IS: De oransje potongene på utstikkerne i Kittelsbukt er ødelagt for flere år siden, men har fått ligge i isfrie vintre. Nå vi havnefogden fjerne de for godt. Foto: Inger Stavelin

Sprakk for flere år siden – skal fjernes

Potongene på utriggerne i Kittelsbukt sprekker. Havnefogden sier de vil bli fjernet og ikke erstattet med nye.

Fra en bybeboer i Arendal har vi fått følgende melding:

– Gikk nettopp tur rundt Tyholmen, og i Kittelsbukt ser det ut som om bryggeeier må bytte ut de fleste flottørene, fordi de ikke har brukt sånn kul sag som mange brukte rundt båtene sine før. Hvis dette er kommunalt felleseie, er det ikke så bra forvaltning.

Sprakk for lenge siden

Vi spurte havnefogd Rune Hvass i Arendal havn hva som nå skjer. Han svarer:

– Arendal havn eier disse båtplassene/utriggerne i Kittelsbukt. De er mer enn 20 år gamle, og har vært modne for utskiftning en god stund, men på grunn av lite is de siste år er de blitt videreført. Potongene sprakk i isen for flere år siden.

DYRESPOR: Noen har vært på besøk hos de oransje flyteblokkene ytterst på utriggerne. Foto: Inger Stavelin

Ny flytebrygge

Hvass sier at dette har en økonomisk side og at Arendal havn viderefører utstyr så lenge dette er forsvarlig, dette for å holde kostnadene nede.

IS: Har gjort nytten sin. Foto: Inger Stavelin

– Konstruksjonen med flytende utrigger montert til land er ikke heldig, og vil ikke bli videreført. Dette er årsaken til etablering av ny flytebrygge i området – der vi over tid har flyttet båtplassene dit, sier Hvass.

SISTE VINTER: - Flytende utriggere montert til land er ikke heldig, og vil ikke bli videreført, sier havnefogden. Foto: Inger Stavelin