HALVPARTEN: Jerv får halvparten så mange billetter som Brann til opprykksfinalen på Intility Arena onsdag. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Brann får over dobbelt så mange billetter: – Ingen er fornøyde

Det vil være 400 Brann-supportere til stede når Brann og Jerv skal kjempe om en plass i neste års eliteserie. Jerv fikk 190 billetter.

Det opplyser Bergens Tidende.

Som følger av regjeringens nye koronatiltak som ble lagt fram mandag, må onsdagens kvalifiseringsfinale gå foran 600 tilskuere på Vålerengas stadion i hovedstaden.

Mandag kveld opplyste generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, at det var solgt 1900 billetter og at ubenyttede billetter ville refunderes.

Jervs styreleder Per Gunnar Topland kommenterer fordelingen til Agderposten:

– Det har vært kamp om hver plass. Første fordelingsnøkkel så helt annerledes ut, og vi ga våre synspunkter. Da ble det tatt en timeout på en time fra møtene før NFF kom med en ny fordelingsnøkkel – som Brann i første omgang ikke aksepterte, forteller Topland.

David Møller Wolfe og Brann får støtte fra 400 Brann-supportere onsdag. Foto: Marit Hommedal/NTB

Han er tydelig på at Jerv ønsket så nær 50/50-fordeling som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men vi skjønner at Brann er en større klubb enn oss. Denne fordelingen er lik den som brukes blant annet på cupfinaler, forklarer Jerv-styrelederen.

– Ingen er fornøyde med dette, men det var nødt til å bli sånn med bare 600 tilskuere. Det er det ingen av oss som styrer over, det er regjeringen.

De 190 tildelte billettene er det Jerv som fordeler.

– Vi vil prioritere Svaberget så mye vi kan, sier Topland.

(©NTB)