UFRIVILLIG EXIT I ÅR: Arendal-spissen Anders Bjørge scoret et flott reduseringsmål mot Start i 1-5-nederlaget i 3. runde i junior-NM på Sør Arena 23. mai 2019. I vinter vant Arendal 3-1 mot Trauma i den lokale kvaliken i denne G19-cupen. Da scoret Bjørge også ett mål. Foto: Alexander Nupen

Arendal rammes av avlyst cup

Talentene i Arendal Fotball får ikke vist seg frem mer i NM for aldersbestemte lag denne sesongen. Cupen er nå avlyst.

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM for jenter og gutter i 16- og 19-årsklassen må utgå i 2020 som følge av viruskrisen.

Beslutningen ble tatt på forbundsstyrets møte tidligere denne uken.

– Dette er beklagelig, men under rådende forhold er det svært vanskelig å se for seg hvordan en skulle få gjennomført turneringene, sier seksjonsleder i NFFs konkurranseavdeling, Rune Pedersen.

Arendal Fotball gikk videre i den lokale NM-kvalifiseringen for G19-lag etter sin 3-1-seier mot Trauma 7. mars i år.

Dette var en av de aller siste kampene som ble spilt her i landet før koronaviruspandemien stoppet all idrettsaktivitet fra og med 12. mars.

Nå må Arendal Fotball og de øvrige klubbene i Norge vente til tidligst neste år med å slå fra seg i junior-NM igjen.

Ikke råd til nasjonale serier

NM-turneringene for 16-19-årsklassene føyer seg inn i rekken av avlyste turneringer på aldersbestemt nivå i norsk fotball som følge av virussituasjonen.

Tidligere i uken ble det kjent at de landsdekkende seriene for G14, G16 og G19 avlyses fordi Norsk Toppfotball (NTF) ikke kan opprettholde den økonomiske støtten til ligaene.

– Det blir nok flere tilsvarende eksempler framover, dessverre. Både nasjonalt og regionalt, med konkurranser og turneringer som ikke kan gjennomføres, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB torsdag.

– Du ser jo også at andre, faste cuper, som Norway Cup, henger i en tynn tråd. Dessverre er det sånn, tilføyde han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I fotballforbundet er bekymringen stor med hensyn til konsekvensene pandemien kan få for norsk fotball. På torsdagens pressekonferanse sa fotballpresident Terje Svendsen at hele den norske fotballmodellen står i fare.

Han hevdet videre at to millioner mennesker er direkte eller indirekte berørt av fotballen i Norge.