LÅNES UT: Målvakt Kristijan Jurisic lånes ut til den franske klubben Nancy. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Blir en del av fransk toppstrid

ØIF Arendals målvakt Kristijan Jurisic lånes ut til den franske klubben Nancy. Forberedelsene har vært av det noe uvanlige slaget.

ØIF Arendal bekrefter utlånet på sin egen hjemmeside.

Kristijan Jurisic skal spille for Nancy frem til 1. juni. Den franske ligue 2-klubben kjemper om opprykk til den franske toppdivisjonen. Da Nancys førstemålvakt nylig ble skadet, fikk Jurisic en henvendelse som han drøftet med ØIF Arendals klubbledelse, opplyser ØIF.

– Da henvendelsen kom, drøftet jeg og klubben dette på en åpen og god måte. Her oppe skjer det ikke så mye om dagen. Derfor passet dette fint for meg. Jeg kommer til en klubb som virker solid og profesjonell, uttaler Jurisic på klubbens egen hjemmeside.

Det blir dermed første gang Jurisic spiller profesjonell håndball utenfor Norges grenser. Og klubben lover at han igjen blir å se på banen i Sparebanken Sør Amfi i juni.

— Målet er at jeg skal få en fin opplevelse og å vokse som målvakt. Jeg er veldig fornøyd med at ØIF Arendal gir meg muligheten til å oppleve et lite eventyr som dette, sier Jurisic.

Varmet opp med tv-krim

Snart setter han seg på flyet og setter kursen mot den franske byen som har rundt en halv million innbyggere. Planen er å debutere for Nancy kommende fredag.

Språket kan bli en liten utfordring, medgir målvakten, som kun kan se tilbake på to år med fransk på ungdomsskoen samt litt Poirot på tv i påsken som oppfriskning.

– Det fine med idrett er at håndballspråket er universelt. Jeg er hentet ned for å redde nok baller, men jeg får sikkert lært meg nok fransk til å gjøre meg forstått, håper han.

Og smittevern er han lovet skal være i høysete i den nye klubben - og i landet som har innført portforbud på kveld og natt.

– Tar med seg erfaring tilbake

ØIFs trener André Jørgensen Hofstøl er glad på spillerens vegne.

– Denne muligheten passet godt for begge parter. Når Kristijan kommer tilbake, tar han med seg mer erfaring, kompetanse og opplevelser som gjør ham til en enda bedre målvakt, sier Jørgensen Hofstøl.