Den fotballgale organisten i Arendal hadde hyllesten klar

Du har vanlige salmer, og du har Liverpool-salmer. For organist Leif Rino Muller var valget selvsagt.

Han satte seg til orgelet i Trefoldighetskirken Arendal, i lagdrakt og med smil om munnen. Seriegullet var i boks, visste organist Leif Rino Muller. Det var bare et spørsmål om tid.

– Det var mange som hadde en fin kveld i går. Og som også har det i dag, sier organisten få dager senere etter Liverpools første seriegull på 30 år og klubbens første Premier League-tittel.

– Det er surrealistisk. Jeg var 17 år sist vi vant, legger han til.

Sikker på seier

Organisten i Barbu menighet sier nemlig vi.

Og om du ikke har fulgt med på engelsk fotball de siste dagene – her er litt bakgrunn:

25. juni slo Chelsea Liverpools serierival Manchester City 2–1. Dermed kunne The Reds slippe jubelen løs uten selv å spille. Det vil si, Leif Rino Muller holdt egentlig med City i kampen som var. Om de hadde funnet, kunne laget hans selv sikret seriemesterskapet i neste runde.

Les også
Klopp i tårer over triumfen

– For dere ville slått Manchester City?

– Selvsagt, sier organisten.

FOTBALL-ORGANIST: Leif-Rino Muller sier det best selv: «Hva gjør en organist og ihuga Liverpool-supporter når verdens beste lag ENDELIG vinner gullet i Premier League? Svaret er: setter seg ved byens største orgel og åpner alle pipene for vår fantastiske hymne! Gratulerer alle gode Liverpool-venner!!! YNWA!» Foto: Skjermdump fra video

Forhåndsinnspilt

Liverpool var noe av det første han tenkte på da han våknet fredag. Muller har fire årskort på Anfield, og skulle selvsagt gjerne feiret gullet på fotballøya i mai.

FEIRET SERIEGULLET: Liverpool-fans i hjembyen jubler for lagets første seriegull siden 1990. Han skulle gjerne vært der, vedgår Leif-Rino Muller. Foto: NTB scanpix

Men det satte koronakrisen en stopper for.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I stedet spilte han inn «You'll never walk alone» på kirkeorgelet i en gjesteopptreden i Trefoldighetskirken. Om du var i sentrum for noen dager siden, kan det være du gjennom kirkeveggen hørte Muller dele sin kjærlighet til Liverpool for vidåpne orgelpiper.

You'll never walk alone

Skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II for Broadway-musikalen Carousel, som hadde premiere 19. april, 1945.

Har i alle år vært en populær coverlåt, og er spilt inn av blant andre Frank Sinatra, Elvis Presley, Ray Charles, Tom Jones, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Olivia Newton-John og Judy Garland.

Sangen er i nyere tid kanskje mest kjent som fotballhymne, brukt av supportere til fotballklubber over hele verden, men assosieres først og fremst med supporterne til Liverpool Football Club, som har benyttet sangen siden tidlig på 1960-tallet.

1963-innspillingen til Liverpool-gruppa Gerry & the Pacemakers nådde toppen av hitlistene, og ble raskt en supporterfavoritt.

Kilde: Wikipedia

Videoen er når dette skrives delt over hundre ganger på Mullers egen Facebook-profil, og enda flere ganger i fotballgruppen «Liverpool-hjerter».

Trippel betydning

Muller spør:

– Kan jeg si litt om den sangen? Den ble opprinnelig brukt i musikalen Carousel fra 1945. Musikk – spesielt musikaler – og fotball er noe jeg er veldig opptatt av.

– Og den er jo også litt kirkesalme-aktig?

– Ja, den brukes jo også som det. Et kinderegg. Tre ting på en gang, ler en lykkelig organist.