TURNERE: Turnere fra Kristiansand, Arendal, Grimstad og Vågsbygd deltok i norgesfinale for tunere. Hele laget etter lagkonkurranse på lørdagen. Foto: Innsendt Sideblikk

Turnere tok 19 pallplasser

I norgesfinalen for turn, imponerte Agder-turnere med 19 pallplasser.

Kristine Anne Bjorvand, administrerende medarbeider i Kristiansands turnforening har sendt oss følgende artikkel:

Turnere fra Kristiansand, Arendal, Grimstad og Vågsbygd stilte som Agder sine representanter i norgesfinalen som ble arrangert av Hammer turn lørdag 20. – og søndag 21. november.

Det var en fin og spent gjeng som dro av gårde, men at det skulle gå så bra hadde vel ingen trodd på forhånd. Her fikk Agder-turnerne med seg både sammenlagtpremier på lørdagen og finaleplasser på søndagen. I finalene ble det også pallplasser i fleng, dette var ordentlig moro.

Gull i hopp

I klasse 1 (13-14 år) turnet Malin Sørstrand, Amalie Stav Bachmann, Maja Anker Birkeflet for jentene og Kristian Mikalsen, Tarald Mcfadzean og Elias Pfaff for guttene.

Malin gikk til topps sammenlagt og tok en sølv og en bronse i apparatfinalene.

Kristian kom på 3. plass sammenlagt, og tok ett gull og fem sølv i apparatfinalene. Tarald kom på 5. plass sammenlagt og kvalifiserte seg til tre finaler, 5. plass i bøyle ble beste plassering i finalene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

GLADE: Jentene etter individuelle apparatfinaler på søndagen. Foto: Innsendt Sideblikk

Elias kom på 4. plass sammenlagt, og fem finaler! Han klinket til med gull i hopp!

Amalie fikk 10 plass sammenlagt og var reserve til hopp finalen. Maja fikk en 27. plass sammenlagt.

Ekstra utfordring

I klasse 2 (15-16 år) turnet Erle Røsstad, Sigrid Skråning, Hedda Salvesen for jentene og Lukas Aa. Nilsen, Sondre A. Rose og Bendik Grunde for guttene.

Lukas og Erle turnet en klasse opp, så de fikk en ekstra utfordring! Lukas endte på 8. plass sammenlagt og tok bronse i apparatfinalen i hopp, mens Erle klarte en flott 14. plass.

Sigrid ble nummer ni sammenlagt og fikk en 2. plass i hoppfinalen, mens Hedda ble nummer 13 og fikk en 6. plass i frittståendefinalen.

Sondre og Bendik kom på henholdsvis 13. og 14. plass, Bendik tok også en flott 5. plass i hoppfinalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere medaljer

I klasse 3 (16- oppover) turnet Fredrikke Tveito Andersen og Nora Lieng for jentene og Brian Rugland for guttene.

Også Brian og Fredrikke fikk utfordringen med å turne en klasse opp. Brian kom på 2. plass sammenlagt og kvalifiserte seg til alle apparatfinalene.

Her endte han med to gull og to bronsemedaljer. Nora Lieng fikk en flott 4. plass og en sølv og en bronse i apparatfinalene. Fredrikke fikk en fin 14. plass sammenlagt.

Norgesfinalen er en lagkonkurranse og alle bidro med en fantastisk innsats for laget. For dette ble guttene belønnet med en flott 2. plass og jentene med en 3. plass.

Tusen takk til trenere Danail Sheytanov (Kristiansands turnforening), Viktor Grigorchuk (Vågsbygd turn – og idrettslag), Arild Pfaff (Arendals turnforening) og dommere Karianne Jokstad og Lasse Rugland som gjorde en fantastisk jobb for turnerne i helga.