Hat trick fra Kjell Løvdal

Kjell Løvdal sendte tre stallhester til start på ukas fire siste dager. Det endte med full pott for Vegårshei-treneren.

Denne artikkelen er publisert av Sørlandets travpark på sideblikk.agderposten.no:

Eirik Høitomt tar sin 4.999.seier da han vinner med Kjell Løvdals Wellek på Bjerke lørdag. Foto: Hesteguiden.com

– Det kunne vært enda en seier den uka, jeg kjørte ikke noe godt løp med Uberg Lisa på Bjerke på onsdag, sier perfeksjonisten Kjell Løvdal.

Torsdag vant Kleppe Nido på Jarlsberg, da helgen tok til fortsatte fremgangene for den dyktige sørlandstreneren. Først tok Wellek en knallsterk V75-seier på Bjerke lørdag, og kvalifiserte seg samtidig for de årlige kaldblodsløpene som kjøres på Europas største travbane, Vincennes i Paris. Dette blir tredje gang Løvdal har hest til start på den franske mastodontbanen.

– Nå er det 10 år siden sist så det er på tide å dra nedover igjen, i dag var Wellek god. Jeg var litt skeptisk etter varmingen, men det så ut til å være i orden, smilte Løvdal lurt etter løpet.

Troll Svenns 35. seier

En fantastisk uke som travtrener ble avsluttet med seier på hjemmebane søndag da Troll Svenn nok en gang viste seg konkurrentene overlegen i monte.

Da hestens faste rytter Helene Kolle var opptatt med militærøvelse, tok topprytter Siv Emilie Løvvold vel vare på sjansen. 28-åringen fra Vestfold vred Troll Svenn i angrep nedover den siste langsiden og allerede midt i siste sving var løpet avgjort. Troll Svenn trippet unna til sikker seier på 1.25,1/2180 meter. Dette Vegårshei-hestens 35. seier i karrierens 77. start, en helt ufattelig statistikk.

– Troll Svenn blir litt bedagelig når han kommer foran alene, da skjønner han at jobben er gjort. Når det er sagt, jeg vil helst ikke ha denne her på utsiden av meg når jeg rir andre hester ved en senere anledning, sa Løvvold med et smil etter løpet.

Enormt comeback

Løpsdagen i Travparken ble avsluttet med en knusende overlegen vinner. Rykene-hesten Lykkje Viking var tilbake etter langt skadeavbrekk, og hesten til Camillia G. Fidje og Ove Sigmund Gjeruldsen var vel forberedt.

Gjeruldsen satset offensivt etter 800 meter, overtok føringen og siden travet Lykkje Viking resten av løpet i ensom majestet. Til mål kom den sju år gamle vallaken på 1.31,3/2160 meter, ny personlig rekord. De siste 500 meterne gjorde Lykkje Viking unna i 1.28-fart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skrevet av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark via sideblikk.agderposten.no