EN AV SEKS: ØIF Arendal har seks spillere i landslagsuttakene denne uka. Herman Thysted er på ny kalt inn til Ungdomslandslaget. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Historisk uttak: Lokale tatt ut på norske landslag

ØIF Arendal har spillere på alle fire norske landslag i det siste uttaket. Det skal være første gang i historien. I tillegg er to andre lokale tatt ut.

Det opplyser Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Agderposten tirsdag.

Olaf Richter Hoffstads plass på det norske A-landslaget var nemlig toppen av kransekaka for ØIF Arendal da alle landslagstroppene ble presentert mandag kveld.

Les også
Uåpnet mail inneholdt sjokkmeldingen: ØIF-kanten (21) klar for A-landslaget

ØIF har nå nemlig spillere på Norges A-, Rekrutt-, Junior (spillere født 2000/2001)- og Ungdomslandslag (spillere født 2002/2003). Det skal være første gang at klubben har spillere på alle fire landslagene.

Det er i perioden 2.–9. november at uka går til landslagsaktivitet i de forskjellige aldersbestemte landslagene.

Mens A-laget, med Olaf Richter Hoffstad som en del av troppen, skal spille viktige EM-kvalifiseringskamper mot Latvia (hjemme) og Italia (borte), er det hjemlige samlinger for de aldersbestemte lagene.

Koronagrep

På grunn av koronasituasjonen er det nærmest utelukkende spillere fra norske klubber som er kalt inn til landslagene under A-landslaget.

Faktisk er det kun ett unntak fra Norges Håndballforbunds koronagrep i uttakene – Niklas Moltke Kristensen fra Tvedestrand. 19-åringen, som har fått spilletid i fire kamper for det danske storlaget Skjern denne sesongen, er tatt ut i troppen til Juniorlandslaget. Det tas derimot forbehold for at karantene skal kunne gjennomføres i tråd med retningslinjene.

KARANTENE: Niklas Moltke Kristensen er eneste spillere på de tre aldersbestemte landslagene som skal samles første uka i november, dersom karantene kan gjennomføres i tråd med retningslinjene. Tvedestrand-karen spiller til daglig i danske Skjern. Foto: Skjern Håndbold

Flere lokale

Sammen med Moltke Kristensen er ØIF Arendals svært talentfulle keeper André Bergsholm Kristensen og Jørg William Fiala Gjermundnes med i troppen.

Også arendalitten Magnus Langeland er tatt ut til Juniorlandslagets samling i Skien første uka i november.

På Ungdomslandslaget er det også to ØIF-spillere med. Herman Thysted er på ny med i troppen, mens også Jakob Falk Lorentzen – som denne sesongen også er en del av ØIFs elitestall – er med i troppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hermann Vildalen er ØIFs kort hos Rekruttlandslaget.

MED: André Bergsholm Kristensen er et sikkert kort for Juniorlandslaget. Den talentfulle sisteskansen har 49 kamper. Foto: Jan Espen Thorvildsen