KANSKJE KAMP: Verdensmester Kevin Lerena (t.v.) vil ikke slå fast at det blir VM-kamp i Oslo mot Kai Robin Havnaa kommende høst. Foto: STR

Boksestjernen til Agderposten: – Ikke sikkert det blir kamp

Boksestjernen Kevin Lerena er ikke i tvil om at han knocker ut Kai Robin Havnaa hvis de to møtes i Oslo til høsten. Men han er langt fra sikker på om det faktisk blir kamp.

I et eksklusivt intervju med Agderposten åpner verdensmesteren litt opp om den kommende storkampen norske boksefans forhåpentligvis har i vente.

VG meldte tidligere denne uka at Lerena, som holder den gjeveste tittelen i IBO-forbundet, etter planen skal møte sørlendingen Kai Robin Havnaa til VM-kamp i Oslo i september.

Trenger trolig publikumsinntekter

Lerena og Havnaa skulle egentlig møttes i slutten av mai eller begynnelsen av juni, men virussituasjonen i verden førte til at kampen måtte utsettes.

Nå meldes det imidlertid at et møte mellom de to kamphanene kan skje om få måneder.

– Ikke sikkert det blir kamp, vi må se hvordan det blir med korona, sier Lerena til Agderposten.

HAR VUNNET ALT: Kai Robin Havnaa har vunnet samtlige kamper som proff. Kevin Lerena blir hans desidert tøffeste motstander så langt i karrieren - hvis det blir kamp. Foto: Tor Erik Schrøder

Det er lite trolig at en slik VM-kamp vil gå uten tilskuere. Kevin Lerena er en bokser som koster penger å lokke til Norge, og derfor er Team Sauerland trolig avhengig av store billettinntekter for å finansiere kampen.

Tidligere har det blitt nevnt at bokseren fra Sør-Afrika har en prislapp på 1 million dollar, noe som tilsvarer nær 11 millioner kroner.

– Jeg knocker ham ut

Trolig får ikke bokseren så godt betalt for en eventuell kamp mot Havnaa, og Lerena har heller ikke besvart Agderpostens spørsmål om hva kampen er verdt.

– Jeg har tatt kampen fordi jeg knocker Havnaa ut, sier verdensmesteren.

Forbundet IBO står for International Boxing Organization – og er ikke blant de mest anerkjente innen boksesporten. De fire mest betydningsfulle forbundene å ha titler i er WBO, WBC, WBA og IBF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Havnaas far Magne vant verdensmestertittelen i det anerkjente forbundet WBO – World Boxing Organization.

Lerena er med sine 28 år fortsatt en relativt ung bokser, og kommer garantert til å gi alt for å forbedre statistikken sin. Trolig sikter han mot titlene i de mer gjeve forbundene, og et tap mot en bokser som Havnaa vil være et kraftig skudd for baugen for en slik drøm.

Ranket som nummer sju i verden

Han er ranket som nummer sju i verden i cruiservekt-klassen, og står med 26 seire og ett tap.

Det kom helt tilbake i 2014, og siden den gang har han blant annet forsvart verdensmestertittelen seks ganger.

Et tap mot Havnaa, som er ranket som nummer 63 i verden i cruiservekt-klassen, vil nærmest pulverisere karrieren til Lerena.

Han har alt å tape i kampen mot nordmannen. For Havnaa er det motsatt, en seier mot Lerena vil plutselig sende Havnaa opp i den ypperste verdenstoppen og åpne mange dører.

31-åringen står med 16 seirer, 13 på knockout, og ingen tap så langt, men møtte svært tøff motstand i Ekeberghallen i Oslo i sin forrige kamp. Da var argentineren Mariano Gudino motstander, en kamp mange mente sistnevnte var best i.

Cruiservekt-klassen er den nest tyngste i boksing, hvor bokserne må veien maksimalt 91 kilo.