NESTEN I MÅL: – Vi ser en løsning som vi har stor tro på, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i arbeidet med å komponere trenerteamet fra og med neste sesong. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Ansetter snart permanent hovedtrener

ØIF Arendal er på vei til å ansette en permanent hovedtrener fra og med neste sesong. – Vi håper å bringe en løsning om ikke så lenge, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Spørsmålet er om eliteserieklubben i håndball fortsetter med André Jørgensen Hofstøl som hovedtrener eller satser på en ekstern kandidat.

– Vi ser en løsning som vi har stor tro på. Men den er ikke på plass ennå. Vi må være hemmelighetsfulle til ting er på plass, sa daglig leder Bjørn-Bruun Hansen til Agderposten tirsdag formiddag.

TOK OVER TRENERANSVARET: Den 12. januar i år ble André Jørgensen Hofstøl (t.h.) og Luka Panza offentliggjort som henholdsvis hovedtrener og assistenttrener i ØIF Arendal ut denne sesongen. Hofstøl er en het kandidat til å bli med videre, mens Panzas engasjement ikke forlenges. Foto: Alexander Nupen

André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza (assistenttrener) fikk på nyåret treneransvaret for a-laget ut inneværende sesong etter exiten til hovedtrener Marinko Kurtovic og assistenttrener Kristian Berndtsson.

– En kandidat hele veien

ØIF Arendal har kun spilt tre treningskamper etter nyttår, mens seriespillet er blitt satt på vent.

Fasiten er 32-23-seier og 30-33-tap mot eliteserierival Nærbø, og 32-25-seier mot Nøtterøy fra 1. divisjon.

– Hva kan du si Hofstøls kandidatur hvis han selv har lyst på jobben, men ikke får ledet ØIF i noen obligatorisk kamp før dere må ansette ny hovedtrener?

– Verden er blitt sprø. Pandemien skaper situasjoner man før ikke tenkte var mulig. Hofstøl har hele veien vært en kandidat. Vi har hatt uformelle samtaler med ham.

– Du har tidligere uttalt at dere er blitt kontaktet om flere toppnavn?

– Interessen er stor. Mange har lyst på denne utfordringen.

– Har dere intervjuet noen eksterne trenerkandidater?

– Det kan jeg ikke kommentere, svarer ØIF-sjefen.

Har lyst på jobben videre

André Jørgensen Hofstøl (41) bekrefter at han har lyst til å fortsette som hovedtrener i toppklubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, jeg ønsker å gå trenerveien. Jeg er i gang med utdanning og alt, så dette er helt klart noe jeg ønsker. Jeg håper på en avklaring om trenerjobben i løpet av april, sier arendalitten som snart hopper inn i trener 3-kurset.

Kravet for å være hovedtrener i eliteserien er at man har påbegynt topputdanningen (nivå 3) eller er uteksaminert som master coach (nivå 4), ifølge utdanningsansvarlig Jan-Ivar Lorentzen i Norges Håndballforbund.

– Forventer du å bli tilbudt hovedtrenerjobben videre?

– Nei, jeg er fersk og uerfaren. Jeg har forståelse dersom klubben har andre kandidater. Jeg har ingen magefølelse for hva som vil skje, hevder Jørgensen Hofstøl som har mange sesonger bak seg som spiller i ØIF Arendal, utenlandske klubber og på landslaget.

Panza fortsetter ikke

Luka Panza synes å være uaktuell som hjelpetrener for ØIF utover denne vårsesongen.

40-åringen har sitt hovedvirke som trener for Grane-damene i 1. divisjon.

– Vi respekterer hans engasjement i Grane 100 prosent. Avtalen mellom oss gjelder ut sesongen, sier Bruun Hansen.

ØIF Arendal-lederen svarer ikke konkret på spørsmålet om en ny hjelpetrener skal hentes inn når Panza går ut.

– Vi skal ha et trenerteam som dekker opp alle de viktigste fagområdene. Vi skal ha et team som utfyller hverandre, svarer Bruun Hansen.

Åsmund Strat (keepertrener) og Hans Olav Uldal (fysisk trener) er også med rundt a-laget nå.

Luka Panza sa ja til å bidra for gamleklubben hvor han tidligere har vært både hjelpetrener samt fungerende hovedtrener for elitelaget.

I fjor vinter hadde Panza hovedansvaret, med Hofstøl som hjelper, i sykefraværet til Kurtovic. Duoen styrte laget inn til seriesølv med 6-1-0 på sju kamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.