annonse

Disse fem ildsjelene kjempet om finaleplass

Finalistene
Finalistene: Jorun Arnesen, Arendal Turnforening, Dagfinn Birkenes, Birkenes IL, Ola Syse, FK Jerv, Geir Magne Feed, Otra IL, eller Rigmor Dahlstrøm Johnsen, Nidarå Trekkhundklubb.

Klokken 18 mandag ble kåringen av finalistene til Årets Ildsjel i Aust-Agder stengt.

  • Marie Hatlevoll
Bjørn Atle Eide

Årets Ildsjel i Aust-Agder 2015 skal kåres av Agderpostens lesere. Frem til klokken 18 mandag kunne leserne si sin stemme, før de 

.

Den endelige vinneren avsløres under Idrettsgalla Sør på Aquarama i Kristiansand den 24. oktober. Fædrelandsvennens lesere skal kåre vinneren i Vest-Agder.

Dette var kandidatene fra Aust-Agder

Ola Syse

: Ola Syse, FK Jerv. Foto:

Ola startet som trener i Jerv i 1969, han hadde flere perioder i styret på 70- og 80-tallet, og har vært kontinuerlig i styret siden 2006, inkludert seks år som leder. Han har vært drivkraften for FK Jervs populære fotballskole gjennom mange år, og var initiativtaker til oppstarten av fotballfritidsordningen (FFO).

I perioder har han tatt permisjon fra sin sivile jobb for å kunne påta seg jobben som daglig leder i klubben. Les mer om Ola Syse her: 

Jorun Arnesen

: Jorunn Arnesen, Arendals Turnforening. Foto:

Jorun har gjennom Arendals Turnforening trent frem mange talenter både på apparatturn og troppsgymnastikk. Det er blitt mange turer rundt i Norge hvor pokaler, medaljer og norgesmestertitler både til junior og senior har blitt med hjem.

Hun er en aktiv person i både hall og styrer, Jorun har vært med styrene til både Arendals Turnforening og Aust-Agder Gymnastikk- og turnkrets. Les mer om Jorun Arnesen her: 

Dagfinn Birkenes

birkenes
birkenes: Dagfinn Birkenes, Birkenes IL. Foto: -

Dagfinn har vært en inspirator i Birkenes idrettslag i 50 år. Han startet som oppmann for seniorlaget i fotball, han har vært leder for juniorfotballen, vært kretsdommer og har gjort en stor innsats for Birkenesparken. Dagfinn har vært leder for idrettslaget siden 2008, og han er oppe tidlig om morgenen og sørger for at morgentrimmerne møter en velstelt park. Han er svært opptatt av barne- og ungdomsarbeid. 

Rigmor Dahlstrøm Johnsen

: Rigmor Dahlstrøm Johnsen, Nidarå Trekkhundklubb. Foto:

I 1986 var Rigmor med og stiftet Nidarå Trekkhundklubb, og har hele veien vært svært engasjert i klubbens aktiviteter. En av hovedoppgavene hennes er å arrangere Hovden-turer i april hvert år, hvor hundespann kjører funksjonshemmede barn og voksne i sleder ut på fjellet.

Rigmor skaffer blant annet hundespann, førere og frivillige, og sørger for sosialt program på kveldene og ivaretar sikkerheten. 

Geir Magne Feed

feed
feed: Geir Magne Feed, Otra IL. Foto: -

Geir Magne bruker rundt 1.300 dugnadstimer for Otra IL hvert år, hvor 1.000 av dem går med til å kjøre opp skiløyper i hele Evje. Han har vært leder i skigruppa i Otra IL siden 1991, og han har vært trener for det militære landslaget i både langrenn og skiskyting.

De siste 20 årene har han ledet fellestreninger hver mandag fra september til april, hvor han instruerer rundt 100 personer i alle aldre. 

LES OGSÅ

Her kan du lese mer om kandidatene og kåringen.

annonse

annonse

annonse