FRA OVEN: Kolbjørnsviktangen slik det så ut fra luften i 1981. Foto: Dannevig foto

Ønsker terningkast på kalenderen

Hisøykalenderen 2022 er i rute og der finner vi blant annet området rundt Kulltangen slik den var før. – Gi terningkast, sier utgiverne.

Ulrik Sissener Kirkedam har sendt inn denne artikkelen via nettsiden vår, sideblikk.agderposten.no:

For sjette året er Hisøykalenderen i salg.

Gjennom disse årene har Hisøy Lions og Hisøy historielag sammen gitt ut en bildekalender med unike, gamle og nye bilder fra Hisøy.

Samarbeid med flere

Lagene har samarbeidet godt med Dannevig foto som har et stort utvalg av flotte bilder, både gamle og nye.

Det som gjør at Hisøykalenderen er så etterspurt, må være at vi nå har funnet en form på kalenderen som folk liker, er hyggelig å henge opp på kjøkkenveggen eller på kontoret og egner seg godt som en gave til venner og bekjente.

Motiver som er med

Årets kalender har bilder fra ulike steder.

Store Torungen pryder forsiden og den første måneden. Så følger bilder fra His gamle gård, et unikt eldre bilde fra Kulltangen i Kolbjørnsvik før utbyggingen av boliger fant sted, et eldre foto fra Sandvigen, høying ved et småbruk på Trommestadveien, Blom- Bakkes gamle kokssilo på Guldsmedengen, høstbilde fra Gjervoldsøy og som en hyggelig julehilsen i desember er bildet av gamle Hisøy kirke (1890). Dette er bare noen av bildene.

– Kast terning

Kalenderen legges ut for salg i butikkene på Hisøy, Esso på His og kanskje dere også får besøk av en Lionsvenn, eller en fra Hisøy historielag som kommer på døra.

Ta godt imot dem og vær med å gi Hisøykalenderen et terningkast, gjerne på Facebook.

HØST: Havstad gård på Gjervoldsøy en høstdag. Foto: Dannevig foto

Våre sponsorer som støtter produksjonen, gir oss verdifull økonomisk hjelp. De ser at vårt arbeid gir resultater og at Hisøy Lions og Hisøy historielag hver på sin måte fyller et behov i lokalsamfunnet. Uten sponsorenes støtte ville vi ikke kunne klart dette, så tusen takk. Skulle du ikke ha anledning til å skaffe deg kalenderen, så ta kontakt med Hisøy Lions Arnfinn Olimstad mobil. 905 53 267 eller Hisøy historielags Ulrik Sissener Kirkedam mobil 994 18 664.

Det kan være lurt å være tidlig ute, når november er over og desember nærmere seg, kan kalenderen være utsolgt. God høst og førjulstid til dere alle.