SAMARBEID: Ragnhild Torstensen (f.v.), Thorbjørn Gyberg og Rolf Josephsen håper mange vil bidra med penger, klær og utstyr til barn i Ghana. Foto: Innsendt Sideblikk

Vil ha mange med på å fylle minibuss med klær til Ghana

– Når to godt voksne ildsjeler blir imponert over hva yngre dame fra Arendal har fått til, må det mobiliseres.

Det skriver Rolf Josephsen.

Han og Thorbjørn Gyberg er kjente lokale ildsjeler i Arendal som har et brennende engasjement for at barn og ungdom skal få best mulige oppvekst vilkår.

De har som mål å skape engasjement for å få fylt det de kaller Arendals Ghana-minibuss med klær, sko, sport og aktivitetsutstyr til barnehjem som en arendalskvinne står bak.

Startet barnehjem

De har sendt oss følgende tekst:

Caring Homes Village som er et fantastisk frivillig barnehjems prosjekt i landbyen Juaso, 1,5 time fra storbyen Kumas i Ghana, startet av Ragnhild Thorstensen fra Arendal.

Les også
Ragnhilds Afrika

Det finnes ikke et annet ord en utrolig imponerende når du som 27-åring i 2013 reiser til Ghana som hjelpearbeider på et barnehjem og på flyet hjem bestemmer deg for å etablere ditt eget barnehjem.

Etter to måneder ble en stor tomt kjøpt og arbeidet startet fra «scratch», og i 2017 sto barnehjemmet klart med ni barn og tre voksne.

I fjor åpnet neste hus med plass til 12 barn og tre voksne til. Hele prosjektet har i alle år vært drevet fullstendig på frivillighet basis med ingen lønnende personer.

Mer kostnadseffektivt er det ikke mulig å drive og alt av midler kommer uavkortet fram. Vi kjenner alle utfordringer som må overvinnes med å reise penger år etter år, sikre at alle innsamlede midler kommer fram og unngå korrupsjon, bygge en lokal organisasjon både i Ghana og Arendal, mye nasjonale lover og regler i begge land å forholde seg til. Dette ville tatt motet fra de aller fleste.

Om ikke dette er nok har Ragnhild fått samlet inn penger til å kjøpe en minibuss som står i Arendal og som i løpet av juli skal fraktes på båt via Hamburg til Ghana.

Les også
– Raimonda kan få alt brukt til å ligne gull

To ildsjeler vil engasjere

Rolf har mange års frivillige engasjement i Arendal og i disse dager hektisk engasjert med Urban Ung X Game som skal både utdanne egne unge ledere/ rollemodeller (playmakere) og få i gang et enda bredere og variert aktivitetstilbud for barn og unge i Arendal.

BRENNER FOR BARNA: Ragnhild Thorstensen i Caring Homes villages og Arnhild Reinum i Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA) var blant mottakerne av penger fra Gjenbruksglede-butikken før jul. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Vi ønsker hjelpe til slik at barn og unge i Juaso får et positivt aktivitetstilbud og skape en hyggelig inkluderende mestringsarena. Game er i Ghana allerede og her jobber vi med å få til et samarbeid sier Rolf.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Thorbjørn er kjent som årets ildsjel i Norge i 2016 og som boksetreneren med det gode hjerte og store sosiale engasjement.

Han har trent fram Kai Robin Havnaa til å bli Norges beste og ubeseirede proffbokser. 18 Norgesmestere i boksing og kick boksing, men aller mest er Thorbjørn stolt av alle de ungdommer som har hatt utfordringer i livet sitt (rus, kriminalitet, psykisk helse) som han har fått på rett kurs og hjulpet til at de fikk seg gode liv igjen.

– Det er ingen tvil om at disse foreldreløse barna i Ghana vokser opp med utfordringer på mange plan i livet sitt. Fysisk aktivitet som lek og moro er bra for barn og dette gjelder både kroppen og topplokket ditt. sier Thorbjørn.

Utfordrer arendalsfolk

Nå ønsker vi å utfordre næringslivet, idretten, frivilligheten og alle gode enkelt personer i Arendal til å være med å fylle minibussen med hva som trengs av klær, sportstøy, sko, trenings og aktivitetsutstyr. Advarsel er hermed sendt til en del butikker i Arendal som bli kontaktet, sier Rolf med en smil.

Les også
Startet eget hjelpearbeid

– Vi vil også etablere en Facebook-innsamlingsaksjon som Carriage Home Village har benyttet med hell i mange år. Samtidig vil det være mulig å vipse penger – eller overføre til vår konto, sier Ragnhild.

– Jeg er i tett dialog med barnehjemmet mitt i Juaso som har kommet opp med ønsker for hva som er ønsket av klær og fritidsaktiviteter. Vi har enda ikke turt fortelle barna om hva vi jobber med å få til i Arendal, men jeg vet at dette vil skape enorm lykke og glede hos de, sier Ragnhild.

– Jeg håper Arendal tar utfordringen og vil være med å skape noe positivt og sette sitt preg på Caring Homes Village. Vi kan garantere mange fine bilder og filmer av blide og fornøyde barn vil bli laget. Det er veldig viktig at givere får se alt det positive de har vært med å skape, sier Ragnhild entusiastisk.

Dette ifølge en innsendt artikkel fra Josephsen.