordan han responderer. Det kan gå fort, så det er ikke umulig, forteller Kvamme.

Marius Gundersen

Amazon med overlegen seier: – Glitrende offensiv fotball

STORSEIER: Amazon Grimstad-kaptein Kamilla Bruhjell scoret grønntrøyenes første mål borte mot Nanset søndag. Foto: Ola Bjerkevoll

Amazon Grimstad var fullstendig overlegne i bortekampen mot Nanset søndag.

Grønntrøyene vant kampen hele 6-1 og står dermed med seks poeng etter tre spilte serierunder.

– Vi har kontroll over kampen i 90 minutter og spiller til tider glitrende offensiv fotball. Det er viktig og gøy å få frontspillerne i gang med målpoeng, melder Amazon-trener Martin Ek Åsheim til Agderposten.

Alle scoringene kom i andre omgang.

Martha Sagebakken Omdal x2, Kamilla Bruhjell, Caminda Johanne Olsen, Ida Livgård Jensen og Lise Farstad scoret Amazons mål.

Allerede til onsdag venter det en ny kamp for laget fra Grimstad. Da er Arendal motstander i cupen. Den spilles på Levermyr kunstgress klokken 19:00.

– Nå blir det å bygge selvtillit på denne prestasjonen inn mot cupkampen. Vi ønsker å utvikle oss som lag og fortsette å ta steg, sier Amazon-treneren.

Marius Gundersen

Samlet spillerne etter stortap: – Et sjokk

KRISE: Arendal Fotball står med null poeng etter tre serierunder og ligger sist på tabellen i 2. divisjon avdeling 1. Foto: Marius Gundersen

Arendal Fotball kvinner tapte 1-7 hjemme mot serieleder Klepp.

Hvittrøyene har nå fått en verst tenkelig start på sesongen og ligger sist på tabellen med null poeng etter tre serierunder.

Etter kampen samlet Arendal-trener Anton Severin Kvilaas spillerne i en ring.

– Første omgang var et sjokk og vi ligger under 4-0 etter et kvarter. Da er egentlig kampen kjørt, sier Kvilaas til Agderposten etter kampslutt.

– Det handler om å prøve å tette igjen det hullet vi har gravd opp nå, så får vi se om vi får løftet oss opp utover, fortsetter han.

Marius Gundersen

ØIF-spiller tatt ut på landslaget

LANDSLAG: Sondre Gjerdalen belønnes for sin gode første sesong hos ØIF. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Sondre Gjerdalen er tatt ut på den norske A-landslaget.

– Jeg fikk en overraskende telefon fra Jonas i går mens jeg var på jobb. Det er utrolig spennende og gøy, forteller Gjerdalen entusiastisk til ØIFs hjemmesider.

Dette er første gangen at ØIF-spilleren er tatt ut på A-landslaget, etter at han flere ganger har vært på rekruttlandslaget.

– Det blir veldig spesielt. Det er litt klisjéaktig sagt, men det er en guttedrøm å spille for landslaget. Og det blir veldig spesielt hvis jeg får muligheten ute på banen, jeg er veldig spent. Troppen er stor, men jeg håper jeg får muligheten til å vise meg frem. Det hadde vært veldig kult og morsomt å få oppleve det, sier linjespilleren.

Samlingen vil finne sted i Jordal Amfi fra 9.- til 12.mai.

Kampoppsettet for Gjensidige Cup 2024 er som følger:

 • Torsdag 9. mai: Norge vs. Kroatia kl. 19.15

 • Lørdag 11. mai: Kroatia vs. Argentina kl. 13.45, Norge vs. Danmark kl. 16.15

 • Søndag 12. mai: Danmark vs. Kroatia kl. 14.15, Norge vs. Argentina kl. 16.45

Norges tropp til Gjensidige Cup:

Målvakter:

 • Kristian Sæverås, SC DHfK Leipzig Handball

 • Sander Drange Heieren, TTH Holstebro

 • Torbjørn Sittrup Bergerud, Kolstad Håndball

Linjespillere:

 • Petter Øverby, THW Kiel

 • Sondre Gjerdalen, ØIF Arendal **

 • Magnus Gullerud, Kolstad Håndball *

 • Thomas Solstad, Bjerringbro-Silkeborg

Bakspillere:

 • Magnus Søndenå, Elverum Håndball **

 • Vetle Eck Aga, Kolstad Håndball

 • Benjamin Hallgren, TMS Ringsted

 • Sander Sagosen, Kolstad Håndball

 • Sander Andreassen Øverjordet, KIF Kolding

 • Stig-Tore Moen Nilsen, Haslum Håndball *

 • William Aar, Ribe-Esbjerg HH

 • Tobias Grøndahl, Elverum Håndball

 • Gøran Søgard Johannessen, Kolstad Håndball *

 • Christian O’Sullivan, SC Magdeburg

 • Harald Reinkind, THW Kiel

 • Gabriel Setterblom, Kolstad Håndball

 • Simen Ulstad Lyse, Kolstad Håndball

Kantspillere:

 • Sebastian Barthold, Aalborg Håndbold

 • Kristian Bjørnsen, Aalborg Håndbold

 • Kasper Thorsen Lien, Elverum Håndball

 • Alexander C. Blonz, GOG Håndbold *= Forfall ** = Ny i troppen

Marius Gundersen

Billettene rives vekk: – Folk må begynne å kjappe seg

UTSOLGT?: Torsdag klokken 12 la Arendal ut hjemmebillettene til lokaloppgjøret mot Jerv. Bildet er fra onsdagens cupkamp mot Bryne. Foto: Helge N. Olsen

16.mai møtes Arendal og Jerv på Norac stadion.

Billettene til lokalderbyet på «fotballens festdag» ble lagt ut for salg torsdag klokken 12, og allerede nå kan Arendal Fotball melde om stor interesse rundt kampen.

– Vi har solgt 1/3-del av sitteplassene, så nå må folk begynne å kjappe seg. For når sitteplassene er utsolgt, så er det tomt, sier markedssjef i Arendal Fotball Thomas Moy til Agderposten fredag.

Norac stadion har 2250 sitteplasser og hittil har det blitt solgt 750 billetter. Dette inkluderer riktignok sesongkort.

Dette er langt ifra normalen for Arendal. Vanligvis pleier folk å kjøpe billetter på selve kampdagen.

Faktisk har Arendal allerede passert antallet i de to hjemmekampene de har hatt mot Fløy og Ørn Horten. Mot Fløy var det solgt 733 billetter, mens mot Ørn Horten var det 640 solgte billetter.

I onsdagens cupkamp mot Bryne var det solgt 804 billetter.

– Det er tydelig at folk vil sikre seg plass. Jeg har fått masse henvendelser angående kampen, opplyser Moy.

Inn mot kampen holder Arendal på å montere sittetribunen som de har lånt til Jerv.

Arendal satser på å lage en ordentlig fest og har gitt Jerv hele feltet bak det ene målet. Det tilsvarer 950 billetter. Disse billettene har allerede ligget ute i to uker.

Moy opplyser at det har blitt solgt rundt 100 bortebilletter til kampen.

–Foreløpig er det veldig mye mer Arendal-folk enn det er Jerv-folk, sier Arendals markedssjef.

I fjor møte Arendal og Jerv hverandre i cupens andre runde. Da var det 1754 tilskuere til stede på Norac stadion. Den kampen vant Jerv 1-0.

JUBEL: Jerv-spillerne jubler etter at Jeremy Cijntje sendte Jerv i ledelsen under fjorårets kamp. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen
Marius Gundersen

ØIF-spiller klar for utenlandsk klubb

UTLANDET: Aksel Strupstad (t.v.) har funnet seg ny klubb. Her får han sin fortjente hyllest etter tapet mot Elverum tirsdag, sammen med Mathias Larson, Ivan Eres og Haftor Vignisson. Foto: Helge N.Olsen

Aksel Strupstad spilte tirsdag sin siste kamp i ØIF-trøyen i 30-41-tapet mot Elverum.

Etter kampen ble han hyllet og takket av som ØIF-spiller sammen med Mathias Larson, Ivan Eres og Haftor Vignisson.

– I ØIF Arendal har jeg trivdes ekstremt godt. Det er en fantastisk spillergruppe, og jeg har virkelig lært mye her, sier Strupstad på ØIFs nettside.

Nå er det klar at Strupstad fortsetter håndballkarrieren sin hos den franske toppklubben US Ivry Handball.

– Det blir spennende. Det er en helt ny liga, og jeg ser frem til å konkurrere på et høyere nivå enn det norske. Det blir interessant å se hvordan jeg klarer meg der, forteller 27-åringen om overgangen.

Strupstad signerte for ØIF før 2022-sesongen. Da hadde han spilt 12 år for Bækkelaget. Gjennom sine to år i ØIF spilte han 55 kamper og scoret 126 mål.

ØIF-trener Heine Jensen er full av lovord om linjespilleren.

– Vi er svært takknemlige for de to årene Aksel har vært her. Han har vist seg som en ekte kriger, en lagspiller og en kvalitetsspiller. Det gleder oss stort at vi har bidratt til at han har utvikles videre og fått denne muligheten. Aksel har bidratt både på og utenfor banen, han er en veldig god mann. Som vi takker for en fantastisk tid, skryter dansken.

TO ÅR: Aksel Strupstad kom til ØIF fra Bækkelaget før 2022-sesongen. Foto: Helge N.Olsen