FORLATER ARENDAL: Tobias Collett under en januartrening på Myra. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Tidligere Solskjær-elev erstatter Grimstad-profilen

Arendal Fotball jobber hektisk på «deadline day». Grimstad-profilen Tobias Collett er solgt videre før han fikk debutere i Arendal. Nå er erstatteren klar.

Arendal Fotballs Tobias Collett går til 1. divisjonslaget Grorud. Etter det Agderposten kjenner til, punger Grorud ut med en sekssifret overgangssum for å signere Grimstad-gutten som signerte for Arendal Fotball i vinter.

Bjørge Fedje, teamleder for sport og spillerlogistikk i klubben, opplyser at Collett hadde en avtale der klubben ikke ville stille seg i veien dersom han kom inn på skole. Det har han nå gjort.

– Vi er veldig fornøyde med overgangssummen, kommenterer Fedje til Agderposten.

Collett er spilleklar for Grorud med umiddelbar virkning.

Erstatter fra HamKam

Etter en hektisk dag på «deadline day» – dagen som overgangsvinduet stenger – kan Fedje også opplyse at klubben har landet Colletts erstatter.

KLAR: Her er Kristian Strande (til høyre) i kamp for HamKam i fjor mot Tromsø. Han er nå klar for Arendal Fotball, etter 13 kamper i 1. divisjon i fjor. Foto: Geir Olsen/NTB

– Vi har signert Kristian Strande fra HamKam. Dette har skjedd veldig, veldig fort. Vi er utrolig glade for å ha fått inn en såpass god spillere fra høyere nivå, melder Bjørge Fedje til Agderposten.

Kristian Strande, som er sønn av Moldes assistenttrener Trond Strande, er flasket opp i «rosenes by». Han fikk to kamper for Moldes A-lag i 2016 i cupen under Ole Gunnar Solskjær som trener.

I fjor spilte 23-åringen 13 kamper for HamKam i 1. divisjon.

Nå er han klar for Arendal Fotball. Kontrakten strekker seg i første omgang ut 2021. Fedje retter samtidig en stor takk til Kjetil Rekdal og Espen Olsen i HamKam for at de slipper forsvarsspilleren Strande kun dager før seriestart i 1. divisjon.

– Klokken 10 i dag visste vi ikke så mye om dette. Det har gått veldig fort med mange folk i sving. Dialogen med HamKam har vært «outstanding», sier Fedje.

Dro lasset

Etter å ha vært i klubben i noen måneder, selges altså Collett videre før han fikk sin debut i Arendal-trøya.

– Tobias har vært fantastisk i klubben, mens han har vært hos oss. Han har dratt lasset med god innstilling. Vi er veldig glade for at han får muligheten til å kombinere spill i 1. divisjon med utdanning. Det unner vi ham, forteller Fedje.