Ett år eldre, like ivrig: Dagfinn har 54 år bak seg med frivillig innsats i Birkenes idrettslag. Han var også nominert i fjor, og har ikke trappet ned siden.

Dagfinn kan bli årets ildsjel: – He-he, de gir seg aldri

Han beskrives som både et begrep og en bauta. 79 år gammel kjører Dagfinn Birkenes på med rundt 1.000 dugnadstimer i året, og har ingen planer om å trappe ned ennå.

– En gang må det jo være slutt, men har ikke satt noe dato. Så lenge helsa er god så er det greit. Jeg tar det som det kommer, sier Dagfinn Birkenes og ler.

Han har vært nominert flere andre ganger, og idrettslaget står fast ved at Dagfinn Birkenes fortjener ildsjelprisen. Begrunnelsen er nesten den samme som i 2018.

– Dagfinn fortsetter med samme pågangsmot som tidligere, men ett år eldre, skriver de i sin nominasjon.

survey service

Gir seg ikke

– He-he, de gir seg aldri, er Dagfinns reaksjon på nok en nominasjon.

Det gjør tydeligvis ikke Dagfinn heller, i alle fall ikke når det gjelder dugnad.

I 54 år har han hatt tillitsverv, treneransvar, oppmannsansvar, dommeroppdrag og de fleste praktiske arbeidsoppgavene til Birkenes I.L. Nå går det mye i maling, reparasjoner, arbeid med kunstgresset, lekeparken, gressbanen og brøyting når snøen kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er snart nede i tusen timer nå, humrer han.

– Hva driver deg til fortsatt å legge ned så mange timer i dugnad?

– Det er jo litt artig å se anlegget blir brukt. Penger kan idrettslaget bruke til andre ting. Jeg synes det er artig å gå der oppe. Jeg har jo selv vært med på det i yngre dager, og så hva man hadde igjen for at noen la ned en innsats. Nå er det folk i Birkenesparken hele tiden, både på dagtid og kveldstid.

– For barna

Barn og unge står hans hjerte nær. "Hadde det ikke vært for disse, hadde jeg nok ikke holdt på så lenge”, sier han. Selv om det er lenge siden hans egne barn var aktive.

– Det er jo barna vi skal leve av i fremtiden, det er dem som skal overta, påpeker han.

– Blir du ikke lei?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ikke foreløpig. Vi er jo mange som er med på noe, det er jo en dugnadsklubb. Det er mange som legger ned et fantastisk arbeid her. Så frivilligheten rår, påpeker den spreke 79-åringen.

Selv synes han ikke han har forsaket noe med all dugnaden. Nå håper han at Birkenes I.L kan få bygget en hall, og Dagfinn er selvsagt i arbeidskomiteen.

– Vi har også en gressbane vi kommer til å gjøre noe med, så det er jo noe hele tiden, legger han til.

– Ingen kjenner anlegget som ham

I 2016 fikk han Birkenes kommunens kulturpris for sin store innsats for idretten i kommunen.

Hver dag, så sant han er hjemme, møter han tidlig opp i idrettsanlegget og påtar seg vaktmesterarbeid ute og inne. Det er en stor park og mange gjøremål. Ingen kjenner anlegget som ham.

Dagfinn Birkenes liker seg best når han kan jobbe i fred og ro. Her står han i garasjen sammen med utstyret han bruker for å holde Birkenesparken i hevd.

– Dagfinn ser viktigheten av at barn og unge får sunne aktiviteter og vil at forholdene skal legges godt til rette for dette. Han er et begrep i idrettslaget, med egen evne til å få tingene gjort. Med sin praktiske og allsidige yrkesbakgrunn er det få oppgaver han ikke ser løsning på. Vi håper på en god nominasjon og en god avstemning for vår kandidat Dagfinn Birkenes. I våre og lokalmiljøets øyner er han en bauta for Birkenes IL og betydning av ordet ildsjel, skriver laget i sin nominasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les mer om de andre kandidatene vi har presentert til nå lenger ned i saken.

Dagfinn Birkenes, Birkenes I.L

79 år

54 år bak seg som frivillig i idrettslaget.

Vært med på alle utbygginger i Birkenesparken og medlem av utallige byggekomiteer.

Fikk i 2016 Birkenes kommunes kulturpris for sitt arbeid for idretten, barn og unge.

Er æresmedlem i idrettslaget og har fått alle de priser idrettslaget deler ut.

Slik stemmer du frem din ildsjel-favoritt

Inne på artikkelen hvor kandidatene er presentert, kan du avgi din stemme. Du må klikke på den kandidaten du ønsker å stemme på, og deretter klikke på «Stem» nederst i avstemningsboksen.

Når du har stemt får du opp følgende tekst «Takk for at du stemte på årets ildsjel.» Det er mulig å stemme både fra datamaskin, nettbrett og mobiltelefon. Men det er kun mulig å stemme én gang pr. døgn pr. enhet.

Du vil etter hvert finne avstemningen flere steder på Agderposten.no. Den innledende avstemningen vil pågå fram til 26. oktober. De to med flest stemmer går videre til finalen, som avgjøres ved en ny avstemning fram til idrettsgallaen lørdag 2. november.

Les også
Kan bli Årets ildsjel: – Drives av at barna trives
Les også
Kan bli Årets ildsjel: Han brenner for jentefotball, og gir kona æren