annonse

Arendalsgolfer leder NM etter to dager

Golf
Golf: Karoline Stormo jakter sitt første NM-gull i golf. (Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen)

Karoline Stormo jakter sitt første NM-gull. Etter to av fire runder leder hun med ett slag.

Øystein Bjerkestrand

Den USA-bosatte golferen ligger på par etter to runder. Det holder til ett slags ledelse over Tina Mazarino (Kjekstad GK). Marthe Wold fra Stavanger GK følger ytterligere ett slag bak. 

Torsdag var Stormoden eneste i hele feltet som presterte en runde på 60-tallet. 69-runden sendte henne rett i ledelsen. Den beholdt hun også etter to dager, til tross for en svakere runde (75). 

– Jeg har ikke spilt min beste golf, men har satt en del lange putter, forteller hun. 

På fredag ble utfordringene litt større med atskillig mer vind. 

– Det ble vanskeligere, iallfall når hullplasseringene også var mer vriene, sier Stormo. 

20-åringen har aldri gått til topps i NM før, men har både sølv og bronse. 

– NM-gull henger jo høyt, men det er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg må bare spille mitt eget spill og ikke bry meg om hva de andre gjør. 

Tønnessen henger bra med

Allerede mandag setter hun kursen "over dammen" til universitetet Kent i Ohio. Der skal hun sørge for at alt er klart til hun kommer tilbake fra VM som spilles i Irland i august. 

Men Stormo er langt fra eneste austegd som har vist seg fram de to første rundene. Maria Tønnessen fra Grimstad Golfklubb er også i høyeste grad med på notene og med i kampen om gull. Etter to dager ligger hun på delt 5.-plass, kun fire slag bak ledende Stormo. 

Norgesmesterskapet i golf spilles på Sola GK i Rogaland. Heldigvis for arrangøren slapp de unna det verste uværet fredag.  

Her kan du følge resultatene

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.