MEDALJEVINNER FRA ARENDAL: Hanna Knatterud Omland (16) kom hjem fra Frankrike med sølv og bronse i bagasjen etter sin første EM-deltakelse. Foto: Privat

Hanna tok både sølv og bronse i EM

Hanna Knatterud Omland (16) fra Arendal vant i helgen sølv i EM i kategorien solo to staver, junior, og bronse i kategorien solo tre staver, junior, som deltaker på det norske landslaget.

Hanna deltok i helgen med det norske landslaget i sitt første EM i Selestat, Frankrike, sammen med lagvenninner fra Panthers Baton Twirling. Tomine Knatterud Omland (13) som stilte i klassen Youth, også for første gang i EM, og Susanne Solie Olsen (24) som stilte som utøver med to staver og som også var med som trener.

KOM TIL FINALEN: Tomine Knatterud Omland deltok i sitt første EM i klassen youth og kom helt til finalen. Foto: Privat

Det har vært mye trening i forkant av EM, og hardt arbeid ble kronet med resultater. Både Hanna og Tomine gikk til finaler, Hanna med to staver og tre staver, og Tomine med to staver!

UTØVER OG TRENER: Susanne Solie Olsen (24) stilte både som trener og utøver med to staver. Foto: Privat

Det norske landslaget besto av 48 norske utøvere som sammen med støtteapparat har tilbrakt påsken i Selestat, Frankrike. De norske utøverne har forberedt seg godt, og til tross for at pandemien har ført til avlyste konkurranser og utetreninger for mange oppnådde de norske utøverne rekordresultater.

TRIPPEL NORSK: Det ble trippel norsk i 3 baton junior med Thea Vikestad Løseth, Tuva Tvedt og Hanna Knatterud Omland på pallen. Foto: Privat

Det norske landslaget fikk med seg historisk mange pallplasseringer i EM denne gangen, både med tropper og solister!

Neste internasjonale mål blir VM i Nederland i august, skriver Ann Kristin Sollie Olsen, som har sendt inn denne artikkelen for Panthers Baton Twirling.