annonse

Andreassen: – Dette var moro og vel fortjent!

Vant stafett
Vant stafett: Gunn Margit Andreassen (foran til høyre) var med på laget som vant VM-stafetten i 2004. Hun er glad for at Marte Olsbu Røiseland gikk til topps på fredagens sprint i Tsjekkia. (Foto: SCANPIX .)
Første
Første: Marte Olsbu Røiseland er fylkets første til å vinne et verdenscup-renn individuelt. (Foto: NTB Scanpix)

Marte Olsbu Røiseland ble fredag Aust-Agders første til å vinne et individuelt renn i verdenscupen. Gunn Margit Andreassen håper det nå vil komme flere seire til frolendingen.

Andreassen var selv svært nære å ta en seier i verdenscupen, men måtte se seg slått på målstreken.

Hun har to andreplasser som bestenotering individuelt i verdenscupen.

– Gratulerer så masse til Marte! Dette var moro og vel fortjent! Jeg var nære ved flere anledninger, men det er vanskelig å vinne, man må være god nok samtidig må man ha marginene på sin side. De færreste er som Johannes (Thingnes Bø) - han er rett og slett i alle fall for øyeblikket bedre enn de andre, forteller den tidligere skiskytteren fra Birkenes, som nå bor på Hønefoss.

– Historien viser at når man først har klart å vinne en gang - er det mye lettere å gjenta bedriften. Håper dette gir Marte den selvtilliten og roen hun trenger for å gjenta bedriften og innkassere flere seiere, legger hun til.

Andreassen tror og håper at frolendingen Olsbu Røiselands suksess i skisporet og på standplass vil være til stor motivasjon for unge sørlendinger.

– Jeg regner med at det inspirerer andre under sørlendinger - jenter og gutter. Dette viser at hvis man jobber hardt over lang tid kan man lykkes, forteller Andreassen.

annonse