annonse

Hushovd satser på TV-karriere

Thor Hushovd
TIL TV2: Thor Hushovd blir en del av TV2s sykkelteam.

Thor Hushovd har inngått avtale med TV2, og blir en viktig del av TV-kanalens sykkelsatsing.

Bjørn Atle Eide

Det melder TV2 på sine nettsider.

Hushovd er ifølge TV2 allerede i arbeid med opptak til reportasjer i Belgia og Frankrike. Reportasjene skal vises i forbindelse med vårklassikerne Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

I påsken er Hushovd en del av TV 2-teaet som skal dekke Flandern Rundt. Senere skal Grimstad-syklisten jobbe under klassiker-rittet Paris – Roubaix og i sommer samen med blant andre Dag Otto Lauritzen under hele Tour de France.

– Jeg gleder meg

– Nå har jeg vært borte fra sykkelsporten i noen år og fått det litt på avstand. Jeg merker da at det er en del ting jeg savner. Dette har vært en stor og viktig del av livet mitt, og jeg føler at jeg sitter på en erfaring og kunnskap som er for ille om jeg ikke skulle bruke til noe. Hvis jeg kan dele litt av det jeg sitter på med noen, så er det veldig gøy, sier Thor Hushovd til TV 2.

Thor Hushovd har store forventninger til å jobbe sammen med TV 2 sitt sykkelteam.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe for TV 2. Vi har sammen opplevd et eventyr før, gjennom vår felles Tour de France-reise. Jeg har stor respekt for jobben som kanalen har gjort med sykkel, og jeg har store forventninger til å jobbe sammen med typer som Dag Otto, Johan, Mads og Christian – og resten av sykkelgjengen, sier Norges mestvinnende syklist.

– Har jobbet i flere år med dette

TV 2 har jobbet i flere år jobbet med å sikre seg Thor Hushovd som ekspert.

– Nå har vi endelig lykkes og det er vi ekstremt glade for, og vi har store forventninger. Thor kommer inn med den samme kompromissløse ærgjerrigheten som gjorde han til verdensmester og Tour de France-stjerne. Det skjerper oss og vil skape enda bedre sykkel-sendinger på TV 2, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Thor Hushovd vil bidra med unik erfaring, innsikt og kontakter, og skal kompletterere TV2-staben, der Dag Otto Lauritzen, Mads Kaggestad, Christian Paasche og Johan Kaggestad er med.

- Gjennom Tour de France har Thor Hushovd og TV 2 en stolt, felles historie der vi har delt unike øyeblikk. Vårt sykkel-eventyr hadde ikke vært mulig uten han. At han nå blir med på neste del av eventyret føles helt naturlig og ikke så rent lite så magisk, kommenterer Vegard Jansen Hagen.