SKUFFET: John Olav Norheim og Jerv er skuffet over at de ikke får ha 600 tilskuere på Levermyr 14. oktober. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Få timer feller publikumsønsket: – Skuffende

Jerv har hatt et håp om at de 14. oktober vil få ha 600 tilskuere på Levermyr. Nå kommer derimot kommuneoverlege Vegard Vige med den tunge beskjeden.

Grimstad kommune iverksatte innstramminger i smitteverntiltakene onsdag 30. september fra klokken 16.00. Tiltakene vil i første omgang vare i 14 dager.

Derfor har Jerv hatt et håp om at deres kamp mot Ullensaker/Kisa 14. oktober klokken 18.00 muligens kunne få klarsignal for 600 tilskuere, kontra 50 som nå er tillatt i kommunen, i og med at det da vil være over 14 døgn siden de nye tiltakene trådde i kraft.

Mandag kommer derimot kommuneoverlege Vegard Vige med den nedslående beskjeden for Jerv.

– Vedtaket er til og med 14. oktober, og da blir det jo også gjeldende for denne kampen, på samme måte som for kampen i helgen vi har bak oss, melder Vige til Agderposten.

Det er en frustrerende melding å få for Jerv-leiren som endelig håpet å få slippe inn flere tilskuere.

Les også
Smittevernforskriften forlenges

Norske fotballklubber har etter koronakrisen til nå hatt lov til å ha 200 tilskuere på kamp. Lokale bestemmelser trumfer derimot nasjonale, og som følge av vedtaket om innstramming i Grimstad ble helgens kamp mot Strømmen spilt foran 50 tilskuere.

Det blir altså også Jervs hjemmekamper mot Raufoss (10. oktober) og nevnte Ullensaker/Kisa, til tross for at det nasjonalt åpnes opp for 600 tilskuere på kamp fra 12. oktober.

– Dette stiller vi oss uforstående til, og finner det skuffende at vi ikke kan invitere flere til kamp. Andre regioner i Norge skiller mellom innendørs og utendørs arrangementer og det burde gjelde også her, forteller Trond Christoffersen etter å ha fått «avslaget».

Jervs daglige leder fortsetter:

– Arrangementsmessig er det et tap rundt det å ha begrenset publikum, når et utendørs arrangement hos oss fint kan gjennomføres i henhold til smittevern.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Videre, så betyr 550 færre tilskuere et tap i forhold til våre forpliktelser ovenfor sesongkortholdere, sponsorer og andre billettmottakere. Omfanget i økonomi har vi ikke regnet på enda, men en kompensasjon vil her uansett ikke dekke det totale tapet vårt, sier Christoffersen.

Les også
Fengselet i Froland rammet av koronasmitte