HVILKE PROFILER HUSKER DU BEST? FK Arendal gikk skikkelig på trynet da de møtte Jerv til prestisjefylt lokaloppgjør 16. mai 2001. Arendals-laget tapte 0-4. Nå ønsker Agderposten å børste støvet av gamle helter. Her er Geir Tungesvik og Duc Minh Nahm. Begge heter kandidater til laget.

Agderposten trenger hjelp: Nå skal 2000-tallets lokale fotballprofiler kåres

I en så langt stusslig lokalfotballsesong ønsker Agderposten å mimre tilbake til «storhetstiden» og de glohete lokaloppgjørene mellom blant annet Jerv, FK Arendal, Grane, Birkenes, Sørfjell og Trauma. Nå skal de største profilene børstes støvet av og 2000-tallets breddelag på herresiden kåres.

– Vi ønsker å invitere leserne med på dette siden det ser veldig dårlig ut for seniordelen av breddefotballen i år. Da får vi i stedet kose oss med litt mimring, sier Agderpostens digitalredaktør Øystein Bjerkestrand.

(Send forslag til hvem som må med på listen over kandidater til sporten@agderposten.no)

Må ha spilt 3. divisjon

Målet er å finne fram til de beste spillerne, de største profilene og personlighetene som har satt størst avtrykk i lokalfotballen fra år 2000 og fram til i dag. Det eneste kriteriet er at spilleren skal ha spilt 3. divisjon eller lavere i en klubb i tidligere Aust-Agder. Hvor spilleren opprinnelig kommer fra har ingenting å si.

– Og det er ikke sikkert det er den beste keeperen som fortjener plassen i mål. Vi ønsker hovedsakelig de fargerike profilene som har gjort mest inntrykk, selvfølgelig kombinert med gode fotballferdigheter, sier Bjerkestrand.

Gjennom årene har det vært en rekke knallharde oppgjør i lokalfotballen. I FK Arendals kamper mot samarbeidsklubben Trauma var det alltid god temperatur, det samme var det da satsingsklubben fra den daværende fylkeshovedstaden møtte erkerival Jerv.

– Kom med innspill

Også Grane var også en periode oppe og yppet seg mot de lokale rivalene i 3. divisjon, hvor også Birkenes befant seg på et tidspunkt.

– Det er så mange herlige spillere som har vist seg på baner i Aust-Agder siden år 2000. Her er det bare å komme med innspill, sier Bjerkestrand.

Agderposten har allerede valgt ut en god del spillere som fortjener en plass blant kandidatene. Breddelaget skal kåres av Agderpostens lesere i løpet av denne høsten.

Foreløpige kandidater til drømmelaget i lokalfotballen

Keepere: Helge Mortensen, Rune Rønningen, Asle Andersen, Stig Johnsen, Terje Henriksen, Hugo Larsen, Henning Jensen, Knut Ugland, Thomas Salvesen.

Forsvar: Frode Fugelsnes, Rudolf Nordli, Børge Botterli, Erling Børøsund, Jarle Svendsen, Roger Simonsen, Tor Kristian Strand, Leif Arild Svendsen, Yasir Munir, Espen Knudsen, Iman Mafi, Svein Vestøl, Bent Hope.

Midtbane: Terje Pedersen, Sverre Knutsen, Ali Hossainy, Atle Råna, Duc Minh Nham, Geir Tungesvik, Morten Knutsen, Frode Lindvik, Bengt-Ove Madsen, Steinar Berås, Jan Jenssen, Balal Arezou, Raymond Hofstædter, Robert Smådal, Kenneth Bloch-Johnsen, Sondre Ruberg Kristiansen, Andreas Frivold, Frode Kristiansen.

Spiss: Marius Bruun Henriksen, Tobias Olsvik, Rune Osuldsen, Karsten Sandåker, Svein Olaf Olsbu, Kevin Svenningsen, Jostein Fallås, Bjørn Johnsen, Dan Jørgensen, Vidar Hellum, Vegard Ramse, Igor Salei, Steven Cardoso.

Nå ønsker avisen innspill fra leserne på hvilke andre spillere som bør med på kandidatlisten. Fristen for å sende inn forslag til spillere, er ved midnatt søndag 23. august. Dine forslag kan sendes til sporten@agderposten.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Presenteres i september

Det er ingen begrensning på hvor mange spillere man kan foreslå.

Kandidatene vil deretter bli vurdert av Agderposten, før det blir mulig å avgi digitale stemmer fra slutten av august. Avstemningen vil pågå i en uke, og man kan stemme på så mange spillere man vil, én gang per dag.

I starten av september går Agderposten i gang med presentasjonen av drømmelaget.

– Folk er ufattelig sulteforet på lokalfotball, så her tror jeg interessen er stor. Jeg har veldig mange gode minner fra lokalfotballen. Tid for mimring, sier nåværende Trauma-trener Gaute Haugenes til Agderposten, som tidligere har trent flere lag i Aust-Agder, deriblant FK Arendal og Sørfjell.

LANSERER OLSBU OG HOPE: Gaute Haugenes på sidelinjen med Morten Knutsen den gang Haugenes trente FK Arendal. Nå har han kommet med sine favoritter til drømmelaget.

– Olsbu må med

– Hvilke spillere husker du best?

– Det skal noe til å komme unna Svein Olaf Olsbu. Han har preget scoringsstatistikken uansett hvor han har vært. Og både i væremåte og som goalgetter var han en stor profil, sier Haugenes.

ENORM MÅLSCORER: Svein Olaf Olsbu har scoret hundrevis av mål i lokalfotballen.

– Men det er mange personligheter å velge i. Jeg må si at for meg er Bent Hope virkelig en bohem. Han hadde tilbud fra mye høyere nivå da han gikk på skole på Notodden, men valgte å bli i Sørfjell. Der herjet han. Han var også med ett år i FK Arendal, og han var ikke akkurat en foregangsfigur når det gjaldt treninger. Men skulle jeg ha plukket ut en venstreback på et slikt stjernelag hadde han ligget veldig godt an, sier Haugenes.

Slik er kåringen

Agderpostens lesere får i oppgave å komme fram til den mest fargerike og beste 11-eren i lokalfotballen fra år 2000 og fram til i dag.

Spillerne som skal stemmes fram må ha spilt 3. divisjon eller lavere i en lokal klubb fra tidligere Aust-Agder, men trenger ikke være født eller oppvokst i distriktet.

Agderpostens lesere inviteres nå til å komme med forslag til spillere som må med på den komplette listen over dem det er mulig å stemme på.

Deretter vil avisen gå gjennom samtlige kandidater og legge ut en sak hvor leserne kan stemme digitalt.

Etter at avstemningen er avsluttet vil Agderposten starte presentasjonen av laget.

Forslag til spillere sendes til sporten@agderposten.no innen midnatt søndag 23. august.