PÅ TRAPPA: Ny prest i Moland Arngeir Langås flankert til venstre av vikarierende prost, Ragnhild E. Floberg, hans far Yngvar Langås og til høyre av lillesøster Kjersti Langås Hvalen og sogneprest i Moland, Elin Ann Øvensen. Foto: Steinar Ostermann

Vinterlig innsettelse av ny Molands-prest

I et rufsete vintervær, ute foran Stokken kirke, ble Arngeir Langås søndag innsatt som ny prest i Stokken kirke.

Denne artikkelen er innsendt av Steinar Ostermann som har publisert tekst og bilder på sideblikk.agderposten.no:

Til tross for været, hadde mange møtt fram for å ta imot den nye presten. Også familien til den nye presten var tallrike til stede, mange av dem med sterk tilknytning til menigheten og til arendalsdistriktet.

Far og mor

Hans far, Yngvar Langås fra Froland, var i mange år residerende kapellan i det som da het Austre Moland prestegjeld og hans mor, Gunvor Langås fra Arendal, var tidligere rådgiver ved Moland ungdomsskole.

Den nye presten i Moland, Arngeir Langås, har gått på Moland ungdomsskole og Arendal gymnas hvor han var aktiv i både skolelag og ungdomskoret Ekko. Han har også spilt fotball på Sørfjell.

UTE: Rundt 50 personer tok imot nypresten - ute i vinterkulda. Foto: Steinar Ostermann

– Kommer hjem

– Selv om jeg har reist mye i mitt liv og praktisert som prest spesielt i Afrika, så er røttene mine i arendalsdistriktet. Så for meg blir det litt som å komme hjem når jeg begynner i prestestillingen i Moland menighet. Jeg ser virkelig fram til å bli en del av staben og ta fatt på de faste oppgavene som ligger der som menighetsprest, sier Arngeir Langås.

Utenlands i 22 år

Med Arngeir Langås vil Moland menighet få en prest med veldig mye internasjonal erfaring, en prest som ikke har bodd i Norge på 22 år, men som har vært engasjert i kirkeliv i Norge fra han var 14 til han var 28 år.

– Jeg brenner for kirken lokalt og kirken i verden. Jeg brenner og for fred på jord og dialog mellom folk fra ulike folkeslag og religioner, sier den nye Molands-presten som ser fram til å begynne i jobben og føler seg allerede vel tatt imot av menigheten.

MED LUE: Ny prest i Moland Arngeir Langås er kommet hjem etter mange år ute. Foto: Steinar Ostermann

Et femtitalls personer fulgte innsettelsesgudstjenesten ute foran Stokken kirke, godt innpakket i vintertøy.