IKKE MED: Lars Helge Birkeland er ikke en del av landslagsplanene den neste sesongen. VM-dronning Marte Olsbu Røiseland var selvskreven på kvinnene elitelag. Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

Birkeland ikke med videre på landslaget

Lars Helge Birkeland må satse videre uten landslagsstøtte. Det ble klart etter at Norges Skiskytterforbund offentliggjorde landslagene til sesongen 2020/2021 mandag.

Birkeland, som var på elitelaget i 19/20-sesongen, har tidligere uttalt til Lillesands-Posten at han var forberedt på å bli vraket etter at han verken fikk være med i VM eller EM i vinter.

– Jeg tar det for gitt at jeg ikke blir med på landslaget ettersom jeg verken ble tatt ut til VM i Anterselva eller europamesterskapet i Estland mot slutten av sesongen selv om jeg var i god form. Det er nok en indikasjon på at jeg ikke er med i forbundsledelsens planer for neste år, sa Birkenes-løperen til avisen i slutten av mars.

Han fastholdt likevel at han kommer til å fortsette satsingen.

Nykommere

På landslagene for øvrig ble det plass til flere nykommere. Hos mennene får Bærumsgutten Sturla Holm Lægreid muligheten på elitelandslaget, mens hos kvinnene ble Karoline Knotten fra Vingrom IL og Ida Lien fra Simostranda IL tatt ut. Frolandsløperen Marte Olsbu Røiseland var selvskreven på kvinnenes elitelag.

– Vi har mange dyktige og motiverte skiskyttere i Norge. At vi har god geografisk spredning innad i lagene, viser stort engasjement og god rekruttering til idretten vår landet rundt, sier sportssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan i en pressemelding og fortsetter:

– Tre nye navn på elitelagene blir spennende. Nå ser vi frem til å planlegge sesongen så godt det lar seg gjøre gitt dagens situasjon sammen med trenerne.

Til tross for usikkerheten rundt koronaviruset, valgte styret i Norges Skiskytterforbund å beholde landslagsstrukturen.

Lagene

I tillegg til Holm Lægreid består mennenes elitelandslag av verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Erlend Bjøntegaard (Bevern), Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo) og Johannes Dale (Fet).

Holm Lægreid gikk inn til sin beste plassering i verdenscupen da han endte på 10.-plass på skiskyttersprinten i det som ble den avsluttende verdenscuphelgen i Kontiolahti.

Karoline Knotten fikk sjansen i VM i Anterselva i februar og fikk også gå flere verdenscuprenn i løpet av sesongen. Sjanser i verdenscupen fikk også Ida Lien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På kvinnenes elitelandslag får de med seg Tiril Eckhoff (Fossum), Emilie Kalkenberg (Skonseng), Marte Olsbu Røiseland (Froland) og Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum).

(©NTB)