NOMADE: Terje Pedersen setter her inn et velplassert straffespark i FK Arendal-tiden.

Holder fremdeles koken: – Jeg trodde jeg skulle føre den klubben opp og frem

Evighetsmaskinen Terje Pedersen spilte nesten 300 kamper for FK Arendal og trodde han skulle bli gammel i klubben. I stedet endte det med fullt havari.

Nå er 39-åringen stemt inn på 2000-tallets breddelag av Agderpostens lesere.

HATTRICK: Terje Pedersen (til venstre) dro til med tre scoringer da FK Arendal utklasset Brevik. På tribunen jubler Lunderød-publikummet.
Les også
Terje reddet FKA fra stortap

FK Arendal gikk som kjent konkurs i 2008, og dermed måtte Pedersen i likhet til de andre spillerne pakke bagen og dra videre til en annen klubb.

– Skal man trekke frem noe fra karrieren så må det jo bli FK Arendal. Klubben jeg skulle føre opp og frem. Sånn gikk det jo ikke, men jeg brukte åtte år i klubben og spilte nesten 300 kamper, sier Pedersen til Agderposten.

LAGET HITTIL: Mathias Leander Christensen (keeper), Leif Arild Svendsen (forsvar), Frode Fugelsnes (forsvar), Glenn R. Madsen (forsvar), Børge Botterli (forsvar), Terje Pedersen (midtbane) Bengt-Ove Madsen (midtbane), Morten Knutsen (midtbane), Karsten Sandåker (spiss), Svein Olaf Olsbu (spiss). Det gjenstår én spiller og trener.
I GRANE-TRØYE: Terje Pedersen, her for Grane mot Mandalskameratene.

Spilt i mange klubber

Etter FK Arendal-konkursen har Pedersen spilt i flere lokale klubber. Først gikk turen videre til Grane sammen med fem lagkamerater, deretter Arendal Fotball og så gikk han til Fevik-klubben Express.

Les også
Terje P scoret tre: Valset over Brevik
TRAUMA: Her er Terje Pedersen i aksjon for Trauma mot Birkenes. Foto: Tom Bucher Hansen

– Det var en opptur å komme dit i godt voksen alder og fortsatt føle at man har noe å bidra med og bli tatt godt vare på av klubben og de rundt laget, sier Pedersen.

– Jeg husker også godt Agderpostens og andre mediers gode dekning av lokalfotballen, spesielt 2.- og 3. divisjon og før kamper som Jerv og Trauma mot FK Arendal, legger han til.

Terje Pedersen

Posisjon: Midtbane

Klubb: Spillende assistenttrener i Øyestad

Alder: 39

Tidligere klubber: Grane, Express, FK Arendal, Lakselv, Trauma, Froland, Arendal Fotball.

Yrke: Lærer på Nedenes skole

I mangel på lokalfotball på seniorsiden har Agderposten denne høsten valgt å kåre 2000-tallets breddelag. Det er avisens lesere som har stemt fram de elleve spillerne som nå har fått plass på laget.

Lærer

Totalt 5.485 stemmer kom inn i den ene uka det var mulig å stemme.

PÅ FEVIK: Terje Pedersen etter en Express-kamp mot Mandalskameratene.

Pedersen fikk totalt 219 av de 1.394 midtbanestemmene som kom inn. Det utgjør 16 prosent, og gjør ham til den mest populære i sin lagdel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Veldig gøy å bli stemt frem. Jeg har jo spilt sammen med mange på lista, og så jo at det var mange gode kandidater å velge mellom. Jeg hadde jo et håp om å komme med, men var langt fra sikker. Det ble nok endel stemmer fra familien, sier Pedersen med et smil.

Allerede under FK Arendal-tiden begynte Pedersen å studere til lærer på deltid, noe som til slutt har ført til at han i dag jobber på Nedenes skole, avdeling U-trinn. I tillegg spiller han i Øyestad.

– Forholdet mitt til lokalfotballen i dag er at det er gøy med 4. og 5. divisjon. Lokaloppgjør med tilskuere og breddeidrett med mye engasjement. Fotballen var riktignok gøyere for oss over 20 år før Covid-19, men jeg holder koken og er spillende assistenttrener på 5. divisjonslaget til Øyestad. Jeg hjelper også til med å trene datteren min på Øyestad J10/11, sier han.

– Fotballen ruller videre for meg så lenge beina og stemmen bærer, avslutter han.