– Mitt løp var ikke noe å skrive ned i historiebøkene i dag, sa hun til NRK etter løpet.

Hun endte på 17. plass på fellesstarten søndag etter tre bom.

– Jeg kjente dessverre litt fra start at jeg ikke var helt på hugget i dag. Jeg fikk skrapt sammen en toppform i starten av mesterskapet, og holdt bra på parstafetten. Men etter parstafetten har det gått litt nedover, fortalte frolendingen til NRK.

TØFT: Etter en sterk første halvdel av verdensmesterskapet kjente Marte Olsbu Røiseland at formen var på nedadgående kurve. Foto: Javad Parsa / NTB

Svensk gull

Öberg vant fellesstarten med 4,8 sekunder ned til Tandrevold. Julia Simon tok bronsen.

Tandrevold skjøt én bom på sin andre serie og havnet bak i medaljekampen, men fullt hus på sine to siste serier sendte Bærum-jenta tilbake i gullkampen.

Ingrid Landmark Tandrevold tok VM-sølv på fellesstarten. Foto: Javad Parsa / NTB

Etter siste skyting gikk hun ut 4,8 sekunder etter Öberg, men ble tatt igjen av Julia Simon. Mot slutten tok 26-åringen seg forbi den franske skiskytteren og gikk dermed inn til sølv.

Lørdag hadde Tandrevold en fryktelig dag på standplass og måtte ut i tre strafferunder på stafetten.

Slo tilbake

– Jeg har det bedre i dag enn i går. Jeg følte at jeg skjøt for meg selv i dag og ville vise at jeg kan dette her. Jeg ga alt jeg hadde på sisterunden for alle som har heiet på meg og sendt melding etter i går, sa Tandrevold til NRK.

Tandrevold endte mesterskapet med VM-sølv på fellesstarten, samt gull på blandet stafett.

Karoline Knotten skjøt i likhet med Tandrevold én bom på liggende og tok 6.-plassen.

– Det var gøy. Jeg tenkte at det kom til å bli jevnt og visste ikke hvor jeg lå hen på resultatlista. Det var så høy lyd fra publikum. Jeg visste bare at jeg kjempet om topp seks, sa Knotten til NRK.

Mye bom

Olsbu Røiseland skjøt tre bom og endte på en skuffende 17.-plass. Dermed ble det med to gull og en bronse i mesterskapet.

Juni Arnekleiv hadde heller ikke dagen på standplass og endte med fem bom. Dermed ble det kun 28.-plass.

Fellesstarten var det siste rennet under skiskytter-VM i Oberhof.