SJOKKBESKJED: Tidligere FK Arendal-trener Torstein Oland og fem av spillerne hans på Nedenesbanen etter konkursen i 2008. Frode Fugelsnes (i svart) sammen med blant andre Terje Pedersen. Foto: Jon Andreassen

Her har han nettopp fått sjokkbeskjeden: - Noe av det jeg husker best fra karrieren

To tidligere FK Arendal-kapteiner er stemt inn i forsvarsrekka på 2000-tallets breddelag. Hos den ene av dem stikker konkursen i 2008 fremdeles dypt.

Frode Fugelsnes var en av de virkelige store forsvarsspillerne fra Sørlandet på begynnelsen av 2000-tallet. Han hadde sin storhetstid i Mandalskameratene i 1. divisjon, før han «trappet ned» i FK Arendal.

Frode Fugelsnes jubler hemningsløst etter en scoring i FK Arendal-trøyen.

Agderpostens lesere har stemt han inn som soleklar ener blant forsvarsspillerne de kunne velge mellom. Midtstopperen fikk 21 prosent av stemmene (260), og det er kun angriper Svein Olaf Olsbu som har et høyere antall enkeltstemmer.

– Veldig hyggelig å bli nominert til laget, og gøy at noen husker meg. Det er jo tross alt noen år siden, sier Fugelsnes.

FIRE AV ELLEVE: Mathias Leander Christensen, Leif Arild Svendsen, Frode Fugelsnes og Karsten Sandåker er med på tidenes breddelag.
Frode Fugelsnes

Posisjon: Forsvar

Klubb: Lagt opp

Alder: 48

Tidligere klubber: Øyestad, Vindbjart, Jerv, Mandalskameratene, FK Arendal, Grane.

Yrke: Lærer

Han regjerte i forsvarsfireren til FK Arendal i en årrekke, og spilte hele 221 klubbkamper for de lyseblå. I tillegg var han innom Vindbjart, nevnte Mandalskameratene, Grane, Øyestad og Jerv.

– Av ting jeg husker best er kanskje konkursen til FK Arendal og kamp mot Vålerenga og Start med Mandalskameratene, sier Fugelsnes.

Han har fortsatt mange venner fra tiden i de ulike klubbene, og følger med i lokalfotballen når det ikke er koronatid, som han sier.

– I dag er jeg en av trenerne for min sønn og cirka 30 andre gutter på Jervs gutter 7-lag. Det er veldig gøy, og jeg håper flere der får det like gøy med fotballen som jeg har hatt i alle disse årene, sier Fugelsnes.

TAKLER: Frode Fugelsnes takler en Donn-spiller.

Totalt 5.485 stemmer kom inn i Agderpostens kåring av 2000-tallets breddelag. Frode Fugelsnes får med seg en annen FK Arendal-kaptein i forsvaret, nemlig Leif Arild Svendsen. Han fikk 12 prosent av stemmene, noe som var nok til å kapre en av de fire posisjonene i forsvar.

– En stor anerkjennelse å bli husket. Jeg må takke alle som har stemt på meg. Når sant skal sies så preget jeg nok lokalfotballen mer på 90-tallet enn 2000-tallet siden jeg måtte legge opp tidligere enn jeg ønsket, sier Svendsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han var en del av det svært gode Sørfjell-laget som spilte i øvre halvdel i 3. divisjon gjennom hele 1990-tallet, kun bestående av spillere fra Saltrød- og Eydehavn-området.

– Det er sikkert en del som husker meg derfra, sier han.

Leif Arild Svendsen

Posisjon: Forsvar

Klubb: Lagt opp

Alder: 49

Tidligere klubber: Sørfjell, Trauma og FK Arendal

Yrke: Lærer

– Jeg husker veldig godt de tette og jevne lokaloppgjørene. Temperaturen før og under kampene og ekstatisk stemning i garderoben etter seier. Det var ofte mye folk på tribunene under disse kampene, og man ble ekstra skjerpet av det, sier Svendsen.

MED PÅ LAGET: Leif Arild Svendsen (til venstre) er stemt inn på laget. Terje Aarhus fikk ikke plass, men poserer her med Svendsen.

Midtstopperen savner seiersbrølet i garderoben, særlig etter bortekamper.

– Da var stemningen ekstra god på vei hjem. Så vil jeg selvsagt trekke frem det sosiale. Humoren og gode samtaler til og fra kampene. Ritualer og overtro er også litt artig å mimre om. Jeg har spilt med typer som alltid måtte skifte på samme plass, alltid måtte gå sist ut av garderoben eller aldri ta på seg shortsen før dommeren blåste i fløyta i garderoben, sier han.

– Hva er ditt forhold til lokalfotballen i dag?

– Jeg følger med gjennom avisene. Hvis fotballen starter opp som normalt neste sesong vil jeg prioritere å se endel lokaloppgjør, sier mannen som i dag er lærer på Roligheden skole på Tromøy.

Leif Arild Svendsen (til venstre) og Svein Olaf Olsbu måtte stå over en FK Arendal. Da debuterte de i stedet som radiokommentatorer.

– For øyeblikket er jeg bare involvert i barneidretten. Jeg har en datter på fem år, men jeg var veldig aktiv som trener årene etter jeg slutta som spiller. Jeg trente først A-laget til Sørjell og guttelaget en sesong. Så hadde jeg tre år som assistent i FK Arendal. Jeg har også vært krets- og sonelagstrener en periode og fotballærer på Arendal videregående skole, sier han.

KAPTEIN: Leif Arild Svendsen var kaptein i FK Arendal.