JUNIORER: Her er de yngste i klubben samlet. Foto: Innsendt Sideblikk

Spill online med Arendal sjakkselskab

Nå kan du spille sjakk med lokale eksperter i Norges eldste sjakklubb som er 138 år.

Artikkelen er innsendt av Arendal Sjakkselskab via sideblikk.agderposten.no:

Sjakk er en av de sterkest voksende sportene i verden.

Dette mye på grunn av at det er blitt enkelt og lett å spille på en av de mange online-portalene.

Sjakkfilmer

Mens verdenssjakkforbundet FIDE har registrert cirka 300.000 aktive turneringsspillere, regner man med at det nå finnes over 500 millioner mennesker som spiller sjakk inkludert alle hjemme-, hobby- og internetspillere.

Sjakkfilmer som The Queens Gambit, Queen of Katwe og Searching for Bobby Fischer har vært med på å popularisere sjakk både blant barn, ungdom og voksne.

IVRIGE: Mange blir bitt av sjakkbasillen. Her er en gjeng av de aktive i Arendal sjakkselskab. Foto: Innsendt Sideblikk

Norges eldste

Arendal Sjakkselskab, som er Norges eldste klubb og som har 140 årsjubileum i 2023, satser nå hardt på å nå ut til nye spillere.

Et eget lag er opprettet på den populære spilleplattformen lichess.org der man kan være med på turneringer som arrangeres ukentlig. Klubben er også lett å komme i kontakt med via sin facebookgruppe.

Er man interessert i ta raske skritt framover i sin sjakk kunnskap kan man booke opp seg for profesjonell trening med Nordic Chess school, som også tilbyr sjakkleksjoner via Zoom til enkeltpersoner, familier og spesialgrupper.

I klubben har vi medlemmer fra åtte til 80 år fra nybegynnernivå til proffer. Ta steget nå inn i sjakkens magiske verden – og kontakt Arendal Sjakkselskab.